fbpx
Γενική

Η ατζέντα των επόμενων ημερών

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009
Γιορτάζουν: ΕΡΜΑΙΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΚΙΟΣ
Από σήμερα θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα Μ. Βόγδου μεταξύ της οδού Ελ. Βενιζέλου και της Κεντρικής πλατείας και στο τμήμα της οδού Ηρώων μεταξύ της κεντρικής πλατείας και της οδού Τσιμισκή.
Στο προαναφερθέν τμήμα της οδού Ηρώων θα επιτρέπεται κατ εξαίρεση η είσοδος έξοδος των ταξί για αναστροφή.
Στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης και ώρα 20.30
Γιώργου Κεραμιδιώτη, σκηνοθέτη «Κρίση του Καπιταλισμού, τι σημαίνει να ζει κανείς»- Alain Badiou
Λατρευτικές εορταστικές εκδηλώσεις του Ιερού Ναού επί τη εορτή της Ανακομιδής Λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρας ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ. Τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ εκ της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίου Διονυσίου Λιτόχωρου Πιερίας.
7:00 π.μ.: Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με μνημόσυνο των προκατόχων Ιερέων, Ψαλτών, Επιτρόπων, Νεοκόρων και όλων των Κοινοτικών Συμβουλίων από το 1922 έτος ιδρύσεως του Κουτσού
5:00 μ.μ.: Εσπερινός και Ιερά Παρακλησις του Αγίου Μεγαλομάρτυρας Γεωργίου Τροπαιοφόρου.
Αναχώρηση του Ιερού Λειψάνου.
Κύκλος μαθημάτων Αρχαίων Ελληνικών για ενήλικες, 19:00- 20:00 και κύκλος ανοιχτών μαθημάτων Ιστορίας και Λαογραφίας Θράκης, 20:00- 21:00 (η συμμετοχή στον κύκλο αυτό είναι δωρεάν), με την επίβλεψη του υπευθύνου του τμήματος φιλόλογου- συγγραφέα κύριου Θανάση Μουσόπουλου. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στην βιβλιοθήκη, στην αίθουσα του αναγνωστηρίου «Κυριάκος Σταματιάδης», στην καπναποθήκη «Π», Καπνεργατών 9.
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Δομές αρχαίου ελληνικού λόγου- πολιτικές αντιλήψεις των αρχαίων Ελλήνων-Προοίμια Ιστορίας Θουκυδίδη.
ΙΣΤΟΡΙΑ- ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
Προβλήματα θεωρίας στην επιστήμη της ιστορίας- Το άτομο και το σύνολο στην ιστορία-Αντιλήψεις αρχαίων Ελλήνων για την ιστορία.

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009
Γιορτάζουν: ΓΑΛΑΚΤΙΩΝ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΣΙΛΒΑΝΟΣ
17:30 στο Ξενοδοχείο Νατάσσα
10 ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο 6000 εργαζομένων ελληνικών καζίνο
21:00 στο ξενοδοχείο ΝΑΤΑΣΑ.
Η αρχαία Εγνατία Οδός και οι σταθμοί της στην Ξάνθη: Τόπειρος- Cosinto- Στάβλοι του Διομήδη- Μαξιμιανούπολη, είναι το θέμα το οποίο θα αναπτύξει στη διάρκεια συνεστίασης του Ροταριανού Ομίλου Ξάνθης, ο κ. Νικόλαος Μερκούρης, πολιτικός μηχανικός, απόφοιτος του Α.Π.Θ.

Σχετικά Άρθρα