fbpx
Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Τα δάνεια, τα Stage και το μέλλον των απασχολούμενων μέσα από αυτά, η καθαριότητα της πόλης και των οικισμών, το περιβάλλον και η εικόνα της πόλης, η λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων ήταν από τα θέματα που έθεσε η αντιπολίτευση του δήμου Κομοτηνής στον προχθεσινό δημοτικό έλεγχο που έγινε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Η πρώτη τοποθέτηση έγινε από τον Τάσο Βαβατσικλή και οι δυο που ακολούθησαν, Σταμάτης Μαρούδας και Δάμων Δαμιανός είπαν ότι τους κάλυψε σε κάποια από τα θέματα, επιδεικνύοντας μια μοναδική σύμπνοια της αντιπολίτευσης.
Παρατηρητής της Θρακης

Πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2009, στην Gaeta της Ιταλίας, η 2η Επιτροπή Καθοδήγησης, καθώς και το 1ο Διακρατικό Συνέδριο για το Έργο με τίτλο «Κοινή Περιφερειακή Στρατηγική για την Αντιμετώπιση της Παράκτιας Διάβρωσης και Πλημμύρισης για την αειφόρο διαχείριση της λεκάνης της Μεσογείου» και ακρωνύμιο «COASTANCE». Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διακρατικής Εδαφικής Συνεργασίας MED. Στο πρόγραμμα Coastance συμμετέχουν 9 εταίροι από την Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Κύπρο, Κροατία και Ελλάδα, με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης εκπροσωπήθηκε από τον συντονιστή του προγράμματος κ. Άγγελο Δ. Αντωνιάδη, στέλεχος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης ΑΜ-Θ και τον κ. Βασίλειο Λεπίδα, στέλεχος του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΠΑΜ-Θ. Την πρώτη ημέρα της συνάντησης, ο κ. Αντωνιάδης, προήδρευσε της Επιτροπής Καθοδήγησης και παρουσίασε την πορεία του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου και συντόνισε τις εργασίες των τεχνικών συνιστωσών αυτού.
Φωνή της Ροδόπης

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου ήταν ένας θρίαμβος για το ΠΑΣΟΚ και μια οδυνηρή ήττα, που έφτασε στα όριά της πανωλεθρίας για τη Ν.Δ. Το ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου επανέκαμψε στην εξουσία με ποσοστά, που θύμισαν το 1981 όταν ο πατέρας του Αντρέας Παπανδρέου είχε κάνει τη μεγάλη ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας. Δυστυχώς για τη Ν.Δ. απεδείχθη ότι το όραμα για τη νέα διακυβέρνηση της χώρας είχε μικρό χρονικό ορίζοντα και εξανεμίστηκε στο διάβα του χρόνου εξαιτίας λάθος επιλογών, προσωπικών στρατηγικών και έλλειψης σθένους και θέλησης να προχωρήσει στις αναγκαίες τομές για τις οποίες και το 2004 και το 2007 ο Ελληνικός λαός είχε δώσει τη συγκατάθεσή του με την ψήφο του. Ο Κώστας Καραμανλής που εξελέγη με στόχο να μείνει στην ιστορία ως ο μεταρρυθμιστής πρωθυπουργός κατάφερε παρά το σημαντικό έργο που πέτυχε σε επιμέρους τομείς να επωμισθεί σκάνδαλα, λάθη και παραλείψεις υπουργών του και στενών συνεργατών με αποτέλεσμα γρήγορα να απομυθοποιηθεί και να καταρρεύσει ως… γυάλινος πύργος θέτοντας στο… κόκκινο την υστεροφημία του και οδηγώντας την παράταξη του στην πιο ταπεινωτική ήττα της ιστορίας της.
Ξυράφι

Ευτυχώς ήρθαν και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Ροδόπης και είδαμε επιτέλους μια άσπρη μέρα. Εν αντιθέσει με την πολιτική σκηνή της χώρας που η άθλια οικονομική κατάσταση που διανύουμε δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, παρόλο που η αλλαγή στην κυβέρνηση γέμισε πολλούς με αισιοδοξία. – Στην παράταξη της ΝΔ μετά την εκλογική ήττα, ψάχνουν για αρχηγό βαδίζοντας με… ομόνοια και ομοψυχία, αλλά οι πολιτικές τρικλοποδιές και η έντονη αντιπαράθεση πηγαίνουν σύννεφο. – Με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να παραιτείται από την κούρσα διαδοχής αρνούμενος να γίνει μέρος της κρίσης και προσφέροντας ένα ακόμα μικρό προβάδισμα στην Ντόρα Μπακογιάννη. Σε τοπικό επίπεδο το Σαββατοκύριακο κύλησε συνηθισμένα. – Με τον Αχμέτ Χατζηοσμάν να περιδιαβαίνει τον ορεινό όγκο και να προετοιμάζεται για τις επόμενες εκλογές και τον Ευριπίδη Στυλιανίδη να παρακολουθεί από κοντά τα τεκταινόμενα της Ν.Δ. – Μόνο ο Γιώργος Πεταλωτής βρέθηκε ινκόγκνιτο στην Κομοτηνή, αλλά η δημόσια παρουσία του ήταν σε καθαρά σε ιδιωτικές στιγμές. – Παρευρέθηκε προσκεκλημένος σε δύο γάμους στην πόλη μας, αλλά για ελάχιστο χρόνο. Γιατί οι υποχρεώσεις του ως κυβερνητικού εκπροσώπου τον ανάγκασαν να το ρίξει στο … διάβασμα, κατ’ οίκον.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα