fbpx
Γενική

Σ. Χατζηευαγγέλου: «Να κόψουμε το λαιμό μας, να δώσουμε διέξοδο»

Καταργούνται τα Stage στο δημόσιο- Οι μετεκλογικές θέσεις δε θα πληρωθούν- Σταματά και η μοριοδότηση- Δηλώσεις Δημάρχων Τοπείρου και Σταυρούπολης

Την πλήρη κατάργηση της εφαρμογής των προγραμμάτων stage στο στενό, ευρύτερο δημόσιο τομέα και στους ΟΤΑ αποφάσισε σε σύσκεψη η κυβέρνηση, στην οποία συμμετείχαν τέσσερις υπουργοί. Για λόγους ισονομίας και ισοπολιτείας, μάλιστα, όπως δηλώθηκε μετά το τέλος της συνεδρίασης, οι απασχολούμενοι υπ αυτό το καθεστώς δεν πρόκειται να μοριοδοτηθούν σε πιθανούς διαγωνισμούς, μέσω ΑΣΕΠ, που θα προκηρυχθούν στο μέλλον, για την πλήρωση θέσεων στο δημόσιο, διαψεύδοντας κατ αυτόν τον τρόπο τις περί του αντιθέτου φήμες των τελευταίων ημερών. Ποια είναι όμως η γνώμη κάποιων Δημάρχων του Νομού Ξάνθης;
Η εφημερίδα «XN», μίλησε με τους Δημάρχους Τοπείρου και Σταυρούπολης οι οποίοι ανέφεραν την άποψή τους για το μείζον αυτό θέμα.
Στέλιος Χατζηευαγγέλου: «Το θέμα είναι, τι πιστεύουμε εμείς οι υπεύθυνοι για τον παράγοντα άνθρωπο»
Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου δήλωσε: «Έχουν ειπωθεί πάρα πολλά για αυτό το ζήτημα. Το θέμα είναι τι πιστεύουμε εμείς οι διάφοροι υπεύθυνοι είτε στο χώρο της αυτοδιοίκησης, είτε στο χώρο της κεντρικής διοίκησης, για τον παράγοντα άνθρωπο. Εκτιμώ λοιπόν, όπως εξελίχθηκε το πράγμα με τα stage, ότι ήταν ο απόλυτος ευτελισμός της ανθρώπινης ύπαρξης. Είναι δύσκολο βέβαια να πεις ότι καλώς καταργείται, διότι κάποιοι άνθρωποι μένουν άνεργοι και προστίθενται στους ήδη ανέργους. Για μας και για μένα προσωπικά ο άνεργος, αυτός που δεν έχει απασχόληση, που δεν έχει εισόδημα, δεν έχει χρώμα. Από εκεί και πέρα όμως θα πρέπει να γνωρίζετε ότι, ο δικός μας ο Δήμος είχε αρνηθεί, όταν πριν τρία χρόνια, ήρθαν κάποια άτομα και μάλιστα από βουλευτικά γραφεία, για να απασχοληθούν στο Δήμο Τοπείρου με το πρόγραμμα των stage. Εγώ προσωπικά αρνήθηκα, δεν τους δέχτηκα. Όχι γιατί δε χρειαζόμαστε κόσμο, αλλά γιατί από τα συγκεκριμένα γραφεία και τους συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, γινόταν άγρια εκμετάλλευση σε αυτά τα παιδιά.
Εμείς έχουμε καθήκον και υποχρέωση να σταματήσουμε αυτό το εμπόριο και να δώσουμε διέξοδο στους νέους ανθρώπους. Πρέπει να «κόψουμε το λαιμό» μας να δώσουμε διέξοδο».
Γιώργος Καρασακαλίδης: «Οι εργαζόμενοι στα stage αποκτούσαν εμπειρία»
«Τα προγράμματα stage είναι κάποια προγράμματα, με τα οποία κάποιοι άνθρωποι παίρνουν εμπειρία, ενώ οι δημόσιοι φορείς, όπως Δήμοι, Ο.Τ.Α και άλλοι του δημοσίου, κάλυπταν ένα μέρος των αναγκών τους, με αυτά τα παιδιά. Σίγουρο είναι ότι οι ανάγκες αυτές θα καλυφθούν με κάποιον άλλο τρόπο. Έπρεπε όμως, να βρεθεί αυτός ο άλλος τρόπος, με τον οποίο θα υπάρχουμε απασχολούμενοι από την πλευρά του δημοσίου και να καταργηθεί αυτού του είδους η εργασία. Εμείς εκτιμούμε ότι, στην περιοχή μας έδωσαν κάποιες βοήθειες τα προγράμματα αυτά, αφού κάποια άτομα απασχολήθηκαν, αλλά καλύφθηκαν και οι ανάγκες του Δήμου. Οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες, όπως και η ανεργία είναι πολύ μεγάλη και θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή», ήταν τα λόγια του Δημάρχου Σταυρούπολης Γιώργου Καρασακαλίδη, για το κρίσιμο θέμα.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα