fbpx
Γενική

«Το ΠΑΣΟΚ δεν θα κάνει το παπαγαλάκι της κυβέρνησης»

Δήλωση Σωκράτη Ξυνίδη μετά την εκλογή του στη θέση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Νέος γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ εξελέγη ο βουλευτής Ξάνθης κ. Σωκράτης Ξυνίδης με 180 ψήφους έναντι 126 ψήφων που συγκέντρωσε ο συνυποψήφιός του κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.
Μετά την εκλογή του ο Ξανθιώτης βουλευτής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Αντιλαμβάνεστε ότι είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για ένα περιφερειακό στέλεχος, να βρίσκεται σήμερα στη θέση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Θέλω να ευχαριστήσω το Εθνικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τη μεγάλη τιμή προς το πρόσωπό μου. Έχω συναίσθηση της ευθύνης και του δύσκολου έργου που έχουμε μπροστά μας. Το ΠΑΣΟΚ έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και οφείλει να αλλάξει την πορεία της.
Βέβαια, θεωρώ ότι αυτή η τιμή προς το πρόσωπό μου αντικατοπτρίζει την τιμή στις περιφερειακές Οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ που δώσανε όλα αυτά τα χρόνια τον αγώνα, όπως επίσης και στην Περιφέρεια από την οποία προέρχομαι, την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.
Όπως βλέπετε, στο ΠΑΣΟΚ ήδη κάνουμε πράξη αυτά που λέμε, ακόμη και στο επίπεδο της κομματικής μας οργάνωσης. Λειτουργούμε με αποκεντρωτική λογική, δίνουμε τις ευκαιρίες στα περιφερειακά στελέχη και στη νεότερη γενιά στελεχών να μπορέσουν να εργαστούν για το καλό του κόμματος και της πατρίδας.
Θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσω να ανταποκριθώ σε όλες αυτές τις προκλήσεις που πρόκειται να αντιμετωπίσω. Έχω την πίστη ότι οι σύντροφοί μου, στο σύνολό τους, θα σταθούν δίπλα μου, ούτως ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στο έργο αυτό.
Σας ευχαριστώ».
Εν τω μεταξύ, λογικό χαρακτηρίζει το φαινόμενο της διαρροής ψήφων, ως ένδειξη διαφωνίας για το κατά πόσο είναι η καλύτερη επιλογή, ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης. Ξεκαθαρίζει πάντως ότι «το κόμμα δεν θα κάνει το παπαγαλάκι της κυβέρνησης» και υπόσχεται σκληρή δουλειά.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Τα Νέα, ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως μια τριπλή αποστολή πρέπει στη συγκεκριμένη συγκυρία να υπηρετήσει το κόμμα:
«Η πρώτη είναι να είναι ουσιαστικός θεματοφύλακας των αρχών και αξιών του ΠΑΣΟΚ με βάση τις οποίες πορευτήκαμε αυτά τα χρόνια.
»Η δεύτερη είναι να συγκροτήσει πολιτική άποψη για όλα τα καίρια ζητήματα που αφορούν τη χώρα όπως αυτά καθημερινά εξελίσσονται ούτως ώστε να υποβοηθήσει την κυβέρνηση στο δύσκολο έργο που έχει να εκτελέσει.
»Και η τρίτη είναι να καταφέρει να κάνει πιο προσιτή τη θέση τής κυβέρνησης σε όλα τα σπουδαία ζητήματα προς τον λαό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να καταντήσει παπαγαλάκι της κυβέρνησης».
Σε σχέση με το αποτέλεσμα της κάλπης και το μήνυμα που έστειλαν κάποια μέλη του εθνικού συμβουλίου με την ψήφο τους, ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ σχολίασε: «Είναι λογικό ότι μέσα από μία εκλογική διαδικασία θα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αμφιβολίες για το εάν είσαι ή δεν είσαι η καλύτερη επιλογή. Ο μόνος τρόπος για να τους πείσεις ότι ήσουν η καλύτερη επιλογή είναι η σκληρή εργασία με βάση τις κοινές μας αρχές και η αποτελεσματικότητα της εργασίας αυτής».

Σχετικά Άρθρα