Γενική

«Να μονιμοποιηθούν όσοι εργάζονται σ αυτά»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τους εργαζόμενους στα Stage και τις άλλες μορφές ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας

Στο κρίσιμο θέμα των προγραμμάτων stage και τις άλλες μορφές ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας αναφέρεται η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με ανακοίνωση της. Συγκεκριμένα καταγγέλλει τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ζητάει να καταργηθούν όλα τα stage και οι άλλες ελαστικές μορφές εργασίας και να μονιμοποιηθούν όσοι εργάζονται σε αυτά.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Με τη μέθοδο του διαίρει και βασίλευε και στο όνομα της ισοτιμίας, δήθεν για να μην αδικηθούν οι εργαζόμενοι με stage στον ιδιωτικό τομέα, η κυβέρνηση προχωρεί στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, που εδώ και καιρό τους υπερεκμεταλλεύτηκαν με stage και άλλες μορφές ελαστικής- προσωρινής και ανασφάλιστης εργασίας στο δημόσιο τομέα. Εμπαίζει! Αν ενδιαφερόταν η κυβέρνηση για το δίκιο και για τους εργαζόμενους στα stage του ιδιωτικού τομέα θα εξασφάλιζε σε όλους μόνιμη και σταθερή εργασία.
Είναι απαράδεκτο, οι ένοχοι για τα stage, την ίδια στιγμή που εξαγγέλλουν τη συνέχιση και τη διεύρυνσή τους στον ιδιωτικό τομέα, να τιμωρούν και να καθυβρίζουν τα θύματα της πολιτικής τους.
Υπεύθυνες για τις άθλιες εργασιακές σχέσεις και της ανεργίας είναι οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, όμως βαριές ευθύνες είχε και έχει η εργατική αριστοκρατία, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ, που ενώ πρωτοστάτησαν ή ανέχθηκαν τη θεσμοθέτηση και τη λειτουργία των προγραμμάτων, τώρα συνηγορούν στην απόλυση των εργαζομένων και πρωτοστατούν στην πολυδιάσπασή τους με βάση το χρόνο και τη μορφή απασχόλησης.
Οι εργαζόμενοι στα stage και στις άλλες μορφές ελαστικής εργασίας πρέπει να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Η λογική του ατομικού βολέματος όχι μόνο δε δίνει λύση, αλλά και αξιοποιείται από αυτούς που τους οδήγησαν στην ομηρία και στην ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία.
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα της δήθεν αξιοκρατίας, διαφάνειας, ισοτιμίας και των τάχα καλών stage που προβάλλουν η κυβέρνηση, η ΝΔ και φορείς της μεγαλοεργοδοσίας για να οδηγήσουν στην ανεργία τους σημερινούς εργαζόμενους στα stage, για να τους αντικαταστήσουν με άλλους. Πρέπει να αγανακτήσουν με αυτήν την πολιτική και με την πάλη τους να βάλουν ένα τέλος.
Το ΚΚΕ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο δηλώνει τη θέση- απαίτηση να καταργηθούν όλα τα stage και οι άλλες ελαστικές μορφές εργασίας, να μονιμοποιηθούν όσοι εργάζονται σε αυτά. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Ταξική συσπείρωση, ανασύνταξη του εργατικού κινήματος τώρα. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί- αντιασφαλιστικοί νόμοι ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΕΕ».

Σχετικά Άρθρα