fbpx
Γενική

Ευγενές και ανθρωποκεντρικό το όραμα της Ε.Ε.

Τριάντα χρόνια ελληνικής παρουσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση- «Παιδεία και Πολιτισμός στην Ενωμένη Ευρώπη»

Μια πολύ ωραία εκδήλωση έλαβε χώρα το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, με τίτλο «Παιδεία και Πολιτισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τη Διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και ήταν ενταγμένη στα πλαίσια της επετείου των 30 χρόνων από την υπογραφή της συνθήκης ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσημοι προσκεκλημένοι και ομιλητές ήταν η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου και Ευρωβουλευτής του κυβερνόντος κόμματος Χρυσούλα Σαατσόγλου- Παλιαδέλη.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. κ. Παντελεήμονας, ο Υπερνομάρχης Κωνσταντίνος Τάτσης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, η Υποψήφια Βουλευτής της ΝΔ Γεωργία Ανδρέου, άλλοι τοπικοί φορείς και πλήθος κόσμου, οι οποίοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις ομιλίες των Ευρωβουλευτών.
Χρυσούλα Σαατσόγλου- Παλιαδέλη: «Πρέπει να στηρίξουμε όσο γίνεται περισσότερο την Ευρωπαϊκή Ένωση»
Στις 28 Μαΐου του 1979 στο Ζάππειο Μέγαρο, όταν ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής έβλεπε έναν μεγάλο στόχο του να πραγματοποιείται. Παρουσία κορυφαίων προσωπικοτήτων, τους ηγέτες των κρατών, από τα τότε κράτη-μέλη της ΕΟΚ, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής άλλαξε σελίδα στην πολιτική ζωή της Ελλάδας, υπογράφοντας τη συνθήκη ένταξης της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Την Πρωτοχρονιά του 1981 η Ελληνική Δημοκρατία γίνεται το δέκατο μέλος του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
«Πρέπει να υποστηρίξουμε και να στηρίξουμε όσο γίνεται την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι η μόνη μας διέξοδος και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί σαν Έλληνες να ανεβάσουμε τη μάλλον λίγο πεσμένη εικόνα μας στην Ευρώπη, με κάθε δυνατό τρόπο. Πιστεύω ότι μέσα από τον πολιτισμό μπορούμε να κάνουμε και το ένα και το άλλο. Μπορούμε εύκολα να αναστρέψουμε αυτήν την εικόνα. Είμαστε ένας λαός, ο οποίος δεν αδιαφορεί. Έχουμε δώσει και καλύτερα δείγματα και από εκεί φαίνεται ότι μπορούμε να «βγάλουμε» τον καλό εαυτό μας», είπε η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρυσούλα Σαατσόγλου.
Αναλυτικά η ομιλία της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Ρόδης Κράτσα στη σελίδα 13.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα