fbpx
Γενική

552 φιάλες αίμα- 216 οι νέοι εθελοντές αιμοδότες

2 ο Επταήμερο Αιμοδοσίας 2009 Απολογισμός Δράσεων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2 ο Επταήμερο Αιμοδοσίας 2009 σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» ευχαριστεί τους εκατοντάδες αιμοδότες από σχεδόν ολόκληρο το Νομό Ξάνθης που προσέφεραν το αίμα τους με περισσή χαρά και αθρόα προσέλευση. Επίσης όλους εκείνους που προσήλθαν και τελικά για διαφόρους ιατρικούς λόγους δεν μπορέσανε να αιμοδοτήσουνε αφού μετράει και η διάθεση για προσφορά μαζί με την καθαυτή προσφορά. Ειδικότερα επίσης ευχαριστεί για τη συνεισφορά τους στην επιτυχία των αιμοληψιών τους κάτωθι:
Την ομάδα αιμοδοτριών του χωριού Κένταυρος που για ακόμη μία φορά προσήλθαν μαζικά στην αιμοδοσία της Στρατιωτικής Λέσχης και τις 45 γυναίκες που τελικά προσφέρανε το αίμα τους στα παιδάκια που το έχουνε ανάγκη. Ίσως το μητρικό ένστικτο είναι το πιο δυνατό κίνητρο στον γυναικείο πληθυσμό προκειμένου να αιμοδοτεί.
Τον Δήμο Τοπείρου και τον αντιδήμαρχο και αιμοδότη κ. Φώτη Πυροστιάνη για την παραχώρηση του δημοτικού λεωφορείου προκειμένου να μεταφερθούν οι αιμοδότες στις κατά τόπους αιμοδοσίες και για την παράθεση γεύματος στο συνεργείο αιμοδοσίας.
Το ζαχαροπλαστείο «ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ» για την προσφορά του γλυκού «Ροδοσταλίδα η Τρισεύγενη» σε όλους τους συμμετέχοντες και αιμοδότες της Στρατιωτικής Λέσχης.
Τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Μύκης κ. Χουσείν Ιμάμ και Χουσείν Μασλάρ για τις διευκολύνσεις, τη φιλοξενία και την παράθεση γεύματος στους ιατρούς και νοσηλευτές που συμμετείχαν στην αιμοδοσία του χωριού Ωραίου, η οποία είχε μεγάλη επιτυχία.
Τον Σύλλογο Επιστημόνων της Μειονότητας για την ενεργοποίηση των μελών του προκειμένου να αιμοδοτήσουν στις κατά τόπους αιμοληψίες.
Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φοιτητών «Η ΓΕΦΥΡΑ», το Σύλλογο Κυπρίων Ξάνθης, το Σύλλογο Κυπρίων Φοιτητών Ξάνθης και το Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης «Γεώργιος Βιζυηνός» για τη συμμετοχή των μελών τους στην αιμοδοσία του Πανεπιστημίου στη Λέσχη Σίτισης των Κιμμερίων.
Τις διευθύντριες της Επαγγελματικής Σχολής του ΟΑΕΔ και του ΙΕΚ του ΟΑΕΔ Ξάνθης κ. Χρυσούλα Δημούδη και κ. Ιωάννα Τοπαλίδου για τη συνδιοργάνωση της αιμοδοσίας που όπως κάθε φορά είχε μεγάλη επιτυχία και προσέλευση από μαθητές και καθηγητές που μαζί προσφέρανε το αίμα τους.
Το διευθυντή κ. Απόστολο Λέφα, τους καθηγητές και τους μαθητές της Επαγγελματικής Σχολής Ξάνθης για την έντονη κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση μαθητών και καθηγητών και από άλλα σχολεία της Ξάνθης προκειμένου να προσφέρουν το αίμα τους στην αιμοδοσία που διοργάνωσε η ΕΠΑΣ Ξάνθης.
Τη διεύθυνση Β Βάθμιας Εκπαίδευσης του Ν.Ξάνθης για την αδειοδότηση προκειμένου να πραγματοποιηθεί αιμοληψία στο χώρο της ΕΠΑΣ Ξάνθης.
Το Νομάρχη Ξάνθης για τη διάθεση της αίθουσας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ξάνθης.
Τους ιατρούς, το νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» που για μια ακόμη φορά απέδειξαν τόσο τον επαγγελματισμό τους όσο και την αγάπη τους και αφοσίωσή τους σε αυτό που κάνουν αφού δούλευαν ακατάπαυστα και χωρίς ποτέ να επικαλούνται τη δημοσιοϋπαλληλική τους ιδιότητα και το αντίστοιχο ωράριο.
Τις εθελόντριες του τμήματος Νοσηλευτικής του Ερυθρού Σταυρού Παραρτήματος Ξάνθης που διακρίθηκαν για την ευγένειά τους και την καθημερινή τους συμπαράσταση και αρωγή στις κατά τόπου αιμοδοσίες.
Τα μέσα ενημέρωσης του Νομού που για μια ακόμη φορά σταθήκανε δίπλα μας ενημερώνοντας καθημερινά και παρακινώντας τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν.
Τους νέους ανθρώπους που συμμετείχαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά αφού κυρίως οι αιμοδοσίες που πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο, στον ΟΑΕΔ και στην Επαγγελματική Σχολή Ξάνθης είχαν μεγάλη συμμετοχή από νεαρά παιδιά. Τα νέα παιδιά μαθαίνουν να δίνουν αίμα, προσφέρουν το αίμα τους με περισσή χαρά όταν γνωρίζουν ότι ένας σκοπός είναι ευγενής και σώζονται ανθρώπινες ζωές. Τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ από τα βάθη της καρδιάς μας και εκ μέρους όλων των ληπτών του Νοσοκομείου Παίδων που κυρίως είναι πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία και περιμένανε με αγωνία την επιτυχή έκβαση των αιμοληψιών στο Νομό Ξάνθης.
Γενικά σε αυτές τις επτά ημέρες πραγματοποιήθηκαν σε 13 σημεία του Νομού Ξάνθης οργανωμένες αιμοληψίες. Η συνολική συγκομιδή απέφερε 552 φιάλες αίματος οι οποίες προήλθαν από 373 άνδρες και 179 γυναίκες. Από αυτούς οι 206 ήταν μουσουλμάνοι αδελφοί μας. Οι ΝΕΟΙ άνθρωποι- μέχρι 30 ετών- που αιμοδότησαν ανήλθαν στους 266 . Αυτοί που αιμοδότησαν για πρώτη φορά και είναι νέα μέλη της «οικογένειας της αγάπης» ανήλθαν στους 216.
Οι εθελοντές αιμοδότες ανανεώνουν το ραντεβού μας «πρώτα ο Θεός και αν το επιτρέψει ο καιρός» τον Μάρτιο του 2010 προσμένοντας ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή αφού οι Ξανθιώτες αιμοδότες διακρίνονται για τον «πρωταθλητισμό» τους και στο θέμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Δίνουμε το αίμα μας γιατί μας περισσεύει η αγάπη. Το έχουμε αποδείξει περίτρανα εδώ στην Ξάνθη και έχουμε ακόμη πολλά αποθέματα!!!

Σχετικά Άρθρα