fbpx
Γενική

Τουριστική κίνηση ματ του Νομάρχη Ξάνθης

Γ. Παυλίδης: «Σας περιμένουμε στην Ξάνθη να σας φιλοξενήσουμε με τον καλύτερο τρόπο…»

Αποστολή: Μαίρη Δαληκριάδου
Μια επιτυχημένη προσπάθεια προβολής στην γειτονική Βουλγαρία, επιχείρησε την Πέμπτη και την Παρασκευή η Νομαρχία Ξάνθης, διεκδικώντας να προσελκύσει Βούλγαρους τουρίστες οι οποίοι σύμφωνα με υπολογισμούς ανέρχονται στο ένα εκατομμύριο στη χώρα μας.
Σε εκδήλωση που έγινε στις 22 Οκτωβρίου στην Σόφια της Βουλγαρίας στο ξενοδοχείο Sheraton παρουσία πολιτικών φορέων από την γειτονική χώρα αλλά και επαγγελματιών που σχετίζονται με τον τουρισμό, παρουσιάστηκε το ημίωρο DVD που δημιούργησε για τον σκοπό αυτό η Νομαρχία Ξάνθης και με το οποίο προβάλει αναλυτικά αλλά και περιεκτικά όλες τις ομορφιές του νομού μας.
Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης τονίζοντας τα κοινά αισθήματα φιλίας και συνεργασίας των κατοίκων του νομού μας ανάμεσα στους δύο λαούς. Επίσης τόνισε: «Οι δύο περιοχές αποτελούν μαζί περιοχές με κοινές δυνατότητες. Η Νομαρχία της Ξάνθης ολοκληρώνει την τουριστική δίοδο Άγιο Κωνσταντίνος- Ζλατοβγκράντ στην Ελληνοβουλγαρική μεθόριο. Υπολογίζουμε σε ένα μήνα να έχουμε την πρώτη στρώση της ασφάλτου, απομένει η διακρατική συμφωνία της Ελλάδας και της Βουλγαρίας. Έχουμε πολλά να δημιουργήσουμε στο μέλλον. Η χρονοαπόσταση ανάμεσα σε Ξάνθη- Σμόλιαν είναι 1 ώρα και 45 λεπτά. Στόχος της σημερινής εκδήλωσης είναι να αλληλογνωριστούμε. Ο νομός Ξάνθης είναι γνωστός για τις πανέμορφες γνωστές παραλίες και από τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Η περιοχή της Ξάνθης είναι ιδανική για εξερεύνηση. Η πορεία και η καθιέρωση της Ξάνθης ήταν μια προσπάθεια των τελευταίων δέκα χρόνων, ήταν μια προσπάθεια που έγινε με στόχους και οργάνωση». Και κλείνοντας τόνισε: «Σας περιμένουμε στην Ξάνθη να σας φιλοξενήσουμε με τον καλύτερο τρόπο…».
Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός εσωτερικών της Βουλγαρίας κ. Tsvetan Tsvetanov χαιρέτησε και αυτός με την σειρά του τους παραβρισκόμενους τονίζοντας την σημαντική ανάπτυξη που θα επέρθει με την διάνοιξη του δρόμου στην Ελληνοβουλγαρική μεθόριο.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός εσωτερικών της Βουλγαρίας κ. Tsvetan Tsvetanov, ο Υφυπουργός οικονομίας Ενέργειας και Τουρισμού κ. Ibo Marinov, ο περιφερειάρχης Σμόλιαν κ. Stefan Staikov, η Ελληνίδα πρέσβης στην Βουλγαρία κ. Δανάη Κουτρουμάνου, ο Γενικός πρόξενος της Φιλλιπούπολης, ο Βουλευτής κ. Καμμένος οι Δήμαρχοι Μύκης κ. Αγγά και Σταυρούπολης κ. Καρασακαλίδης, εκπρόσωποι και επαγγελματίες του τουρισμού, εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης από την Ξάνθη και την Βουλγαρία.
Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησε η προβολή του dvd της Νομαρχίας Ξάνθης το οποίο παρακολούθησαν με ενδιαφέρον οι Βούλγαροι.

Μαίρη Δαληκριάδου

Σχετικά Άρθρα