Γενική

«Δε νοείται η ποινικοποίηση των αγώνων και η δίωξη των μελών τους»

Ψήφισμα συμπαράστασης ΕΛΜΕ Ξάνθης στους 6 φοιτητές που δικάζονται σήμερα για τις κινητοποιήσεις προ 4ετιας για τις φοιτητές λέσχες

Ψήφισμα συμπαράστασης εξέδωσε η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ξάνθης για τους 6 φοιτητές που σήμερα δικάζονται για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν πριν 4 χρόνια ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των φοιτητικών λεσχών. Η ΕΛΜΕ θεωρεί ότι: «Στις δημοκρατίες δεν νοείται η ποινικοποίηση των μαζικών, συνδικαλιστικών αγώνων και η δίωξη των μαζικών φορέων και των μελών τους».
Ψήφισμα ΕΛΜΕ Ξάνθης
«H ΕΛΜΕ Ξάνθης συμπαραστέκεται στους 6 φοιτητές του ΔΠΘ που δικάζονται την Τρίτη 27/10/2009 μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη του εισαγγελέα Ξάνθης για κινητοποιήσεις που έγιναν κατά το διάστημα Σεπτεμβρίου- Νοεμβρίου 2005 στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των φοιτητικών λεσχών, που προωθούσε ο τότε πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο πλαίσιο των συνολικότερων επιλογών για χτύπημα της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Υπενθυμίζουμε ότι το πρυτανικό συμβούλιο του ΔΠΘ είχε προχωρήσει στη σύναψη διπλής σύμβασης για το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου- Νοεμβρίου, τόσο με το ΕΙΝ όσο και με επιχειρηματία.
Ο Σύλλογος Φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης με αλλεπάλληλες γενικές συνελεύσεις κατάγγειλε αυτές τις μεθοδεύσεις και προχώρησε τότε σε μαζικές κινητοποιήσεις και δυναμικές μορφές πάλης. Οι έξι φοιτητές διώκονται γιατί υλοποίησαν αποφάσεις που πάρθηκαν μέσα από τα συλλογικά τους όργανα στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που είχαν επιλέξει.
Θεωρούμε ότι στις δημοκρατίες δεν νοείται η ποινικοποίηση των μαζικών, συνδικαλιστικών αγώνων και η δίωξη των μαζικών φορέων και των μελών τους. Η εμπλοκή των δικαστικών αρχών σε θέματα συνδικαλιστικής δράσης κρίνεται άστοχη και μπορεί να αποβεί επικίνδυνη. Είναι καιρός να δοθεί ένα οριστικό τέλος στην ιστορία χωρίς άλλη ταλαιπωρία των φοιτητών που λειτούργησαν με βάση τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεών τους και των οργάνων τους».

Σχετικά Άρθρα