fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

Πριν ξεκινήσει το περιβόητο έργο ενοποίησης πλατειών με την «πλατεία-ΤΕΡΑΣ», ένας φοιτητής που έπαιρνε ταξί από την πιάτσα απέναντι από τον ΟΤΕ για να μεταβεί στις Φοιτητικές εστίες στα Κιμμέρια, πλήρωνε 3 Ευρώ… -Μετά όμως την κατασκευή του έργου και τους συνεχείς «γύρους» που κάνουν πλέον τα ταξί στη πόλη μας συν τα πολλά φανάρια, τα κόμιστρα αυξήθηκαν πάνω από 5 Ευρώ για το Πανεπιστήμιο και άλλες απόμακρες γειτονιές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δεκάδες παράπονα και καταγγελίες…
Μαχητής

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια ιδιαίτερα μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού για νέο διοικητικό χάρτη της χώρας, δηλαδή για τη θέσπιση της αιρετής περιφέρειας και τον Καποδίστρια 2, ιδιαίτερα απ’ την στιγμή που ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε ότι αρχίζει άμεσα η διαβούλευση με ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ προκειμένου το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στον Δεκέμβριο και συνεπώς με βάση τον νέο διοικητικό χάρτη να γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010.
Εμπρός

Με χρεοκοπία απειλούνται εκατοντάδες αγροτικά νοικοκυριά σε Μακεδονία και Θράκη εξαιτίας των εξευτελιστικών τιμών σε μια σειρά προϊόντα, όπως τα σιτηρά, το καλαμπόκι, το βαμβάκι, τα σπαράγγια, το ρύζι αλλά και το γάλα και το κρέας. Παράλληλα, οι περικοπές των επιδοτήσεων και η αλματώδης άνοδος του κόστους παραγωγής έφεραν νέα δραστική μείωση του αγροτικού εισοδήματος, ενώ σ’ αυτά προστίθεται και η γενικότερη ακρίβεια που βαρύνει την κάθε αγροτική οικογένεια.
Αγώνας

Σύμφωνα με τη μέτρηση, το 45,4% των ψηφοφόρων της ΝΔ δείχνει διάθεση συμμετοχής στη διαδικασία εκλογής (μεταξύ αυτών το 5,7% των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ), ενώ στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για την προεδρία μεταξύ των ψηφοφόρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 41,3% λέει η κ. Μπακογιάννη, το 28,2% ο κ. Σαμαράς και το 19,8% ο κ. Αβραμόπουλος.Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ερώτημα για καταλληλότερο πρόεδρο της ΝΔ ανάμεσα στην κ. Μπακογιάννη και τον κ. Σαμαρά τα ποσοστά είναι 52,3% και 40,1%, ενώ μεταξύ του κ. Αβραμόπουλου και της κ. Μπακογιάννη 38, 1% και 55,2%.
Αδέσμευτη

Συμφωνώ απόλυτα με το περιεχόμενο του δελτίου τύπου που έστειλε στην «Θ» η τοπική οργάνωση Ν.Δ. Ξάνθης… Πράγματι ΤΡΑΓΙΚΕΣ οι σχέσεις βουλευτών, πολιτευτών και τοπικών παραγόντων. Πράγματι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ μεταξύ του ξανθιώτη πολίτη και των παραγόντων υπό τη σημαία της Ν.Δ. Πράγματι ΠΡΟΚΑΛΕΙ η άρνηση ανανέωσης της οργάνωσης τοπικά… Πλην όμως, δεν μας είπε ο φίλτατος Πουσπουρίκας, τι έκανε ο ίδιος και τα μέλη της τοπικής για να προλάβουν τις τραγικές επιπτώσεις που είχε το κόμμα ιδιαίτερα στο Ν. Ξάνθης; Πολλοί οι «μετά Χριστόν προφήτες» αλλά στο δια ταύτα όλοι βγάζουν το χέρι τους απ’ έξω! Ο Μιχάλης Πουσπουρίκας είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Καιρός λοιπόν όλοι (και του ιδίου συμπεριλαμβανομένου) να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τι σημαίνει αυτό; Να παραιτηθούν ΑΠΑΝΤΕΣ και να πάει η οργάνωση σε νέες διαδικασίες. Αν συμφωνούν, δεν έχουν παρά να το κάνουν… Αν διαφωνούν, ας παραμείνουν για να πάνε την Ν.Δ. στο… 18%!
Θράκη

Γραπτώς θα δώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου το προϋπολογισμό και το πρόγραμμα σταθερότητας, σε μια προσπάθεια να πείσει τους εταίρους πως όλα είναι εφικτά,.
Φωνή της Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα