fbpx
Γενική

Όμορφη, δυναμική, αποφασισμένη και φυσικά…φωνάρα

Στο όνομα Διονυσία, ακούει το νέο αστέρι του Romeo live

Είναι μια τραγουδίστρια, η οποία «τραβάει» τα βλέμματα, όταν βρίσκεται πάνω στη σκηνή. Τραγουδάει, χορεύει και κάνει show. Τη λένε Διονυσία και είναι 25 χρονών. Προέρχεται από μία πάρα πολύ «όμορφη» Θεσσαλονικιώτικη οικογένεια, όπως χαρακτηριστικά λέει η ίδια. Έχει 2 υπέροχους γονείς και δυο μικρότερα αδέρφια, που τη στηρίζουνε και είναι μεγαλωμένη με πολύ στοργή και αγάπη.
Το πρώτο της ξεκίνημα στο τραγούδι έγινε στην ηλικία των τεσσάρων ετών, όταν σαν κοριτσάκι πήγαινε στο μπαλέτο, αλλά και στο ωδείο. Ύστερα παρακολούθησε το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και το τραγούδι ήρθε σα φυσική συνέχεια όλων αυτών, όπως λέει η ίδια.
Η «XN» επισκέφθηκε το Romeo live και μίλησε με τη Διονυσία, διακόπτοντάς την μάλιστα από τις πρόβες.
Xanthinews: Πότε κατάλαβες ότι θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με το τραγούδι;
Διονυσία: Το κατάλαβα, όταν ανέβηκα για πρώτη φορά στην πίστα. Πιο πριν ποτέ δεν είχα φανταστεί, ότι θα γίνω τραγουδίστρια, γιατί ήμουνα και φοιτήτρια.
Xanthinews: Μίλησέ μας για την πρώτη φορά, που βγήκες στην πίστα και τραγούδησες μπροστά σε κόσμο.
Νομίζω ότι δεν καταλαβαίνεις το συναίσθημα, αν δεν βγεις στην πίστα, για να δεις τι ακριβώς συμβαίνει. Πριν τραγουδήσω σε κόσμο νόμιζα ότι ήταν κάτι πάρα πολύ απλό. Όταν λοιπόν ανέβηκα και τραγούδησα, κατάλαβα ότι είναι πολύ δύσκολο και θέλει πάρα πολλή δουλειά και κόπο, καθώς και πολλή ενέργεια και ψυχή. Με τράβηξε όμως, από την άποψη, γιατί είχε πράγματα να δώσω, να ασχοληθώ και να γεμίζω τη ζωή μου.
Xanthinews: Σχολίασε λίγο το χώρο της μουσικής.
Η μουσική χωρίζεται σε πολλά μέρη. Υπάρχει το έντεχνο τραγούδι, υπάρχουν τα μπουζούκια, υπάρχουν τα πολύ λαϊκά μαγαζιά, υπάρχουν τα ροκ. Εγώ τραγουδάω ποπ- ροκ και κάνω και show μαζί, χορεύοντας με το μπαλέτο. Στο δικό μου το χώρο είναι ήρεμα τα πράγματα ωραία και πολύ καλλιτεχνικά, γιατί έχει συνδυασμούς πραγμάτων.
Xanthinews: Ποια προσόντα σου πιστεύεις ότι σου έδωσαν τη δυνατότητα να ασχοληθείς με το τραγούδι και με το χορό;
Το πιο σημαντικό είναι να έχεις ταλέντο. Μετά πρέπει να έχεις πάρα πολύ πείσμα, για να μπορέσεις να μπεις σε αυτήν τη διαδικασία και να λειτουργείς «μαθηματικά». Δηλαδή θέλει ακρίβεια και συνέπεια. Για να έχω μια καλή σκηνική παρουσία, πρέπει να κάνω τουλάχιστον δύο ώρες την ημέρα χορό και δύο ώρες φωνητική. Ο τρόπος σκέψης μου ήταν αυτό που με βοήθησε πιο πολύ.
Xanthinews: Ποια είναι τα συναισθήματά σου πάνω στην πίστα.
Αυτό που αισθάνομαι όταν τραγουδάω, είναι ότι είμαι σε ένα δικό μου πλανήτη, προσπαθώ να μπαίνω μέσα στο τραγούδι και εκείνη τη στιγμή νιώθω ότι είμαι κάποιο άλλο πρόσωπο, από αυτό που είμαι στην καθημερινή μου ζωή και ουσιαστικά παίζω ένα ρόλο. Ερμηνεύω. Απλά αυτήν την ερμηνεία προσπαθείς να τη βελτιώσεις και να την εξελίξεις. Ουσιαστικά το αίσθημα είναι, ότι ζεις κάτι διαφορετικό.
Xanthinews: Πιστεύεις ότι μια τραγουδίστρια είναι και ηθοποιός;
Στην ηθοποιία πρέπει να υποκρίνεσαι. Στο τραγούδι πρέπει πραγματικά να ζεις αυτό που κάνεις, όχι τεχνητά να προσπαθείς να πείσεις τον άλλον ότι το ζεις. Πρέπει να βγαίνει από την ψυχή σου. Οπότε η τραγουδίστρια διαχωρίζεται από τον ηθοποιό. Αλλά οπωσδήποτε και η ηθοποιία είναι ένα προσόν στην πίστα.
Xanthinews: Ποια είναι τα χόμπι σου;
Είμαι πάρα πολύ σινεφίλ. Μου αρέσουν οι κοινωνικοδραματικές ταινίες πάρα πολύ. Και φυσικά ο χορός είναι το χόμπι μου, άσχετα που δραστηριοποιούμαι σε αυτόν και επαγγελματικά. Από μικρή χόρευα.
Xanthinews: Πώς βλέπεις τη νυχτερινή διασκέδαση της Ξάνθης;
Ακόμα δεν την έχω ζήσει. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Ξάνθη. Ελπίζω όμως να βγουν αληθινά όλα όσα μου έχουνε πει. Μου έχουν πει ότι οι άνθρωποι εδώ είναι πάρα πολύ θερμοί. Ανυπομονώ να δω.
Xanthinews: Μίλησέ μας για το πρώτο σου single με τίτλο «Δε σ’ αλλάζω».
Ναι. Έχει τίτλο «Δε σ αλλάζω». Παραγωγή έχει κάνει ο Γαβρήλος, ο οποίος έχει γράψει και τη μουσική. Στίχους έγραψε ο Γιάννης Μαλλιάς, η Μαρίνα Σόλωνος, καθώς και ο Πήτερ πι από τους Master Tempo. Έχω και μια συμμετοχή συνθετική στους «No name band».
Xanthinews: Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;
Δεν κάνω μακρινά σχέδια. Σχεδιάζω την κάθε μέρα, για να κάνω κάτι διαφορετικό και κάτι καλύτερο. Το μόνο μελλοντικό μου σχέδιο είναι ότι θα πάω για τον ολόκληρο δίσκο.
Xanthinews: Θα συμμετείχες σε ριάλιτι του τύπου «fame story»;
Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση. Με τόση μεγάλη προβολή είναι δύσκολο να πάρεις τέτοιο ρίσκο, να εκτεθείς τόσο πολύ ξαφνικά, γιατί μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ. Από την άλλη πιστεύω ότι μια σωστή τραγουδίστρια «ανεβαίνει» βήμα- βήμα και όχι απότομα. Είμαι του βήματος. Αλλά όπως και να το κάνουμε, είναι ένας τρόπος να σε μάθει το κοινό γρήγορα, χωρίς να περάσεις όλα τα βήματα. Μάλλον δεν μπορώ να δώσω μια σίγουρη απάντηση.
Xanthinews: Πες δυο λόγια για το σχήμα του Romeo live.
Παρασκευή και Σάββατο θα είμαστε στο Romeo. Έχουμε ένα πάρα πολύ ωραίο σχήμα με τον Χρήστο τον Αβραμίδη, την Εύα την Μπάιλα και τον Χρήστο τον Κωσταρά. Περιμένουμε όλους τους Ξανθιώτες, όλους τους λάτρεις όλων των ειδών μουσικής, για να έρθουν να μας απολαύσουν.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα