fbpx
Γενική

Καλώς να έρθει το LEV!

Στη Βουλγαρία αντιπροσωπεία της Νομαρχίας Ξάνθης- Θα συναντηθούν με φορείς και Μ.Μ.Ε- Συμμετέχει η XanthiNews με την Μαίρη Δαληκριάδου

Στη γειτονική Βουλγαρία βρίσκεται από χθες αντιπροσωπεία της Νομαρχίας Ξάνθης, η οποία έχει συναντήσεις με διάφορους φορείς της χώρας, με σκοπό την προβολή του Νομού Ξάνθης στους πολίτες της γειτονικής χώρας.
Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας στη Βουλγαρία, πραγματοποιείται στα πλαίσια των γενικότερων προσπαθειών της Νομαρχίας για την τουριστική προβολή του Νομού μας, με σκοπό την αύξηση επισκεπτών από εκεί. Η Νομαρχία Ξάνθης με τις κατάλληλες κινήσεις έχει επιτύχει σημαντικότατη τουριστική ανάπτυξη, με επισκέψεις τουριστών, οι οποίες όμως αφορούν σε ημεδαπούς επισκέπτες, όπως λέει ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης.
Ακόμα και φέτος, που διανύουμε μια δύσκολη χρονιά, η τουριστική κίνηση της Ξάνθης κρατήθηκε στα περσινά επίπεδα, με περίπου 210.000 μισθώσεις δωματίων, οι οποίες μεταφράζονται σε 300.000 επισκέπτες.
Γιώργος Παυλίδης: «Μετά από πολύ κόπο, ανοίγουμε το δρόμο προς τη Βουλγαρία»
Η Βουλγαρία είναι μια σημαντική πηγή τουρισμού για τη χώρα, αφού ετησίως τροφοδοτεί την Ελλάδα με ένα εκατομμύριο επισκέπτες και μάλιστα σε πολύ ακριβούς προορισμούς.
«Αυτήν την περίοδο, μετά από πολύ κόπο, ανοίγουμε το δρόμο προς τη Βουλγαρία και είμαστε στα τελευταία κατασκευαστικά στάδια, κάνουμε την κίνηση προς τα έξω. Η χώρα, από την οποία περιμένουμε τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από το εξωτερικό, είναι η Βουλγαρία. Είμαστε δίπλα. Από εδώ έως το Παμπόροβο είναι πολύ κοντά, όπως επίσης κοντά είναι και η κεντρική Βουλγαρία. Σκοπός λοιπόν της επίσκεψής μας αυτής είναι να κάνουμε μία ενημέρωση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στους τουριστικούς πράκτορες της Βουλγαρίας, έτσι ώστε να έχουμε και εμείς ένα μερίδιο από αυτήν τη νέα αγορά», δήλωσε ικανοποιημένος ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης.
Η παρουσία της Νομαρχίας Ξάνθης στη Βουλγαρία είναι πλήρως συγκροτημένη, ενώ θα προβληθεί και το DVD της Ξάνθης, το οποίο είναι και στη βουλγαρική γλώσσα. Παρόντες στην παρουσίαση θα είναι ο Υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας, πιθανότατα άλλοι Υπουργοί, ο Δήμαρχος της Σόφιας και πολλοί άλλοι παράγοντες της γειτονικής χώρας.
Νομάρχης Ξάνθης: «Στόχος είναι να προσελκύσουμε επισκέπτες»
Πρόκειται για μια σημαντικότατη κίνηση της Νομαρχίας Ξάνθης, αφού η Βουλγαρία αποτελεί καλή αγορά, ενώ κάποιοι επισκέπτες από εκεί, ήδη έρχονται στην περιοχή μας. «Στόχος είναι να προσελκύσουμε επισκέπτες. Δουλεύουμε εντατικά σε αυτό και δε θα ωφεληθεί μόνο η Ξάνθη, αλλά όλη η βορειανατολική Ελλάδα», είπε ο κ. Παυλίδης.
Ο Νομάρχης Ξάνθης ρωτήθηκε και για το δρόμο Ξάνθη- Ζλάτογκραντ, για τον οποίο ανέφερε: «Ακόμα δεν μπορεί κάποιος να πάει στη Βουλγαρία από εκεί, γιατί δεν υπάρχει προς το παρόν η διακρατική συμφωνία. Ο δρόμος είναι βατός, πρέπει όμως να υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών και να επικυρωθεί από τα κοινοβούλια. Είναι κάτι, το οποίο το επόμενο χρονικό διάστημα, μαζί με βουλευτές της περιοχής, θα το ζητήσω από την κυβέρνηση».

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα