fbpx
Γενική

Βασίλης Τσολακίδης: «Κατασπαταλούνται τα χρήματα του Δήμου»

Καταγγελία του Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Βιστωνίδας για τη μελέτη συγχώνευσης των δύο εταιρειών του Δήμου

Βέλη εξαπέλυσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Βιστωνίδας Βασίλης Τσολακίδης εναντίον του Δημάρχου Νίκου Ζλάτκου και των συνεργατών του, όπως είπε χαρακτηριστικά, για την οικονομοτεχνική μελέτη συγχώνευσης της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου Βιστωνίδας και της Δημοτικής Επιχείρησης «ΜΑΓΙΚΟ», η οποία συζητήθηκε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, στο οποίο οι τόνοι ανέβηκαν αρκετά.
Ο κ. Τσολακίδης συγκεκριμένα ανέφερε: «Καταγγέλλω την κατασπατάληση των χρημάτων του Δήμου για τη συγκεκριμένη μελέτη, την οποία όπου και αν την έδειξα, είπαν ότι είναι μιας ώρας δουλειά και πολύ πρόχειρη. Ο κ. Ζλάτκος και οι συνεργάτες του, γιατί και αυτοί ψηφίσαν μαζί, επέλεξε να πληρώσει 10.000 ευρώ, να σπαταλήσει μάλλον 10.000 ευρώ, από το υστέρημα του Δήμου και να τα δώσει σε εταιρεία της Κατερίνης, χωρίς καν να «πέσουν» στην τοπική αγορά, για να γίνει αυτή η αστεία μελέτη. Την είδαν ειδικοί και γελάσανε».
Σύμφωνα με τον κ. Τσολακίδη, ο Δήμος Βιστωνίδας έχει τρεις οικονομολόγους και ένα λογιστή, οι οποίοι θα μπορούσαν να συντάξουν αυτή τη μελέτη, γλιτώνοντας πολλά χρήματα και προτρέπει τους πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Από τη μεριά της η Συμπολίτευση του Δήμου Βιστωνίδας, διά στόματος Νικόλαου Ζλάτκου, ανέφερε: «Λυπούμαστε για αυτήν τη συμπεριφορά. Ξεπεράσατε τα όρια με μειωτικές εκφράσεις για τη μελέτη, προσβάλλοντας θεσμούς και πρόσωπα. Δεν περιμέναμε να «κολλήσετε» στο ποσό της μελέτης. Περιμέναμε να αναφερθείτε στα σημαντικά στοιχεία που αναφέρονται στη μελέτη, όπως π.χ. πού θα βρούμε τις 550.000 ευρώ που χρειάζονται. Το δικό σας πρόβλημα ήταν μόνο οι 10.000 ευρώ, που κόστισε. Λυπούμαστε».

Σχετικά Άρθρα