fbpx
Γενική

Απλώνεται ένας κόσμος παραμυθίας

Έκθεση Ζωγραφικής της Ντορίνα Μάλλιου στον χώρο τέχνης «Ορφέως 20» από 24 Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου

Physistropia ( Naturalis 2 ) λέγεται η έκθεση ζωγραφικής της Ντορίνα Μάλλιου που θα φιλοξενείται στον χώρο τέχνης «Ορφέως 20» από το Σάββατο 24 Οκτωβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά 17:30- 20:30.
Η Ντορίνα Μάλλιου σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών , τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών του Α.Π.Θ., εργαστήριο Γ. Φωκά (1996- 2001).Το 2001 απέσπασε το β βραβείο του Διαγωνισμού του Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος». Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι συνεργάτης της CHEAP ART από το 2004.Πρόσφατα παρουσίασε το έργο της σε ατομική έκθεση στην γκαλερί LA HUNE BRENNER στο Παρίσι (2008).Έλαβε μέρος στην 1 η Μπιενάλλε της Θεσσαλονίκης με το πρόγραμμα « Διαδρομές» και συμμετείχε σε ομαδική έκθεση στη γκαλερί « Ζήνα Αθανασιάδου» (2008).
Πρόσφατα παρουσίασε τη νέα της ατομική έκθεση στο «Αλατζά Ιμαρέτ» υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης (2009).
«Οι πολυφωνικές συνθέσεις, επαναλαμβανόμενων φυτικών μοτίβων, υβριδικών λουλουδιών και τροπικής βλάστησης, αποτελούν την εικονοκλαστική παραδοξότητα των ζωγραφικών έργων της Ντορίνας Μάλλιου.
Ένας κόσμος παραμυθίας και σύγχρονης ψυχεδέλειας αποτίνουν φόρο τιμής στην αναβίωση του όμορφου και του απενεχοποιημένου αισθήματος της χαράς και της απόλαυσης.
Θηλυκές γραμμές, οι καμπύλες της φύσης, απότομα ξεσπάσματα γεωμετρικότητας απροσδόκητες σχέσεις χρωματικής πανδαισίας ,επικυρώνουν την ευαισθησία αλλά και την χειρονομιακή πράξη στην έκβαση του έργου .
Αυτοσχέδιες περιπέτειες σ έναν φυσικό ,αλλά και φαντασιακό χώρο που επιτρέπουν το διαλογισμό και τη φυγή απ την αργόσυρτη σοβαροφάνεια».

Σχετικά Άρθρα