fbpx
Γενική

Ανέβηκαν οι τόνοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Βιστωνίδας

Το «μήλον της έριδος»: Η Οικονομοτεχνική μελέτη συγχώνευσης εταιρειών του Δήμου

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα για κάποιο διάστημα, εξελίχθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βιστωνίδας, στην αίθουσα συνεδριάσεων.
Οι τόνοι ανέβηκαν, όταν συζητήθηκε το θέμα της οικονομοτεχνικής μελέτης της συγχώνευσης της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου και της Δημοτικής Επιχείρησης «ΜΑΓΙΚΟ», σε μία κοινωφελή επιχείρηση.
Ύστερα από την εισήγηση του μελετητή, το λόγο πήρε η Αντιπολίτευση του Δήμου, η οποία χαρακτήρισε τη μελέτη απαράδεκτη, προχειρογραμμένη και «μπακαλίστικη», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Γιώργος Παραστατίδης, ενώ συνέχισε με τη φράση «εγώ θα ντρεπόμουν αν έφερνα μια τέτοια μελέτη ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου».
Η Συμπολίτευση του Δήμου, διά στόματος του Δημάρχου Νικόλαου Ζλάτκου, δήλωσε ότι λυπάται για αυτήν τη συμπεριφορά, αφού ξεπεράστηκαν τα όρια με μειωτικές εκφράσεις, προσβάλλοντας θεσμούς και ανθρώπους.
Κατά τη διάρκεια των λεγόμενων των δύο πλευρών, οι τόνοι ανέβηκαν αρκετά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση μέσα στην αίθουσα.
«Σημαντικότατο κρίθηκε το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π και από τις δύο πλευρές»
Άλλο σημαντικό θέμα που απασχόλησε τη συνεδρίαση ήταν η Εκπόνηση Μελέτης Σχεδίου Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτών Πόλεων (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.), το οποίο αφορά στις βασικές μελέτες- εργαλεία χωρικού σχεδιασμού σε επίπεδο Ο.Τ.Α. και αποσκοπούν στη διαμόρφωση του ενδεδειγμένου πλαισίου και προγράμματος για την οργανωμένη ανάπτυξη της περιοχής μελέτης, με χωροταξικούς- πολεοδομικούς όρους, με βάση την Αρχή της Αειφόρου Ανάπτυξης και με σεβασμό στις γενικότερες κατευθύνσεις που θέτουν τα υπερκείμενα επίπεδα.
Η Αντιπολίτευση, δια στόματος Γιώργου Παραστατίδη, είπε πως πρέπει να ενημερωθούν και τα τοπικά συμβούλια των οικισμών του Δήμου και ύστερα από διαβουλεύσεις να καταλήξουν σε αποφάσεις, κάτι το οποίο βρήκε σύμφωνη και τη Συμπολίτευση. Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
Τα άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου κρίθηκαν ως ρουτίνας και αφορούσαν σε διάφορες εγκρίσεις και παραχωρήσεις.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα