fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΠΕΣΜΕΝΗ ΑΙΣΘΗΤΑ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. Ωστόσο και περιμένοντας βέβαια το μεγάλο κυκλοφοριακό ΜΠΑΜ να προκληθεί με το «ΚΛΕΙΣΙΜΟ» της Βόγδου και της Ηρώων, οι πρώτες επιπτώσεις στην αγορά άρχισαν να φαίνονται αισθητές από τον εν ψυχρώ «διωγμό» των ΙΧήδων καταναλωτών σε άλλες αγορές και εκτός κέντρου!!! Έτσι το περασμένο Σάββατο, εκτός από τις συνεχείς «ουρές» στην 28ης Οκτωβρίου, στην Τσιμισκή και στην Καραολή και βέβαια πέριξ του κέντρου, ήταν πεσμένη έντονα η κίνηση στην Κεντρική αγορά με τα μαγαζιά άδεια και πολλά αυτά να μην κάνουν ούτε… σεφτέ! Και φυσικά τους επαγγελματίες και εμπόρους να «ξεσπάνε» από τώρα για τα…χειρότερα που έρχονται όχι μόνο της οικονομικής κρίσης, αλλά και εξ’ αιτίας ενός έργου, που τελικά τους μόνους που γοητεύει, είναι ο Δήμαρχος και ο Νομάρχης…
Μαχητής

«Κύριε πρωθυπουργέ, ή κάτι πολύ μεγάλο έχετε κάνει του κυρίου Καραμανλή και δεν το ξέρουμε ή κάτι πολύ μεγάλο του έχετε υποσχεθεί»! Τάδε έφη Καρατζαφέρης στην προχθεσινή συζήτηση της βουλής για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης… Ο αρχηγός του ΛΑΟΣ έκανε λόγο για μια ανεξήγητη «αβάντα» που έγινε από πλευράς Καραμανλή στον Παπανδρέου, τόσο κατά την προεκλογική περίοδο με το γνωστό αποτέλεσμα, όσο και σήμερα από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Δεν είναι συμπτωματική άλλωστε και η έρπουσα φημολογία περί ΠΡΟΕΔΡΟ-ποίησης του Κωστάκη στην μετά Παπούλια εποχή! Και όλα αυτά φυσικά με συντονιστές τους… υπερατλαντικούς, που δυστυχώς όπως αποδεικνύεται σε όλες τις περιπτώσεις, είναι αυτοί που προ-καθορίζουν τις πολιτικές εξελίξεις σε όλο τον πλανήτη… Η Ελλάδα θα έμενε απ’ έξω;
Θράκη

Παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του Δημάρχου Ξάνθης κ. Στυλιανίδη για τις διεργασίες στο εσωτερικό της Ν.Δ. τόσο σε οργανωτικό και πολιτικό επίπεδο, όσο και για την ανάδειξη νέας – νέου προέδρου στο κόμμα του. Δίχως άλλο είναι προφανής η αγωνία του να διατηρήσει την παρουσία και το ρόλο του στα πράγματα της πόλης την επόμενη μέρα της διαδοχής στη Ν.Δ. Ωστόσο, επιστρέφουμε ως καθυστερημένες τις συστάσεις του ‘που δεν εξαιρούν το χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.’ για τη γυναικεία εκπροσώπηση και το άνοιγμα των οργανώσεων στην κοινωνία.
Αδέσμευτη

Αδιευκρίνιστο παραμένει πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η διαδικασία της απογραφής των γεωργών και κτηνοτρόφων του Νομού μας, μιας και η πρόωρη διακήρυξη των εκλογών μπορεί να αναβάλει για λίγο την έναρξή της. Πιθανότερο πάντως, η διαδικασία της συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων από τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους να ξεκινήσει τέλη Νοέμβρη ή Δεκέμβρη ή το αργότερο τον Ιανουάριο και να διαρκέσει ένα τρίμηνο αφότου ξεκινήσει.
Εμπρός

Αποφασισμένη φέρεται η νέα κυβέρνηση να προχωρήσει σε τομές με στόχο να διαχωρίσει τη λειτουργία της κρατικής μηχανής, από αυτήν της κομματικής, κατοχυρώνοντας παράλληλα την αυτονομία της πολιτικής. Το στίγμα του ο νέος πρωθυπουργός , Γιώργος Παπανδρέου το έδωσε και μέσα από την πρώτη του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, όπου προανήγγειλε μεγάλες αλλαγές και στην λειτουργία και το ρόλο του Κοινοβουλίου. Ανάμεσα στις τομές που θα προχωρήσει αφορούν και στον διορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.
Αγώνας

Καλεσμένη σε τηλεοπτικό παράθυρο η Υφυπουργός Υγειάς κ. Φώφη Γεννηματά! Θαμπώθηκα από το πρόγραμμα και τους στόχους της νέας Κυβέρνησης στον τομέα της υγειάς, όπως τα ανέλυε η κ. Υφυπουργός και ευχήθηκα να έχουν αντίκρισμα στην πράξη.
Φωνή της Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα