Γενική

Έχουν όλοι δίκιο αλλά και τα αυτοκίνητα που να τα βάλει ο κόσμος;

Πήρα ένα μήνυμα στα email μου από φίλο Ξανθιώτη που μου ανέφερε ότι: «Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον την επιστολή που σου έστειλε ο κάτοικος της Σάρδεων μετά το θανατηφόρο δυστύχημα. Ο άνθρωπος έχει δίκιο αλλά όχι μόνο για τη Σάρδεων. Στείλε το φωτογράφο σου να κάνει μια βόλτα σε όλες τις γειτονιές της Ξάνθης να φωτογραφίσει και να δει ότι παντού υπάρχει ίδια εικόνα. Αυτοκίνητα παρκαρισμένα πάνω στα πεζοδρόμια παντού και δε μπορεί να περάσει κανένας πεζός. Δε συζητάμε για να περάσουν μανάδες με καροτσάκια ή αν χρειαστεί ανάπηροι.

Όλες οι ράμπες που έχουν γίνει για να διευκολύνουν τέτοιες καταστάσεις είναι κατειλημμένες και τελικά το μόνο που διευκολύνουν είναι να παρκάρουν ευκολότερα τα γαϊδούρια χωρίς να φθείρουν τα λάστιχά τους. Σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις έχει γίνει και διαγράμμιση πάρκινγκ στα πεζοδρόμια (άκουσον, άκουσον) ώστε να κατοχυρώσουν και θέσεις παρκαρίσματος». Συμφωνούμε απόλυτα φίλε μου αυτή η κατάσταση επικρατεί στην πόλη σε όλα τα σημεία της όμως και οι οδηγοί που πάνε το βράδυ στο σπίτι τους έχουν το ίδιο πρόβλημα. Αν δεν παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια αλλά και σε κάθε κοινόχρηστο χώρο θα πρέπει να πάνε ένα δυο χιλιόμετρα μακριά για να βρουν θέση.

Νομίζω ότι τα πρόστιμα δεν λύνουν το πρόβλημα και χρειάζεται άμεσα νομοθετική ρύθμιση ώστε η πολεοδομία Ξάνθης να επιβάλει θέσεις στάθμευσης σε ΟΛΕΣ τις νέες οικοδομές. (Όχι από κάτω να γίνονται διαμερίσματα και μαγαζιά και το πεζοδρόμιο πάρκιγκ!!!).

Σχετικά Άρθρα