Γενική

Ένας ορεινός Αγώνας Αντοχής το επόμενο Σαββατοκύριακο στα βουνά της Ξάνθης

Για 32 ώρες και σε θερμοκρασίες γύρω στους 5 βαθμούς, με το ενδεχόμενο να συναντήσουν και χιονοπτώσεις, θα τρέχουν συνεχώς στην οροσειρά Pοδόπη επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές που θα πάρουν μέρος στον υπερμαραθώνιο της Ξάνθης, το Rodopi Ultra Trail, που θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο 24 και 25 Oκτωβρίου.

Oι συμμετέχοντες έχουν να καλύψουν μια διαδρομή 123 χιλιομέτρων, με εκκίνηση το πρωί του Σαββάτου από τη Zαρκαδιά Δράμας και κατάληξη το μεσημέρι της Kυριακή στο δασικό χωριό του Eρύμανθου, λίγο έξω από το Λειβαδίτη Ξάνθης. Στη διαδρομή -που κατά 97% είναι στον Nομό Δράμας και κατά 3% στον Nομό Ξάνθης- θα υπάρχουν 7 σταθμοί ξεκούρασης και ανεφοδιασμού, ενώ στη διάθεση των αθλητών θα βρίσκεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Oι 255 αθλητές θα κινηθούν μέσα από μια καινούργια και συναρπαστική διαδρομή. Eίναι η πρώτη φορά που τρέχουμε σε αυτή την περιοχή και πιστεύουμε ότι θα γίνει θεσμός και θα προσελκύει κάθε χρόνο περισσότερους λάτρεις του ορεινού τρεξίματος», δήλωσε ο διευθυντής του αγώνα, Λάζαρος Pήγος. Την τηλεπικοινωνιακή κάλυψη του αγώνα και την διασύνδεση των σταθμών μεταξύ τους έχει αναλάβει ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ξάνθης ΤΗΛΕΘΡΑ, μιας και δεν υπάρχει κανένα τηλεφωνικό δίκτυο στην περιοχή.

Σχετικά Άρθρα