fbpx
Γενική

Τώρα είναι η σειρά του Γιώργου Παπανδρέου

Η προσέγγιση του πρ. Δημάρχου Βασίλη Τσολακίδη για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 4 ης Οκτωβρίου

Με επιστολή την οποία απέστειλε στην εφημερίδα μας ο πρώην δήμαρχος Βιστονίδας κ. Βασίλης Τσολακίδης κάνει την πρώτη προσέγγιση του αποτελέσματος των εθνικών εκλογών της 4 ης Οκτωβρίου αναφερόμενος και στο μειονοτικό στοιχείο αλλά και στις προσδοκίες που έχει ο κόσμος από τη νέα κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Η επιστολή:
Οι εκλογές της 4 ης Οκτωβρίου 2009 έχουν περάσει στην ιστορία της Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας. Το αποτέλεσμά τους λίγο πολύ αναμενόμενο. Βέβαια η μεγάλη διαφορά μεταξύ των δυο κομμάτων ίσως κάποιους να τους εξέπληξε αλλά και πολλούς δεν μας αιφνιδίασε.
Ήδη από τις ευρωεκλογές είχε διαφανεί ότι ο λαός μας έπαψε να δείχνει ανοχή στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Οι λάθος πολιτικές, μια σειρά σοβαρών σκανδάλων, η αύξηση της ανεργίας, η μείωση των εισοδημάτων κυρίως των λαϊκών στρωμάτων, είχαν προδιαγράψει την πορεία της. Το ίδιο αποτέλεσμα και αρκετά ανεβασμένο από τον μέσο όρο της χώρας είχαμε και στο Νομό μας.
Το κλείσιμο των Συνεταιριστικών Εργοστασίων καθώς και του Εργοστασίου Ζάχαρης, το κλείσιμο της Φωνής της Αμερικής, η μείωση στις τιμές των αγροτικών προϊόντων (καλαμποκιού, Καπνού, κλπ), η αύξηση της ανεργίας ειδικότερα στην οικοδομή, έφεραν αυτό το αποτέλεσμα.
Και επειδή το τελευταίο διάστημα ακουστήκαν πολλά για κατευθυνόμενη ψήφο της μειονότητας σε μικρότερα κόμματα, το αποτέλεσμα της 4 ης Οκτωβρίου πολλούς τους διέψευσε. Η μειονότητα απέδειξε ότι θέλει να επιλύσει τα προβλήματά της μέσα από το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα το οποίο εφάρμοζε και εφαρμόζει πολιτικές προστασίας των μειονοτήτων.
Άλλωστε, το ότι αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ έχει αναδείξει αρκετά στελέχη στο μειονοτικό χώρο, είναι σχεδόν σίγουρο ότι τα επόμενα χρόνια εάν ακολουθήσει και ανάλογες πολιτικές θα είναι πλειοψηφία στο χώρο της μειονότητας. Βέβαια εάν ρίξουμε μια ματιά στα αποτελέσματα στους Δήμους που κατοικεί Χριστιανικό στοιχείο και εκεί, τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου ευχάριστα για τη Νέα Δημοκρατία. Οι λόγοι που προανέφερα επηρέασαν και τους Χριστιανούς ψηφοφόρους οι οποίοι έχουν εναποθέσει πλέον τις ελπίδες τους στο ΠΑΣΟΚ.
Τώρα είναι σειρά του Γιώργου Παπανδρέου και της Κυβέρνησής του, να μην διαψεύσουν τον κόσμο. Ήδη τα πρώτα βήματα είναι ενθαρρυντικά και μας κάνουν όλους να αισιοδοξούμε για ένα καλύτερο αύριο, για την πατρίδα μας και τους πολίτες της.

Βασίλης Τσολακίδης
Δημοτικός Σύμβουλος
πρ. Δήμαρχος Βιστονίδας

Σχετικά Άρθρα