fbpx
Γενική

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά του Ν. Ξάνθης

Υποδεχτήκαμε το χειμώνα- Άσπρισαν οι κορυφές

Γεγονός είναι πλέον ο ερχομός του χειμώνα, αφού τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στα ορεινότερα τμήματα του Νομού μας, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.
Από νωρίς το πρωί και όταν στην πόλη της Ξάνθης και στα πεδινά του Νομού, σημειώνονταν ψιλόβροχο, την ίδια στιγμή, σε όλα τα ορεινά και κυρίως σε αυτά, που βρίσκονται στα σύνορα με τη Βουλγαρία, σημειώθηκαν οι πρώτες χιονοπτώσεις του χειμώνα 2009- 2010.
Το ύψος του χιονιού δεν ανήλθε σε πολλά εκατοστά και περιορίστηκε σε περιοχές άνω των 1.500 μέτρων υψόμετρο, αφού η εποχή δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Δεν είναι πρώτη φορά που σημειώνονται χιονοπτώσεις τον Οκτώβριο σε ορεινές περιοχές, αφού το φαινόμενο παρατηρήθηκε και σε προηγούμενες χρονιές.
Οι θερμοκρασίες διατηρήθηκαν χαμηλές καθ όλη τη διάρκεια της Πέμπτης τόσο στην Ξάνθη, όπου δεν ξεπέρασε το μεσημέρι τους 12 βαθμούς Κελσίου, όσο και στα ημιορεινά και ορεινά του Νομού, όπου ο υδράργυρος δεν ξεπέρασε τους 5 με 6 βαθμούς.
Δε θα πρέπει να προξενήσει εντύπωση το γεγονός, όαν ξαναφτιάξει ο καιρός και οι θερμοκρασίες επιστρέψουν στις κανονικές για την εποχή τιμές, δηλαδή γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου.
Υπάρχει δρόμος ακόμη ως τον κυρίως χειμώνα, ο οποίος ελπίζουμε όλοι να μην είναι σαν αυτόν του 2006- 2007.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα