fbpx
Γενική

«Ο Μάγος του Οζ» αύριο στην Ξάνθη

Οι θεατρικές επιχειρήσεις ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ έρχονται για 2 η χρονιά στη πόλη της Ξάνθης και για φέτος παρουσιάζουν το γνωστό παιδικό μιούζικαλ «Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ» του Φ. Λ. ΜΠΑΟΥΜ.
Την νέα παραγωγή υπογράφουν κορυφαία ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου!
Οι σκηνοθετικές οδηγίες είναι του ΧΑΡΗ ΡΩΜΑ,
το μουσικό ταξίδι του ΓΙΑΝΝΗ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ,
οι εντυπωσιακές χορογραφίες του ΦΩΤΗ ΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΟΥ,
η θεατρική διασκευή του ΜΑΝΟΥ ΒΕΝΙΕΡΗ,
τα 25 μοναδικά κοστούμια της ΣΗΛΙΑΣ ΔΕΜΙΡΗ,
τα 3 μαγευτικά σκηνικά ζωγράφισε η ΕΛΕΝΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ,
οι φωτισμοί είναι του ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΖΑΙΟΥ και
το μακιγιάζ της ΑΙΜΙΛΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης το Σάββατο 17 Οκτωβρίου. Ώρες παραστάσεων: 17:15 και 19:30
«Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ» που το καλοκαίρι έκανε πραγματικό θρίαμβο λαμβάνοντας μέρος σε πολλά φεστιβάλ της χώρας, είναι από τις πιο γνωστές παιδικές ιστορίες στο κόσμο. Ένα μοντέρνο παραμύθι το οποίο έχει μεταφραστή σε πάνω από 40 διαφορετικές γλώσσες!
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Η Ντόροθυ , κεντρική ηρωίδα της παράστασης, αντιπροσωπεύει τον άνθρωπο της καθημερινότητας. Λογική, αποφασισμένη, τολμηρή, ανεξάρτητη, καλόκαρδη, αλλά και με προβλήματα και ανησυχίες που έχει ένα παιδί στην ηλικία της. Συμβολίζει τον άνθρωπο που δεν βολεύεται και αναζητά πάντα κάτι καλύτερο.
Το Σκιάχτρο , όπως και άλλοι χαρακτήρες της ιστορίας, νομίζει πως δεν έχει αρετές. Πάσχει από έλλειψη αυτογνωσίας και αυτοπεποίθηση.
Ο Τενεκεδένιος σε αντίθεση με το Σκιάχτρο που νομίζει ότι δεν έχει μυαλό, πιστεύει ότι δεν έχει καρδιά.
Το Λιοντάρι που συνήθως είναι ο βασιλιάς των ζώων και αποτελεί σύμβολο θάρρους, σε αυτό το παραμύθι νομίζει ότι είναι δειλό.
Οι ταξιδευτές μέχρι να φτάσουν στον τελικό προορισμός τους να συναντήσουν τον ΜΑΓΟ ΤΟΥ ΟΖ θα έρθουν αντιμέτωποι με αρκετά εμπόδια… ένα από αυτά και της κακιάς ΝΕΡΑΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ, την οποία όμως θα ξεπεράσουν με την καλή παρουσία της καλής ΝΕΡΑΙΔΑΣ ΓΚΛΙΝΤΑ! και έτσι οι μικρή ταξιδευτές θα φτάσουν επιτέλους στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΛΑΤΙ του ΟΖ, όπου εκεί…!
Ας τους ακολουθήσουμε λοιπόν και εμείς, με πολύ μουσική χορό, τραγούδι, γέλιο, θέαμα στο ταξίδι τους και…η συνέχεια επί σκηνής!
Κεντρικός άξονας της ιστορίας και της παράστασης είναι ότι βαθιά μέσα μας υπάρχει ανυπολόγιστη δύναμη που πολλές φορές δεν ξέρουμε ότι την έχουμε. Χρειάζεται πίστη, αυτογνωσία, υπομονή και επιμονή για να την ανακαλύψουμε.
Παίζουν 8 επαγγελματίες ηθοποιοί γνωστοί από το θέατρο και την τηλεόραση.
ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΟΝΑΤΣΟΥ, Κατερίνα Αναστασίου, Βασίλης Θεοδωρίδης, Μαίρη Χρονοπούλου, Δημήτρης Λέκκος, Διονύσης Στραβοράβδης, Μαρία Πανουτσοπούλου, και ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΑΛΗΣ

Σχετικά Άρθρα