fbpx
Γενική

«Κινούνται με μεγάλες ταχύτητες. Πρέπει κάτι να γίνει!»

Για επικίνδυνη οδήγηση κάποιων οδηγών μιλούν οι κάτοικοι της οδού Πατριάρχου Κυρίλλου Στ

Ανήσυχοι και φοβισμένοι είναι οι κάτοικοι της οδού Πατριάρχου Κυρίλλου Στ, δρόμος, ο οποίος βρίσκεται παραπλεύρως του ξενοδοχείου «Ζ» Παλλάς.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, οι οδηγοί, οι οποίοι έρχονται από την οδό Τριανταφυλλίδη, αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες και χωρίς να «κόψουν» εισέρχονται στην οδό Κυρίλλου Στ.
Οι κάτοικοι ανησυχούν για τα παιδιά τους, τα οποία παίζουν στην περιοχή, αλλά και για τους ίδιους, αφού όπως λένε, δεν ήταν λίγες οι φορές, που «τη γλύτωσαν στο τσακ».
«Κατεβαίνουν από το φόρο με μεγάλες ταχύτητες και μπαίνοντας εδώ δεν κόβουν καθόλου. Είναι πολύ επικίνδυνο, γιατί η περιοχή έχει αυξημένη κίνηση πεζών, ιδίως το καλοκαίρι», λέει η κ. Μαρία, κάτοικος της οδού.
Η οδός Τριανταφυλλίδη είναι ευθεία, χωρίς εμπόδια και σχεδόν ακατοίκητη, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να τρέχουν με ταχύτητες, οι οποίες δεν αρμόζουν σε πόλη. Η συνέχειά της όμως, που είναι η οδός Πατριάρχου Κυρίλλου Στ, πλέον κατοικείται και μάλιστα πυκνά.
Κάτοικοι περιοχής: «Οι αρμόδιοι ας κάνουν κάτι. Ας τοποθετήσουν έστω πινακίδες»
Το πρόβλημα των ταχυτήτων στην οδό παρατηρείται από την πρώτη στιγμή κατασκευής της και μάλιστα αυτό επιδεινώθηκε, όταν ο δρόμος έγινε διπλής κατεύθυνσης. Η Πατριάρχου Κυρίλλου πλέον είναι αρκετά πυκνοκατοικημένη, αφού στην περιοχή υπάρχουν πολλές νέες οικοδομές.
«Τα παιδιά μας κατεβαίνουν κάτω να παίξουν και εμείς οι γονείς έχουμε το άγχος μήπως κάτι συμβεί. Απέναντι υπάρχει και παιδική χαρά. Παίζουν τα παιδιά μας κάτω και εμείς είμαστε «κρεμασμένοι» στα μπαλκόνια για να ελέγχουμε μήπως συμβεί κάτι. Ζητάμε από τους αρμόδιους κάτι να κάνουν. Έστω ας βάλουν πινακίδες ή κάτι άλλο, δεν ξέρουμε τι. Πάντως κάτι να κάνουν», λέει ο κ. Τάσος, κάτοικος της περιοχής.
Οι αρμόδιοι ας πάρουν τα απαραίτητα μέτρα, πριν να είναι πολύ αργά.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα