fbpx
Γενική

«Χρέος της πολιτείας είναι να σταθεί δίπλα στην Ελληνίδα αγρότισσα»

Μήνυμα της κας Γεωργίας Ανδρέου Μιχαηλίδη για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας Αγρότισσας

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας Αγρότισσας η πολιτευτής της Ν.Δ. κα Γεωργία Ανδρέου έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:
«Συνήθως, τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν στις διακεκριμένες, τις «επώνυμες» γυναίκες που πράγματι με τη μόρφωση και τη δραστηριότητά τους, επιστημονική ή κοινωνική, έχουν ξεχωρίσει στο κοινωνικό σύνολο. Πολύ λίγες, όμως, φορές έχουμε ευαισθητοποιηθεί για την σκληρά αγωνιζόμενη αγρότισσα που καθημερινά αγωνίζεται σε έναν τόσο δύσκολο χώρο.
Ο ρόλος της είναι πολύπλευρος. Αφενός σαν εργαζόμενη γυναίκα, τις περισσότερες φορές δεν έχει συγκεκριμένο ωράριο, ούτε οι συνθήκες εργασίας είναι οι επιβαλλόμενες, με αποτέλεσμα να βρίσκεται, μεταξύ άλλων, εκτεθειμένη στα αγροτικά ατυχήματα. Αφετέρου, σα μητέρα, σε αρκετές περιπτώσεις δε πολύτεκνη, αναδεικνύεται καθημερινά σε αφανή ηρωίδα.
Η προσφορά της ήταν πάντα σημαντική για τη στήριξη τόσο της αγροτικής οικογένειας, όσο και της τοπικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναγνώρισε εμπράκτως, τον ρόλο της γυναίκας Αγρότισσας, αφού με το νέο ασφαλιστικό καθεστώς του ΟΓΑ, η σύζυγος αγρότη είναι, πλέον, ισότιμη με τον άνδρα της, ως προς τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ενώ παρέχονται πλέον στην Ελληνίδα αγρότισσα, είτε είναι άμεσα ασφαλισμένη, είτε έμμεσα, οι κοινωνικές παροχές και οι παροχές υγείας από τον ΟΓΑ, λαμβάνοντας επίδομα μητρότητας (κυοφορίας και λοχείας) και παροχές περιθάλψεως.
Χρέος της πολιτείας είναι να σταθεί δίπλα στην Ελληνίδα αγρότισσα, μια απ τις πιο καταπονημένες και ταλαιπωρημένες επαγγελματικές ομάδες. Να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει κάθε προσπάθεια, που οδηγεί στο καλό της Ελληνίδας αγρότισσας και την ανάπτυξη της περιφέρειας, όπως πρωτοβουλίες των Ελληνίδων αγροτισσών, που αφορούν στη δημιουργία συνεταιριστικών οργανώσεων, με σκοπό την προώθηση των ελληνικών προϊόντων. Έτσι ώστε να μπορεί να μείνει η Ελληνίδα αγρότισσα στη γη της, στις ρίζες της!
Η στήριξη της Ελληνίδας αγρότισσας εξασφαλίζει λειτουργικότητα στον αγροτικό χώρο, αλλά και προοιωνίζει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον για την κοινωνία, διότι αποτελεί το στυλοβάτη της αγροτικής οικογένειας, διατηρώντας τις ελληνικές παραδόσεις στην ύπαιθρο. Και ποτέ μην ξεχνάμε, καμία πρόοδος δεν είναι δυνατή, χωρίς τις γυναίκες.
Μ αυτές τις απλές σκέψεις, ας αποτίσουμε ελάχιστο φόρο τιμής και να δεσμευτούμε στην πράξη, και όχι στα ωραία λόγια, αυτά που πάλι θα ακούσουμε, ότι θα συμβάλλουμε για την καλυτέρευση της θέσης που κατέχει η αγρότισσα στην κοινωνία».
Γεωργία Ανδρέου Μιχαηλίδη
Πολιτευτής
Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα