fbpx
Γενική

Στην Κρήτη βρέθηκαν άτομα της Αερολέσχης Ξάνθης

Ξάνθη- Ηράκλειο με υπερελαφρύ αεροπλάνο σε 3,5 ώρες

Μια πτήση 3,5 ωρών, πραγματοποίησαν μέλη της Αερολέσχης Ξάνθης, την προηγούμενη Κυριακή, με σκοπό να βρεθούν στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου πραγματοποιήθηκαν οι τοπικοί αγώνες fly in.
Ανάμεσα στα άτομα που πραγματοποίησαν αυτό το ταξίδι, ήταν και το μέλος του Δ.Σ. της Αερολέσχης Ξάνθης Αργύρης Χρήστου, ο οποίος θέλησε να συμμετέχει στους αγώνες αυτούς.
Η μετάβαση στην Κρήτη έγινε ύστερα από πρόσκληση της Αερολέσχης Ηρακλείου, για τους τοπικούς αγώνες, στους οποίους παραβρέθηκαν 6 πληρώματα από την Ελλάδα και γύρω στα 20 πληρώματα, από γειτονικά κράτη.
Οι ελληνικές συμμετοχές δεν ήταν πολλές, αφού οι αγώνες, συνέπεσαν στο Σαββατοκύριακο των βουλευτικών εκλογών.
Αργύρης Χρήστου: «Τελικά οι αγώνες δεν πραγματοποιήθηκαν, λόγω κακών καιρικών συνθηκών»
Οι πτήσεις αυτών των τύπων αεροσκαφών, πραγματοποιούνται στα 10.000 περίπου πόδια, ενώ ακολουθούν και αυτά συγκεκριμένους αεροδιαδρόμους, για να βρεθούν στον προορισμό τους και δεν πάνε ευθεία, όπως λέει και ο κ. Χρήστου.
«Η Αερολέσχη Ηρακλείου, πραγματοποιεί κάθε χρόνο αγώνες fly in, οι οποίοι θεωρούνται μικροί αγώνες. Σε αυτούς τους αγώνες είχε καλέσει να συμμετέχουν και πληρώματα από άλλα κράτη. Οι ξένες συμμετοχές ήταν αρκετά περισσότερες, αφού οι Έλληνες δε συμμετείχαν, λόγω των εκλογών. Τελικά δεν πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες, στην περιοχή φυσούσε ισχυρός νοτιάς και έτσι αρκεστήκαμε στο να ξεναγηθούμε στο Ηράκλειο», ανέφερε το μέλος του Δ.Σ. της Αερολέσχης Ξάνθης Αργύρης Χρήστου.
Η διαδρομή, η οποία ακολουθήθηκε μέχρι το Ηράκλειο ήταν συγκεκριμένη, περνώντας από Θάσο, Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Μύκονο, Πάρο και Σαντορίνη, δίνοντας την ευκαιρία στους πιλότους των αεροσκαφών, να δουν το Αιγαίο σε όλο του το μεγαλείο.
Η αερολέσχη Ξάνθης αριθμεί πολλά μέλη και φίλους, οι οποίοι συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Συλλόγου

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα