fbpx
Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Θύμα απάτης φαίνεται να έχει πέσει ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν. Κάποιος χρησιμοποιώντας το όνομά του, δημιούργησε ένα προφίλ στον δημοφιλή δικτυακό τόπο Facebook και παριστάνει τον βουλευτή! Ελπίζουμε μόνο να μη τάζει και ρουσφέτια! Θύμα των επιτήδειων του Facebook έπεσε ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν. Άγνωστος χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του βουλευτή κατασκεύασε ψεύτικο λογαριασμό και εμφανίζεται να επικοινωνεί στο διαδίκτυο με δεκάδες «φίλους» του. Για την υπόθεση ήδη διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία πρωτοδικών Ροδόπης έπειτα από μήνυση του βουλευτή ενώ τα ψηφιακά ίχνη του δράστη αναζητούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Φωνή της Ροδόπης

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην ΣΕΚΑΠ μετά την καταγγελία των εργαζομένων ότι έγιναν προαγωγές και αξιολογήσεις παράνομες. Από την πλευρά της η ΑΤΕ ζητά την σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης με θέμα την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας. Συγκεκριμένα το πρωί της περασμένης Τετάρτης εξοργισμένοι εργαζόμενοι προσπάθησαν να λιντσάρουν τον Αντιπρόεδρο της Εταιρείας τον κ. Ράπτη γιατί όπως λέγεται και σύμφωνα με καταγγελίες της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Νομού Ξάνθης προωθήθηκε η προαγωγή ορισμένων υπαλλήλων της εταιρείες ενόψει των εθνικών εκλογών γεγονός που απαγορεύεται ρητά. Συγκεκριμένα στις 2 Οκτωβρίου η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κατήγγελλε «επιχείρηση παραποίησης των πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ και ζητάμε παρέμβαση του εισαγγελέα. Με στόχο το βόλεμα έστω και την ύστατη στιγμή των ημετέρων και κολλητών και εξοφλώντας εκλογικά γραμμάτια το ΔΣ της ΣΕΚΑΠ προχώρησε σε παραποίηση των πρακτικών, προκειμένου να φαίνεται ότι οι μεταβολές στο προσωπικό της εταιρίας έγιναν τον Αύγουστο και όχι τον Σεπτέμβριο εν μέσω εκλογικής περιόδου. Ζητάμε να δημοσιοποιηθούν άμεσα τα ηχογραφημένα πρακτικά του ΔΣ του Αυγούστου, όπου θα φανεί και όλη η αλήθεια». «Βρεθήκαμε προ εκπλήξεων οι εργαζόμενοι. Όταν αντιληφθήκαμε ότι έγιναν κάποιες ενέργειες που ξεπερνούν τα νόμιμα υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις» τονίζει ο Πρόεδρος του Σωματείου Υπαλλήλων Εργαζομένων στη ΣΕΚΑΠ κ. Ηλίας Μαδελμής.
Παρατηρητής της Θράκης

Τις δύο διαφορετικές όψεις της βραδιάς των εκλογών μπορούσε να διακρίνει κανείς στα πρόσωπα των υποψηφίων βουλευτών, κάποιοι εκ των οποίων πέτυχαν την εκλογή τους ενώ κάποιοι άλλοι δεν τα κατάφεραν. Λογικό είναι πως ανάλογα συναισθήματα επικράτησαν σε υποψηφίους και των δύο μεγάλων κομμάτων, αφού η εκλογή ήταν ο στόχος όλων. Στις περιπτώσεις δε που η εκλογή κρίθηκε σε ιδιαίτερα μικρό αριθμό ψήφων η ένταση των συναισθημάτων γίνεται ακόμα εμφανέστερη, καθώς επίσης και η ανατροπή προγνωστικών τα οποία όπως και να γίνει δημιουργούν κλίμα προσμονής, συμβάλει στη συναισθηματική φόρτιση της βραδιάς. Τα προγνωστικά των τελευταίων ημερών ήθελαν στο νήμα της εκλογής το Σάββα Εμινίδη και την Πόπη Γερακούδη, όπως και έγινε αφού η διαφορά σταυρών που χώρισε τους δύο υποψηφίους δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Κερδισμένος από την εκλογική μάχη βγήκε ο Σάββας Εμινίδης ο οποίος κατάφερε να ξεπεράσει τελικά τη συνυποψήφια του και να εκλεγεί αυτός σε μία από τις βουλευτικές έδρες του νομού της Καβάλας. Τη συναισθηματική φόρτιση της υποψήφιας Πόπης Γερακούδη το βράδυ των αποτελεσμάτων φανερώνει και η απουσία της από τις εκδηλώσεις χαράς των φίλων του κόμματος στο εκλογικό κέντρο.
Ξυράφι

Με ανέξοδες προς το παρόν, επικοινωνιακές κινήσεις και πρωτοβουλίες, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κερδίζει πόντους σε θέματα διαφάνειας, αξιοκρατίας και περικοπής κρατικών δαπανών. -Η «σεμνότητα και ταπεινότητα» παίρνει σάρκα και οστά, πριν φθάσουμε στα δύσκολα που είναι η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και η εξωτερική πολιτική. -Έχει όμως την ευχέρεια να κινείται άνετα και διπλωματικά χωρίς αντίδραση, αφού η κατάσταση στην Ν.Δ. θυμίζει εμφυλιοπολεμικό κλίμα με άσφαιρα πυρά προς το παρόν. -Πάντως οι λιμουζίνες και τα πολυτελέστατα αυτοκίνητα των πολλών ίππων και η αντικατάσταση τους από υβριδικά αυτοκίνητα μεσαίου κυβισμού ήταν ένα πολύ καλό μέτρο. -Που βέβαια μπορεί να μην εξασφαλίζει ένα γενναίο κομπόδεμα, όμως προσγειώνει απότομα πολλούς που χρησιμοποιούσαν Mercedes με τον οδηγό και ύφος σαράντα καρδιναλίων. -Έτσι έβλεπαν και οι κάτοικοι του ορεινού όγκου ανάμεσα στα κοπάδια που έβοσκαν και στους καρόδρομους να προβάλλουν οι εκπρόσωποι με την λιμουζίνα. -Την ΣΕΚΑΠ που αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα να διατηρεί πάνω από 15 πολυτελέστατα αυτοκίνητα για τους προϊσταμένους. -Σχεδόν οι 57.000 μεγαλοσχήμονες συμπολίτες μας που κυκλοφορούσαν με τέτοια αυτοκίνητα χρεώνοντας ετησίως τους υπόλοιπους αφελείς Έλληνες γύρω στα 350 εκατομμύρια ευρώ, μάλλον θα χάσουν λίγο την άνεση τους. Περιμένουμε και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα