fbpx
Γενική

Πέντε λεωφορεία μελών θα μεταβούν στην γειτονική χώρα

Στην Αδριανούπολη πηγαίνει εκδρομή το Κ.ΑΠ.Η. του Δήμου Ξάνθης

Ημερήσια εκδρομή στη γειτονική Αδριανούπολη, διοργανώνει το Κ.ΑΠ.Η. Δήμου Ξάνθης, μεθαύριο Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, στα πλαίσια των εκδρομών, οι οποίες διοργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Η συμμετοχή των μελών κρίνεται τεράστια, αφού όπως λέει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Κ.ΑΠ.Η. Ξάνθης Γιώργος Παπασταματίου, έχουν ήδη συμπληρωθεί πέντε λεωφορεία. Η εκδρομή στην κοντινή πόλη της Τουρκίας, πραγματοποιείται ύστερα από αίτημα των μελών του Κ.ΑΠ.Η., τα οποία θέλησαν μια εκδρομή εκεί.
«Κάθε χρόνο μέσα στα προγράμματα ψυχαγωγίας που έχουμε, είναι και οι οργανωμένες εκδρομές. Το Κ.ΑΠ.Η. του Δήμου μας πάντα κάνει μεγάλες οργανωμένες εκδρομές, τις οποίες και ανακοινώνει εγκαίρως στα τοπικά Μ.Μ.Ε., αλλά και στα μέλη του. Την εκδρομή στην Αδριανούπολη, τη ζήτησαν τα μέλη μας και φυσικά εμείς το κάναμε πράξη, αφού για αυτό είμαστε εδώ, για να κάνουμε αυτό που θέλουν τα μέλη», δήλωσε ο κ. Παπασταματίου, αναφερόμενος στη μεθαυριανή εκδρομή, εκφράζοντας συγχρόνως αισιόδοξος για την έκβαση αυτής, αφού πλέον, λόγω των νέων ταυτοτήτων, η διέλευση των συνόρων είναι εύκολη και γρήγορη.
Γιώργος Παπασταματίου: «Δεν υπάρχουν «κλίκες» μέσα στο Κ.ΑΠ.Η.»
Το Κέντρο Απασχόλησης Ηλικιωμένων του Δήμου Ξάνθης αριθμεί περίπου δύο χιλιάδες μέλη, ενεργά και μη. Το κτίριο επί της οδού Καπνεργατών φιλοξενεί καθημερινά δεκάδες ηλικιωμένους, οι οποίοι περνούν ευχάριστα την ώρα τους, πίνοντας καφέ, παίζοντας τάβλι και συζητώντας φιλικά. Σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του κέντρου έχουν και τα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης, όπως το τμήμα του βιτρό, της ζωγραφικής, της μαγειρικής, του χορού και της γυμναστικής, ενώ εξέχοντα ρόλο έχουν οι δυο χορωδίες, οι οποίες είναι το «καμάρι» του κέντρου, όπως χαρακτηριστικά λέει ο κ. Παπασταματίου. Οι εκδρομές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των δραστηριοτήτων του κέντρου, οι οποίες μάλιστα πολλές φορές πραγματοποιούνται και έξω από τα σύνορα της Ελλάδας, όπως στην Ιταλία, στη Βουλγαρία, στα παράλια της Μικράς Ασίας και αλλού.
Δεν είναι όμως λίγες οι φορές, κατά τις οποίες ακούστηκαν κάποια παράπονα από μέλη του Κ.ΑΠ.Η. και αφορούσαν στις «κλίκες», που λυμαίνονται αυτό. Κάποια μέλη εκφράζουν κατά καιρούς τη δυσαρέσκειά τους, λέγοντας ότι υπάρχουν «συμμαχίες» μεταξύ άλλων μελών, οι οποίες «κόβουν και ράβουν» σε όλες τις δραστηριότητες και κυρίως στις εκδρομές.
Ο Πρόεδρος του Κ.ΑΠ.Η. Γιώργος Παπασταματίου, σε σχετική ερώτηση δήλωσε τα εξής: «Σας το λέω κατηγορηματικά. Δεν υπάρχει ούτε ένα άτομο, το οποίο να μην μπήκε μέσα σε εκδρομή. Αυτά που λέγονται είναι για εσωτερική κατανάλωση. Παλιότερα τα άκουγα και εγώ. Δήθεν είναι γραμμένοι από πριν αυτοί που θα πάνε. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Στα τρία χρόνια που είμαι αρμόδιος, δεν υπάρχει ούτε ένας που να θέλησε να πάει εκδρομή και να μην πήγε».
Στο κτίριο του Κ.ΑΠ.Η., εκτός από τις δραστηριότητες, οι οποίες έχουν σκοπό την ψυχαγωγία των μελών, πραγματοποιούνται και άλλες ενέργειες, όπως μετρήσεις πίεσης, σακχάρου και χοληστερίνης, αλλά και φυσικοθεραπεία.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα