fbpx
Γενική

Στέλιος Μωραϊτης VS Στ. Βλαχόπουλου

Ανακοίνωση Προέδρου ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης κατά του εκδότη της Φωνής της Ξάνθης

Κατά του εκδότη της Φωνής της Ξάνθης κο Σταύρο Βλαχόπουλο στρέφεται ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ξάνθης κος Στέλιος Μωραϊτης με ανακοίνωση του για τα γραφόμενα του στις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Με αφορμή τις δημόσιες τοποθετήσεις και δηλώσεις του μέλους της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Ν. Ξάνθης κ. Σταύρου Βλαχόπουλου έχω να επισημάνω τα παρακάτω:
Ο κ. Βλαχόπουλος, προσπαθώντας να υπερασπισθεί αγωνιωδώς τους «πολιτικούς του φίλους», χρησιμοποιώντας τη «δημοσιογραφική του δεινότητα» πετυχαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ομολογεί, τους κατονομάζει και τους εκθέτει, πράγμα το οποίο δεν έκανα εγώ στη χθεσινή επιστολή μου.
Μας λέει, ότι διαφώνησαν προεκλογικά και θεώρησαν ότι δεν είναι «καθαρό» το ψηφοδέλτιό μας, γι αυτό δεν συμμετείχαν, γι αυτό δεν αγωνίστηκαν. Ξέχασε όμως να μας παραθέσει κάποια γραπτή ή προφορική τους δήλωση πριν την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου. Χωρίς να μας δικαιολογεί γιατί αναβλήθηκαν οι συνεντεύξεις τύπου και «τα βαρυσήμαντα διαγγέλματα» που ανακοίνωνε μέσα από την εφημερίδα του καθημερινά. Γιατί δεν έγιναν ποτέ; Αυτό επαναλαμβάνω είχε το θάρρος να το κάνει μόνο ένας εν δυνάμει υποψήφιος, και γραπτώς και προφορικώς καθημερινά, χωρίς να παίζει «κρυφτούλι» με τα νεύρα των αγωνιστών της παράταξης. Διαφώνησε, έντιμα και καθαρά.
Όταν κύριε Βλαχόπουλε κάποιος (πρώην βουλευτής ή πρώην πολιτευτής ή μέλος της ΝΟΔΕ κ.λ.π.) διαφωνεί έστω και σιωπηρά και «έχει κόσμο μαζί του» λόγω της κομματικής του ιδιότητας και δεν συμμετέχει και δεν αγωνίζεται, δεν δικαιούται να κάνει πολιτική κριτική εκ του ασφαλούς και να ρωτά εκ των υστέρων για το εκλογικό αποτέλεσμα. Έχω την άποψη ότι πρέπει να απολογείται για το ποσοστό που χάθηκε.
Όσοι αγωνίστηκαν, αυτό μπόρεσαν και κατάφεραν. Αυτές τις δυνατότητες και τα μέσα είχαμε, τόσους κατορθώσαμε να πείσουμε. Εσείς με την αδράνεια, την διαφωνία, την αδιαφορία και την μηδενική σας συμμετοχή, μπορείτε να μας πείτε τι κάνατε για να μην χαθεί το ποσοστό που χάθηκε;
Σου υπενθυμίζω επίσης γιατί «μάλλον το ξέχασες», ότι δεν προέκυψα Πρόεδρος της ΝΟΔΕ από παρθενογένεση ούτε από το πουθενά, αλλά εκλέχθηκα. Με τίμησαν άλλωστε με την ψήφο τους, δύο φορές και μάλιστα ως πλειοψηφών οι συνάδελφοί μου στο εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο του νομού μας και δύο φορές η κοινωνία της Ξάνθης με εξέλεξε νομαρχιακό σύμβουλο, την δεύτερη δε φορά με κατά 50% αύξηση των ψήφων τους. Για άλλη μια φορά αισθάνομαι την ανάγκη να τους ευχαριστήσω δημοσίως για την τιμή που μου κάνανε.
Σου επισημαίνω ακόμα ότι οι αγωνιστές, τα κινητά τηλέφωνα, σε ένα αγώνα τα έχουμε ανοιχτά κατά την διάρκεια του αγώνα και όχι «κατόπιν εορτής», αν και εγώ το τηλέφωνό μου το έχω πάντα ανοιχτό.
Επιμένω δε, στο ότι δεν διεκδίκησα και δεν πήρα καμιά έμμισθη θέση που να απορρέει από την κομματική μου ιδιότητα.
Τέλος θέλω να διευκρινίσω μία φράση μου στην χθεσινή μου επιστολή, γιατί πιστεύω ότι παρερμηνεύτηκε. Στο σημείο που λέω : «Για τις άθλιες συμπεριφορές κάποιων διορισμένων και εκλεγμένων το τελευταίο διάστημα. Φταίει ο Μωραΐτης.», έχω να συμπληρώσω για να γίνω πιο κατανοητός, τα εξής : Η ΣΕΚΑΠ δεν ιδρύθηκε και υπάρχει για να εξυπηρετεί τις εκάστοτε διοικήσεις και κάποιους συνδικαλιστές, αλλά την κοινωνία, όλους τους εργαζόμενους και τον τόπο.
Ο οικονομικός πνεύμονας του νομού μας, η ΣΕΚΑΠ, πρέπει να διατηρηθεί πάση θυσία, όχι με αναβαθμίσεις αλλά με θυσίες, έστω και αν πρέπει να γίνουν από όλους».

Σχετικά Άρθρα