fbpx
Γενική

Σύλληψη 33 χρονου για διακεκριμένες κλοπές

Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας, συνελήφθη στις 7 Οκτωβρίου στη Δράμα, εντός των ορίων του αυτοφώρου, 33χρονος, ο οποίος κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές σε δώδεκα (12) συνολικά διαμερίσματα της πόλης μας.
Ειδικότερα, την 7- 10- 2009 και ώρα 11.40 στη Δράμα, άγνωστος αρχικά δράστης, αφού εισήλθε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας παραβιάζοντας με κλοτσιά την πόρτα εισόδου αυτού , αφαίρεσε διάφορα χρυσαφικά, ενώ όταν αντιλήφθηκε την παρουσία της ενοίκου που επέστρεφε στο διαμέρισμά της, την απώθησε και τράπηκε σε φυγή, παίρνοντας μαζί του και τα κλοπιμαία αντικείμενα.
Mετά από έρευνες και συντονισμένες προσπάθειες των Αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας, σε συνεργασία με Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας Θεσ/νίκης, εντοπίστηκε την ίδια ημέρα στη Θεσσαλονίκη 33χρονος ημεδαπός, ο οποίος προσήχθη ως ύποπτος για κλοπές στο Τμήμα Ασφαλείας Δράμας και εξεταζόμενος ομολόγησε την πράξη του.
Επίσης, όπως προέκυψε από τη διενεργούμενη προανάκριση, ο 33χρονος συλληφθείς, διέπραξε το τελευταίο δίμηνο, από 7/8/2009 έως 7/10/2009 και άλλες έντεκα (11) κλοπές- διαρρήξεις σε διαμερίσματα στην πόλη της Δράμας, είτε με τη μέθοδο θραύσεως ομφαλού (μύλου) κλειδαριάς εισόδου, είτε παραβιάζοντας την είσοδο χτυπώντας την με κλωτσιά, αφαιρώντας διάφορα χρηματικά ποσά, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα, όπως φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δελτία αστυνομικής ταυτότητας κ.λ.π.
Κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 250 Ευρώ, ως προερχόμενο από παράνομη δραστηριότητα και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκαν στην κατοχή του.
Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα προσαχθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημ/κών Δράμας.
Προανάκριση για τη διαπίστωση και άλλων παρόμοιων κλοπών σε διαμερίσματα με την ίδια μεθοδολογία και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και για τη συμμετοχή συνεργών του, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Δράμας.

Σχετικά Άρθρα