fbpx
Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Το αμέριστο ενδιαφέρον του ΠΑΣΟΚ για την περιοχή μας, έδειξε για ακόμα μια φορά ο Γιώργος Παπανδρέου τοποθετώντας τον βουλευτή Ροδόπης, Γιώργο Πεταλωτή, στην ιδιαίτερα σημαντική θέση του Υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Με την απόφαση αυτή του Γιώργου Παπανδρέου συνεχίζεται επάξια η εκπροσώπηση της περιοχής μας στα κέντρα λήψης αποφάσεων και σε σημαντικές θέσεις στην κυβέρνηση ύστερα και από την παρουσία του Ευριπίδη Στυλιανίδη σε τρία υπουργεία τα προηγούμενα 5,5 χρόνια.
Φωνή της Ροδόπης

Στο Ακροατήριο Πενταμελούς Εφετείου Θράκης συνεχίστηκε χθες και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου. Στο εδώλιο βρέθηκαν η Μαρίνα Ψάλτη, δικαστής και πρώην πρόεδρος Πρωτοδικών Ροδόπης και ο μοναχός Αρσένιος ενώ ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ ήταν απών και αυτή τη φορά. Οι δυο μοναχοί κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος της δικαστού. Στη χθεσινή δίκη εξετάστηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης η δικαστικός Κανέλα Αγγελάκου, ο πανεπιστημιακός Βασίλης Αντωνεδάκης και ο ηγούμενος της Μονής Φιλοθέης του Αγίου Όρους Νικόδημος. Με την ολοκλήρωση των καταθέσεων των μαρτύρων έγινε μικρή διακοπή της διαδικασίας και το δικαστήριο επανήλθε με τις καταθέσεις της κ. Ψάλτη που ήταν αρκετά εκνευρισμένη και του μοναχού Αρσένιου που αποδείχθηκε απόλυτα ψύχραιμος κι επικοινωνιακός. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βασίλης Φλωρίδης και υπέρ της δικαστού αγόρευσε ο συνήγορος υπεράσπισης Τάκης Μιχαλόλιας, ενώ σήμερα αναμένεται η ολοκλήρωση της δίκης μετά την αγόρευση και των υπολοίπων δικηγόρων υπεράσπισης.
Παρατηρητής της Θράκης

Ξεκινά σύντομα η λειτουργία των σταθμών διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού αφού πλέον ο σύγχρονος δρόμος που συνδέει την ανατολική πλευρά της βόρειας Ελλάδας με τη δυτική, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Σταθμός Διοδίων Διόδια Εγνατία Οδός Καβάλα. Ξεκινά σύντομα η λειτουργία των σταθμών διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού αφού πλέον ο σύγχρονος δρόμος που συνδέει την ανατολική πλευρά της βόρειας Ελλάδας με τη δυτική, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος βρίσκεται κατ’ ουσία σε λειτουργία σε όλο του το μήκος και προσφέρει τη δυνατότητα ασφαλούς διέλευσης από το ηπειρωτικό τμήμα του Βορειοελλαδικού χώρου σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα. Με βάση το σχεδιασμό της κατασκευάστριας εταιρείας «Εγνατία Οδός Α.Ε.» σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται η κατασκευή και η λειτουργία σταθμών διοδίων κατά μήκος του εν λόγω οδικού άξονα. Ίσως και πριν τις αρχές του νέου χρόνου να τεθεί σε λειτουργία το δίκτυο των σταθμών διοδίων. Να σημειωθεί πως η επιβολή διοδίων θα γίνει σταδιακά και σύμφωνα με την πρόοδο και ολοκλήρωση των παράλληλων έργων που συνοδεύουν την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου.
Ξυράφι

Χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους, τόσο ο ψευτομουφτής Ξάνθης και πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής Αχμέτ Μετέ, όσο και ο πρόξενος Μουσταφά Σαρνίτς. Έτσι το πρόσφατο γεύμα απογοήτευσης και αντεγκλήσεων που πρόσφεραν στους υποψήφιους βουλευτές της μειονότητας την επόμενη των εκλογών, μοναδικό σκοπό είχε να αποδείξει ότι εμείς κάνουμε κουμάντο. Και μάλιστα ανοιχτά και χωρίς ντροπή. Μόνο που αλλιώς τα περίμεναν και αλλιώς τους ήρθε, γιατί οι μουσουλμάνοι τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εθνικές εκλογές έδειξαν καθαρά ότι κατά συντριπτική πλειοψηφία αγνοούν τις προτροπές της συμβουλευτικής επιτροπής και του προξενείου και άρχισαν να υψώνουν το ανάστημα τους με αξιοπρέπεια, κόντρα στο φόβο και τους εκβιασμούς των ακραίων κύκλων της μειονότητας. -Τη θέση του και το προσωπικό του όφελος ήθελε να κατοχυρώσει ο ψευτομουφτής που στην Ξάνθη κατόρθωσε να επηρεάσει μόνο 2.000 ψηφοφόρους από τους 25.000 περίπου μουσουλμάνους. Ήδη άρχισαν οι πρώτες γκρίνιες και τα παρατράγουδα, τόσο για τον ίδιο όσο και για το αφεντικό του, τον πρόξενο, με τους περισσότερους υποψηφίους να του γυρίζουν την πλάτη και τους πολίτες να του δείχνουν την έξοδο από τα ψευτοαξιώματα που πήρε με στημένες διαδικασίες. Όταν πλέον δείχνει ξεκάθαρα ότι ο τίτλος του θρησκευτικού ηγέτη είναι πρόσχημα για την πολιτική του δράση που εκπορεύεται από ξένα κέντρα.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα