Γενική

Σημεία και τέρατα στην ΣΕΚΑΠ για ακόμη μια φορά

Ο Ράπτης δεν ανακάλεσε καμία υπογραφή του

Συνεχίσθηκαν και χθες οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της πολύπαθης ΣΕΚΑΠ ΑΕ και μάλιστα με δηλώσεις και συνδικαλιστών. Η κατάσταση έχει ξεφύγει για τα καλά από τον έλεγχο, αλλά υπεύθυνος γι αυτό είναι κατά κύριο λόγο ο πρόεδρος κ. Νίκος Παππάς που παραιτήθηκε πριν τις εκλογές και δυο μέρες μετά «ξεπαραιτήθηκε» και φυσικά τα σωματεία και οι εργαζόμενοι.
Χθες λόγου χάρη δημοσιεύθηκε δήλωση του αντιπροέδρου του ΔΣ κ. Γ. Ράπτη με την οποία υποτίθεται ότι ανακαλούσε την υπογραφή του για μια απόφαση που πάρθηκε τον Αύγουστο το 2009 και αναβάθμιζε περί τους 53 εργαζόμενους.
Η ανακοίνωση δόθηκε στην δημοσιότητα από συνδικαλιστές και ανέφερε τα εξής: «Ανακαλώ την υπογραφή μου στο πρακτικό του Δ.Σ. της υπ αριθ. 445 της 28/8/2009 διότι το υπέγραψα χωρίς να το αναγνώσω με καλή πίστη στα πλαίσια της συνεργασίας μας, αλλά εκ των υστέρων διαπίστωσα ότι το περιεχόμενό του δεν ανταποκρίνεται στα συζητηθέντα και αποφασισθέντα κατά την συγκεκριμένη συνεδρίαση. Ζητώ δε η δήλωσή μου αυτή πέραν της έγγραφης υποβολής της, να καταχωρηθεί στα πρακτικά του Δ.Σ. στις 7.10.2009. Ράπτης Ιωάννης, Δραμπίδης Ρήγας, Κίτσος Γιώργος».
Η ανακοίνωση αυτή δόθηκε προφορικά αλλά δεν αφορούσε τους: Ράπτης Ιωάννης, Δραμπίδης Ρήγας, Κίτσος Γιώργος, αφορούσε τον Πρόεδρο της εταιρίας κ. Νίκο Παππά. Δίπλα δημοσιεύουμε την κανονική δήλωση που υπέγραψε ο κ. Ράπτης, από την οποία φαίνεται ξεκάθαρα ότι καμία υπογραφή του δεν έχει ανακαλέσει. Υπογραφή του έχει ανακαλέσει μόνο ο κ. Νίκος Παππάς επικαλούμενος παρανόηση!!!
Από την άλλη το ΠΑΣΟΚ και οι συνδικαλιστές μιλούν για παραποίηση πρακτικών και προεκλογικές αναβαθμίσεις στελεχών χωρίς να αναφέρει ότι οι προαγωγές αυτές είναι υπερκομματικές, αφορούν δηλαδή όλους τους βοηθούς που δούλευαν στις μηχανές «παράτυπα» μέχρι σήμερα και έπρεπε υποχρεωτικά να γίνουν χειριστές και ν πάρουν θέσεις σε άλλα πόστα. Χωρίς να αναφερθεί ότι οι αναβαθμίσεις αυτές ήταν αίτημα των σωματείων επί πολλούς μήνες. Χωρίς να αναφέρει ότι η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα (από το πρακτικό που έχουμε στα χέρια μας λείπει μόνο η υπογραφή του κ. Ι. Τακτικού) και μάλιστα έχει μονογραφή σε όλες τις σελίδες της από τον ίδιο τον κ. Παππά και τα μέλη του ΔΣ, με ημερομηνία 28 Αυγούστου 2009 και με ισχύ των μετατάξεων και αναβαθμίσεων από 1 η Σεπτεμβρίου, όταν δηλαδή ακόμη δεν είχαν προκηρυχθεί εκλογές!!!
Έχουμε στα χέρια μας σειρά από έγραφα που αποδεικνύουν τα παραπάνω και πιθανότατα αν προκληθούμε ή αμφισβητηθούμε θα τα δημοσιοποιήσουμε. Η κατάσταση στην ΣΕΚΑΠ έχει εκτραπεί και συνιστούμε σε όλους τους εμπλεκομένους να πάψουν να κάνουν δηλώσεις και φυσικά να επιτίθενται εκατέρωθεν κοκοροχώντας. Σε λίγες ημέρες θα έχουμε νέα διοίκηση, αυτή θα αναλάβει να βρει την ενδεδειγμένη λύση. Όλα τα άλλα, δηλώσεις και αντιπαραθέσεις κάνουν κακό στην ίδια την εταιρία. (Και αν κάποιους δεν τους ενδιαφέρει επειδή θα φύγουν από την Ξάνθη, εμάς που θα μείνουμε εδώ μας καίει και μας κόφτει).

Σχετικά Άρθρα