Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Κινητικότητα στην απόσυρση αυτοκινήτων παρατηρείται εδώ και μια εβδομάδα που λειτουργεί το μέτρο μετά την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης. Κάποιοι μάλιστα σπεύδουν στο ενδεχόμενο να γίνει κάποια ανατροπή λόγω της αλλαγής της κυβέρνησης αν και το μέτρο έχει χρονικό ορίζοντα τριετίας, ενώ κάποιοι άλλοι επιταχύνουν γιατί πολύ απλά είχαν αποφασίσει να αγοράσουν καινούριο αυτοκίνητο, οπότε σε αυτήν την περίπτωση επωφελούνται από τα επιπλέον 1.000 ευρώ. Στην περιφέρεια ΑΜ-Θ λειτουργούν 4 κέντρα για όλες τις πόλεις και λόγω της θερμής κίνησης είναι καλό οι ενδιαφερόμενοι πριν πάνε να κλείσουν κάποιο ραντεβού.
Παρατηρητής της Θράκης

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στους παρευρισκόμενους αργά το βράδυ της Κυριακής στη Νομαρχία Ροδόπης η έλευση του μειονοτικού υποψηφίου και ξανά βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν καθώς προσήλθε με συνοδεία πλήθους κόσμου και μουσικών οργάνων, αγκαζέ με τους στενούς κομματικούς φίλους και οπαδούς, σα να πήγαινε για γαμπρός! Αυτό δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την εκτίμηση και αγάπη που ο ίδιος απολαμβάνει στον κόλπο της μειονότητας.
Φωνή της Ροδόπης

Χρειάστηκε η απαγόρευση με νόμο του κράτους για να σταματήσει από την περασμένη Παρασκευή δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές η δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων. Πραγματικά είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με τις δημοσκοπήσεις, που κοντεύουν να υποκαταστήσουν τις εκλογές.Η… πλύση εγκεφάλου με τα γκάλοπ, που γίνεται στην Ελλάδα είναι ένα μοναδικό φαινόμενο και δεν υπάρχει όμοιό του σε όλο τον κόσμο. Και ενώ σʼ άλλα κράτη προηγμένα της Ευρώπης και τις ΗΠΑ, όπου έχει τις… ρίζες του είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, που αποτυπώνει τις τάσεις της κοινής γνώμης, στη χώρα μας τείνει να γίνει σήμα κατατεθέν σε όλη τη διάρκεια της τετραετίας και όχι πριν τις εκλογές, βομβαρδίζοντας ασύστολα τους ανήμπορους πολίτες, προκαλώντας πολλές φορές σύγχυση και αποπροσανατολισμό.Η «εισβολή» των δημοσκοπήσεων μέσα στην πολιτική ζωή του τόπου μας ουσιαστικά έχει εκτοπίσει από την ατζέντα των εκλογών το διάλογο, τα προγράμματα και τις θέσεις των κομμάτων και αυτό είναι ότι χειρότερο για τους πολιτικούς και την πολιτική που ούτως η άλλως είναι στα… κάτω τους έχοντας χαμηλά ποσοστά αποδοχής από τον κόσμο. Μετά την «Τηλεοπτική» δημοκρατία η Ελλάδα κέρδισε ένα ακόμη… επίζηλο τίτλο «Δημοσκοπική» δημοκρατία!
Ξυράφι

Δικαιώθηκε τελικά ο «Χρόνος» αφού ήταν η εφημερίδα που ανέφερε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί ο Γιώργος Πεταλωτής από την νέα κυβέρνηση. Μάλιστα κάποια άλλα Mέσα έκαναν έντονη κριτική σε αυτή την στάση μας μιλώντας για κοστούμια που ράβονται και προσπάθησαν να χτυπήσουν πισώπλατα τον Γιώργο Πεταλωτή. -Και όμως τελικά η έντιμη πολιτική του στάση, οι αγώνες του και η σοβαρή του παρουσία επιβραβεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Ο πρωθυπουργός του έκανε την τιμή να του αναθέσει την πιο τιμητική θέση στην κυβέρνηση, ως υφυπουργό παρά τον Πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο. Και ο Γιώργος Πεταλωτής το αξίζει. Ας μην ξεχνάμε ότι και στο χθεσινό φύλλο στην στήλη μας αναφέραμε ότι μπορεί τα στελέχη του κόμματος που περιμένουν υπουργικό θώκο να είναι πολλά, αλλά ο Γιώργος Πεταλωτής ήταν ο πρωτεργάτης στην ανάδειξη της υπόθεσης της μονής Βατοπαιδίου που οδήγησε σταδιακά στην μεγάλη πτώση της Ν.Δ. -Και φυσικά χθες το μεσημέρι λίγο πριν πληροφορηθεί ο Γιώργος Πεταλωτής τα ευχάριστα, φιλοξενήθηκε στο Ράδιο Χρόνος 87,5fm στην τελευταία του συνέντευξη ως βουλευτής η οποία δημοσιεύεται στο αυριανό φύλλο. -Του ευχόμαστε καλή δύναμη και κουράγιο και πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθεί στα νέα του καθήκοντα με τον καλύτερο τρόπο όπως πάντα. Γιατί η νέα του θέση θα είναι τελικά κέρδος για τον τόπο μας, την Ροδόπη που το έχει ανάγκη. Τα ΜΜΕ των Αθηνών πάντως χθες μιλούσαν για πρόσωπο έκπληξη στην θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, αφού ένας Ροδοπίτης ανέτρεψε τα προγνωστικά τους. Φαίνεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου τον ξεχώρισε και τον εμπιστεύεται. Και δεν θα διαψευστεί.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα