Γενική

Γιατί έχασε η Νέα Δημοκρατία

Επειδή «δεν τους διόρισε το παιδί»

Είμαστε Τετάρτη δυο μέρες μετά τις εκλογές και ακόμη ορισμένοι στη Νέα Δημοκρατία της Ξάνθης στη ΝΟΔΕ δηλαδή αναρωτιούνται για ποιον λόγο την Κυριακή κέρδισε με περίπατο το ΠΑΣΟΚ και τοπικά με 58% και πανελλαδικά. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Οι μισοί παραδοσιακοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας δεν πήγαν καν να ψηφίσουν αν και ένα μεγάλο μέρος τους προτίμησε να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ. Αυτοί έβγαλαν τον Γιώργο Παπανδρέου Πρωθυπουργό.
Το 4% που μετακινείται κάθε φορά, πήγε στο ΠΑΣΟΚ, όπως αναμένονταν ακόμα και από τις πέτρες. Όμως η διαφορά είναι λόγω της συμπεριφοράς των Νεοδημοκρατών που για να εκδικηθούν τη Νέα Δημοκρατία επειδή «δεν τους διόρισε το παιδί», ή επειδή βολεύτηκε κάποιος άλλος και όχι οι ίδιοι, είπαν να μην ψηφίσουν. Μικρό ποσοστό από αυτούς πήγε και στο ΛΑΟΣ. Οι Νεοδημοκράτες ξέχασαν τους λόγους που πάλευαν να εκτοπίσουν το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια και έμειναν με τα προσωπικά ζητήματα.
Και τώρα κύριοι η επόμενη μέρα. Είναι η μοναδική ευκαιρία για αυτήν την παράταξη να θυμηθεί και να γυρίσει στις ρίζες της. Τώρα που είναι στα συντρίμμια, πιο κάτω τουλάχιστον τοπικά δεν μπορεί να πάει η ΝΟΔΕ Ξάνθης. Πρέπει λοιπόν τα θεμέλια να ξαναμπούν πιο γερά από ποτέ. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει ο αγνός φιλελεύθερος πατριώτης να σηκώσει το κεφάλι και να θυμηθεί τους λόγους που τον έκαναν Νεοδημοκράτη. Έτσι απλά και αγνά. Όπως επίσης πρέπει να σηκώσει τα μανίκια και να δουλέψει από το μηδέν για το καλό της Ελλάδας, της θρησκείας, της Νέας Δημοκρατίας που όλοι τα ξέχασαν…
Το μήνυμα που μας έστειλε ένας Νεοδημοκράτης που συνεχίζει να πιστεύει στην παράταξη του ότι μπορεί αυτή και μονό αυτή πραγματικά να βοηθήσει την Ελλάδα να προϊδεάσει είναι ένα: «Ας γίνει αυτή η ήττα η αφορμή για μια νέα μεγάλη πορεία. Άλλωστε τέλος είναι το σημείο από το όποιο αρχίζουμε». (Και η αρχή έγινε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009).

Σχετικά Άρθρα