Γενική

Πήγε να κάνει την δουλειά του και τα άκουσε

Σύμφωνα με ανάρτηση του blog xanthitimes.blogspot.com δημοσιογράφος δέχθηκε φραστική επίθεση από αστυνομικό την ημέρα που είχαμε φαρ ουέστ στην πόλη μας με πρωταγωνιστή έναν δράστη που χαρακτηρίζεται άκρως επικίνδυνος από την Αστυνομία και ακόμη αναζητείται:
«Το μεσημέρι της Πέμπτης 1 Οκτωβρίου ο δημοσιογράφος του καναλιού 6 και της «Θ» πληροφορήθηκε το γεγονός της ληστείας και του πυροβολισμού που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης, στην οδό Κομοτηνής λίγο πριν την στροφή για την γέφυρα του Κόσυνθου, έφτασε στον τόπο του εγκλήματος και ξεκίνησε το ρεπορτάζ συνομιλώντας με πολίτες.
Οι Αστυνομικοί της σήμανσης έπαιρναν αποτυπώματα από το αυτοκίνητο που έγινε η ληστεία. Μέχρι να φτάσει ο κάμεραμαν από το αυτοκίνητο του καναλιού 6 που παρκάρισε μακρύτερα του συμβάντος, ο δημοσιογράφος έπαιρνε φωτογραφίες από τον χώρο αποφεύγοντας να φωτογραφίσει τους αστυνομικούς της σήμανσης που εκείνη την ώρα έπαιρναν τα αποτυπώματα από το αυτοκίνητο. Ο διάλογος μεταξύ του αστυνομικού και του δημοσιογράφου, έχει ως εξής. Λέει ο αστυνομικός της σήμανσης απευθυνόμενος προς τον δημοσιογράφο: «Τι κάνεις εκεί ρε»; Του απαντάει ο δημοσιογράφος σεβόμενος το έργο του δηλώνοντας παράλληλα την ιδιότητά του: «Είμαι δημοσιογράφος».
Επίσης του είπε σύμφωνα με τον συνάδελφο: «Ποιος είσαι συ ρε, δεν ξέρεις ότι απαγορεύεται; Θα σε πάω αυτόφωρο ρε γιατί φωτογραφίζεις;» Μάλιστα έδωσε εντολή στον συνάδελφό του (ήταν και οι δύο με πολιτικά) να κατασχέσει την φωτογραφική μηχανή. «Πάρε την μηχανή του και σπάστη» είπε και μόλις είδε τον κάμεραμαν του καναλιού 6 να φτάνει στον τόπο του συμβάντος διέταξε: «Πάρε και την κάμερα».
Ο δημοσιογράφος ήρεμα προσπαθώντας να μην μπει στην ίδια διαδικασία και παρουσία των πολιτών του ανέφερε ότι η κάμερα δεν πήρε πλάνα.
Το συμβάν έληξε εκεί, γιατί ο δημοσιογράφος εκείνη την ώρα, δεν θέλησε να δημιουργήσει επεισόδιο σεβόμενος το όντως δύσκολο έργο της Αστυνομίας, και που προφανέστατα, ο συγκεκριμένος αστυνομικός δεν έδειξε τον ίδιο σεβασμό στον δημοσιογράφο που έκανε αντίστοιχα το ίδιο δύσκολα με εκείνον την δουλειά του.
Είναι γεγονός ότι σε γενικές γραμμές οι αστυνομικοί όπου μπορούν να συνδράμουν στο έργο των δημοσιογράφων συνδράμουν. Καλό θα ήταν, ο Αστυνομικός Διευθυντής κύριος Κατσιμπέρης, να μαζέψει τα λουριά από τους λίγους ευτυχώς εναπομείναντες «τσαμπουκάδες » της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, οι οποίοι αμαυρώνουν το δύσκολο πράγματι έργο τους, γιατί δεν είναι δυνατόν τέτοιες συμπεριφορές από όργανα της τάξης τα οποία είναι επιφορτισμένα να προστατέψουν την ζωή και την περιουσία των συμπολιτών μας, να συμπεριφέρονται με τακτικές του «αποφασίζουμε και διατάζουμε».

Σχετικά Άρθρα