Γενική

Αυτά υποσχέθηκαν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Σωκράτης Ξυνίδης, αυτά πρέπει και να κάνουν!!! Μετράμε 99 και σήμερα.

Οι 100 πρώτες ημέρες

Του Σταύρου Καρυπίδη
Οι εκλογές τελείωσαν. Το ΠΑΣΟΚ είναι κυβέρνηση και μαζί του ο Σωκράτης Ξυνίδης πάει στην Βουλή. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς της χώρας στην 74 η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, παρουσίασε εκτενώς ένα άμεσο σχέδιο 100 πρώτων ημερών. Περιμένουμε και από τον Ξανθιώτη Βουλευτή και από τον Πρωθυπουργό την υλοποίησή του και μετράμε. 99 και σήμερα.
Το σχέδιο εξόδου από την οικονομική κρίση αναφέρεται σε τέσσερις βασικούς άξονες:
Στήριξη του εισοδήματος για λόγους κοινωνικής συνοχής και ενίσχυσης της ζήτησης στην οικονομία, με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, ένα έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, μέτρα προστασίας των δανειοληπτών και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, καταπολέμηση της ακρίβειας, πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο, ριζική φορολογική μεταρρύθμιση που προωθεί την αναδιανομή.
Αναθέρμανση της αγοράς και ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, με την αύξηση των Δημοσίων Επενδύσεων, μέτρα για ένεση ρευστότητας στην αγορά, αλλαγή του ΤΕΙΡΕΣΙΑ και πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Προστασία και ενίσχυση της απασχόλησης, με την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη νέων ανέργων, αύξηση του επιδόματος ανεργίας, μέτρα για την προστασία των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, προγράμματα κοινωνικής εργασίας.
Νοικοκύρεμα στα δημόσια οικονομικά με ριζικές τομές για την καταπολέμηση της σπατάλης και την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων με πλήρη αναδιάρθρωση της φορολογικής διοίκησης και των μηχανισμών ελέγχου.
Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου στην ομιλία του παρουσίασε επίσης τα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη νέα Βουλή προς ψήφιση:
1 o νομοσχέδιο. Στήριξη του πραγματικού εισοδήματος και αναδιανομή.
2 o νομοσχέδιο. Προστασία του δανειολήπτη και καταπολέμηση της ακρίβειας.
3 o νομοσχέδιο. Στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων – ρευστότητα στην οικονομία.
4 o νομοσχέδιο. Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και προώθηση των επενδύσεων.
5 o νομοσχέδιο. Άμεση αντιμετώπιση της κρίσης στην αγορά εργασίας.

Σχετικά Άρθρα