Γενική

Το κυνήγι του θησαυρού στη Σταυρούπολη

Από χθες συνεχίζουν ακάθεκτοι το σκάψιμο για τον χρυσό και τα πολύτιμα πετράδια

Συνεχίζεται το κυνήγι του θησαυρού στην Σταυρούπολη. Συγκεκριμένα αναζητούν 120000 κιλά χρυσό και πολύτιμα πετράδια από 23 Σεπτεμβρίου. Σταμάτησαν για τις εκλογές και συνεχίζουν ακάθεκτοι από χθες το σκάψιμο.
Τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα προσπάθειας είναι ότι βρήκαν νερό.
Θα μετακινηθούν μερικά μέτρα στο χώρο και θα επαναλάβουν το ίδιο εγχείρημα.
Πληροφορίες του φόρουμ: www.fotiadisd.gr/forum αναφέρουν ότι προσπαθούν να εντοπίσουν σπηλιά με πλάκες χρυσού. Η αστυνομία δεν αφήνει κανέναν να πλησιάσει στο μέρος. Η περιοχή που σκάβουν είναι δίπλα στο δρόμο Σταυρούπολης Ξάνθης μετά την διασταύρωση για Καλλιθέα. Στην αρχή του παλιού δρόμου για Σταυρούπολη, σε μια πλαγιά.
Σκάβουν με τρυπάνι σε γρανιτόπετρα. Αν τελικά δεν βρούνε τίποτα, θα μπούνε μέσα με το κεφάλι, σημειώνεται επίσης στο φόρουμ του Ντίνου Φωτιάδη.
Επίσης επισημαίνεται σύμφωνα με την ίδια πηγή ότι αν βρεθεί ο θησαυρός θα είναι τεράστια επιτυχία στα χρονικά.
120.000.000 γραμμάρια χρυσού x 23 ευρώ = 2.760.000.000 ευρώ.
Δηλαδή αυτοί θα πάρουν το 50% δηλαδή 1.380.000.000 ευρώ.
Χώρια τα πετράδια.
Ένας μάλιστα αναφέρει: «Μακάρι να τα βρουν και να επωφεληθούν μη έχοντες και όχι έχοντες, αν και από ότι διαβάζω από πίσω είναι μεγάλα κεφάλια με μεγάλες τσέπες».
Ο κος Φωτιάδης αναφέρει επίσης: «Χρησιμοποιούν γεωτρύπανο για να βρούνε το σπήλαιο, γιατί προφανώς δεν βρίσκουν τη φυσική είσοδό του. Το σπήλαιο βρίσκεται κάτω από βράχο μεγάλου όγκου και το δάπεδο του σπηλαίου θα είναι σε αρκετό βάθος. Λογικά θα ανοίγουν τις τρύπες για να ρίχνουν έπειτα καλώδιο οπτικής ίνας ή απλό καλώδιο με κάμερα υπερύθρων.
Η δουλειά με το αεροπλάνο που έπεσε μετέφερε μισθοδοσία στρατού, οπότε θα είχε λίρες. Έτσι είναι εκτός θέματος.
Δουλειά με πετράδια και πλάκες χρυσού είναι η δουλειά με το «ρολόι» και την «τσουλήθρα».
Σε αυτήν την περίπτωση που ψάχνουν πλάκες χρυσού και πετράδια, λογικά έχει να κάνει με ληστεία. Και η πιο πιθανή εκδοχή είναι από ληστεία τραίνου, μια που υπάρχει πιο πέρα σιδηροδρομική γραμμή. Η γραμμή κατασκευάστηκε το 1900. Στη γραμμή Σταυρούπολη- Τοξότες γίνανε πολλές ληστείες τρένων.
Αυτοί που σκάβουν για να είναι τόσο σίγουροι ότι ο θησαυρός βρίσκεται εκεί και επιμένουν να τον βρουν, πρέπει να έχουν δυνατές πληροφορίες. Λογικά θα επιμείνουν μέχρι να βρουν το σπήλαιο».
Εξάλλου λέει πως στα 200 μέτρα υπάρχουν 2 σπηλιές, η μια έχει αλυσίδα με 18 χαλκάδες και η άλλη έχει στην οροφή τα γράμματα ΡΜ.
Τέλος σημειώνεται ότι στον χώρο πήγε συνεργείο του Άλτερ για κάλυψη του θέματος και τους εμπόδισαν. Όλα γίνονται με άκρα μυστικότητα…

Σχετικά Άρθρα