Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Ο «θρησκευτικός» ηγέτης με πολιτικό προσωπείο, ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ προκαλεί και πάλι, βαδίζοντας στα χνάρια της μισαλλοδοξίας. -Σε κηρύγματα του στα πλαίσια του Ραμαζανιού, κατηγορεί ευθέως την μουσουλμανική νεολαία και απειλεί με τιμωρία από τον Αλλάχ τους γονείς τους, που τα αφήνουν να ζουν μια φυσιολογική ζωή, να σπουδάζουν όπου επιθυμούν και να συνδιαλέγονται με νεολαίας διαφορετικής θρησκείας. -Και συνεχίζοντας το παραμύθι της μισαλλοδοξίας και του διχασμού μιλά για προπαγάνδα της Ελληνικής γλώσσας και του Χριστιανισμού, μπερδεύοντας σκόπιμα τα συμφέροντα του με την θρησκεία και την παιδεία. -Και τελικά αποκαλύπτεται ως ηγέτης της συμβουλευτικής επιτροπής και παροτρύνει όλους τους ψηφοφόρους να θυμηθούν τις εντολές που έχει δώσει ο ίδιος, για να ψηφίσουν σε θρησκευτική βάση, όπως δήθεν ψηφίζουν με ….θρησκευτικά κριτήρια οι Έλληνες. -Φαίνεται ότι ο κ. Μετέ έχει χάσει την μπάλα της λογικής, αφού μάλλον δεν θεωρεί τον εαυτό του Έλληνα πολίτη δείχνοντας ξεκάθαρα ότι πρώτα τον ενδιαφέρει η πολιτική και να εφαρμόζει τα σχέδια των αφεντικών του από την Άγκυρα, και αποδεικνύει μέσα στην αγωνία του, ότι ουδεμία σχέση έχει με θρησκευτικό ηγέτη. -Μάλλον θέλει την μουσουλμανική νεολαία να γίνεται υποχείριο της μαύρης προπαγάνδας και να την κατευθύνει εφαρμόζοντας τα ανίερα σχέδια του. -Φτιάχνοντας ένα φανατικό Ισλάμ, αναχρονιστικό και υποκινούμενο. Μόνο που δεν του βγαίνουν τα σχέδια του γιατί οι συμπολίτες μας μουσουλμάνοι έμαθαν να ξεχωρίζουν τις ακραίες φωνές και να απομονώνουν τον σκοταδισμό.
Ο Χρόνος

Πλήθος στελεχών και φίλων του ΠΑΣΟΚ έδωσαν το πολιτικό «παρών» και τη στήριξή τους στον υποψήφιο βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Πεταλωτή ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποίησε την κεντρική πολιτική του εκδήλωση στο αμφιθέατρο της παλιάς Νομικής Σχολής στην Κομοτηνή. Αιρετοί της αυτοδιοίκησης και των οργάνων του ΠΑΣΟΚ συσπειρώθηκαν λίγες μέρες πριν τις εκλογές για να επιβεβαιώσουν αυτό που μετέφερε από το βήμα ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Παύλος Δαμιανίδης ότι το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει εκ νέου δυο βουλευτές, εις εκ των οποίων θα είναι ο Γιώργος Πεταλωτής. «Όλοι μαζί με τον Πεταλωτή» ήταν το σύνθημα με το οποίοι οι νεολαίοι υποδέχτηκαν τον υποψήφιο βουλευτή κρατώντας τον παλμό σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας με εναλλασσόμενα συνθήματα. Μια ελιά μπροστά από το βήμα αλλά και τα κλαδιά ελιάς που του πρόσφεραν η κόρη του Αλεξάνδρα και οι φίλες της πέρασαν το μήνυμα της ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή αλλά και ότι κάτι καινούριο πρέπει να γεννηθεί και να ριζώσει. «Γιώργο γερά να πέσει η δεξιά», «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά», «Η λύση είναι μία, Γιώργος Πεταλωτής, με αυτοδυναμία απ την Κομοτηνή», «Η εποχή αλλάζει, η Ροδόπη πάντα Πεταλωτή φωνάζει» και το «Η γη να τρέμει, ο ήλιος ανατέλλει» ήταν τα συνθήματα της νεολαίας ενώ δεν έλειψε το κλασικό «Ανδρέα ζεις, εσύ μας οδηγείς» όταν ο Γ.Πεταλωτής μίλησε για τις εγγυήσεις επιτυχίας της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, θέτοντας ως πρώτη την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν ξεχνάμε τον Α. Παπανδρέου». Ανάμεσα στις παρουσίες που διακρίναμε ήταν και οι: Μαρία Καρδίμη, Όλγα Τσετινέ, Σοφία Μενεσελίδου, Νικολέτα Πετκίδου, Άρης Γιαννακίδης, Τάσος Βαβατσικλής, Στέργιος Σταυρόπουλος, Δαμιανός Μαρουφίδης, Κώστας Κατσιμίγας, Παναγιώτης Γρηγορόπουλος, Γιώργος Πετρίδης, Σταμάτης Μαρούδας, Κυριάκος Αμούντζας, Βαγγέλης Λίτσος, Σταύρος Καζάκης, Καδή Ισμέτ, Βασίλης Κυπριανίδης, Νίκος Σκοπιανός, Παντελής Μαγαλιός, Θόδωρος Μούχτσης, Σάββας Μενεσελίδης, Μένιος Παπαναστασίου, Σταύρος Γαζής, Κωνσταντίνος Σαραντάκος, αλλά και οι καθηγητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Κωνσταντίνος Ρέμελης.
Παρατηρητής της Θράκης

Στην ανάγκη άμεσης εξέτασης της διαβρωτικής δράσης του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής αναφέρθηκε σε ομιλία του σε στελέχη της Δημοκρατικής Αναγέννησης σε περιοδεία του στην Θράκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής.«Οι πάντες γνωρίζουν” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθεμελής – την πραγματική αιτία πλήθους προβλημάτων στην περιοχή, που προκαλούνται από τη δράση του τουρκικού Προξενείου. Πρέπει αμέσως να αναδειχθεί το ζήτημα ασφάλειας για την ελληνική πολιτεία και την τοπική κοινωνία, το ζήτημα εκδημοκρατισμού και ένταξης της μειονοτικής κοινωνίας, το ζήτημα του εξορθολογισμού και της εξομάλυνσης της πολιτικής και οικονομικής ζωής της Θράκης…
Φωνή της Ροδόπης

Ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας, αφού εξασφαλίζει την ασφαλή εκπαίδευση των νέων οδηγών, παρέδωσε σε λειτουργία ο Νομάρχης Καβάλας Θόδωρος Καλιοντζής. Πρόκειται για το Κέντρο Εκπαίδευσης και Εξέτασης υποψηφίων οδηγών στη Νέα Καρβάλη, έναν χώρο ο οποίος εξασφαλίζει την ασφαλή εκπαίδευση των νέων οδηγών και προσφέρει παράλληλα λύση στους εκπαιδευτές οι οποίοι καλούνταν να κάνουν μαθήματα στους υποψηφίους οδηγούς μέχρι τώρα σε υπαίθριους και απροστάτευτους χώρους. Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του χώρου και σύντομα αναμένεται να παραδοθεί σε εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους. Η προσφορά του Κέντρου Εκπαίδευσης και Εξέτασης υποψηφίων οδηγών είναι βέβαιο πως θα είναι σημαντική στην εκπαιδευτική διαδικασία των νέων οδηγών.
Ξυράφι

Σχετικά Άρθρα