Γενική

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο

Συστεγάζεται με το εκλογικό κέντρο των Χασάν Μαλκότς και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο στην πόλη της Ξάνθης, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη. Το εκλογικό κέντρο δεν αποτελεί μόνο κέντρο του κόμματος, αλλά είναι και εκλογικό κέντρο των υποψηφίων βουλευτών Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χασάν Μαλκότς και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Στα εγκαίνια παραβρέθηκε αρκετός κόσμος, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, καθώς και όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι του κόμματος στο Νομό Ξάνθης.
Μία από τις πάγιες θέσεις του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι πως, πιστεύει ότι δεν υπάρχει έξοδος από τη κρίση χωρίς αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις για να καλύπτονται οι ανάγκες, χωρίς προστασία της απασχόλησης, χωρίς πρόγραμμα νέων θέσεων εργασίας, χωρίς αποτελεσματική καταπολέμηση της ανεργίας και της ελαστικής εργασίας, χωρίς ουσιαστική στήριξη του κοινωνικού κράτους. Απέναντι στα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, σχέδια που διασφαλίζουν την κερδοφορία των οικονομικά ισχυρών και φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στους πιο αδύναμους, ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει τις προτάσεις του για μια αριστερή διέξοδο από την κρίση.
Νίκος Καλιαμπάκας: «Στα δύο μεγάλα κόμματα, άλλα λένε οι υποψήφιοι της πλειονότητας και άλλα οι υποψήφιοι της μειονότητας»
Γνωστές είναι οι θέσεις του κόμματος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, για τη μειονότητα της Θράκης. Η διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στα μειονοτικά σχολεία, καθώς και ο προσδιορισμός «τουρκικός» ή «τουρκική», αποτελούν πάγιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
«Συνηθίζεται από τα δύο μεγάλα κόμματα, δηλαδή από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, άλλα να λένε οι υποψήφιοι της πλειονότητας και άλλα οι υποψήφιοι της μειονότητας. Εμείς κάνουμε κάτι διαφορετικό. Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζονται επίσημα για την πλειονότητα και τη μειονότητα. Δεν έχουμε να κρύψουμε από κανέναν τίποτα. Οι θέσεις είναι ξεκάθαρες και αυτές θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε τόσο στην πλειονότητα, όσο και στην μειονότητα», ανέφερε ο Γραμματέας του κόμματος στην Ξάνθη και υποψήφιος βουλευτής Νίκος Καλιαμπάκας.
Χασάν Μαλκότς: «Δε με έβαλε κανένας επίτηδες στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ»
Ο υποψήφιος βουλευτής Νομού Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χασάν Μαλκότς, ύστερα από ερώτηση δημοσιογράφου, αναφέρθηκε στη φημολογία, κατά την οποία φέρεται ο ίδιος ως «αντίπαλο δέος» σε άλλον υποψήφιο. Ο κ. Μαλκότς αρνήθηκε κάτι τέτοιο, λέγοντας: «Το ότι αναφέρονται σε «δάκτυλους», δεν έχει καμία σχέση. Οι «δάκτυλοι» είναι στα μεγάλα συμφέροντα και στις μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτό το πράγμα με προσβάλλει. Δεν έχω τη στήριξη κανενός. Είμαι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ανήκω στο χώρο αυτόν».

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα