Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Λαοθάλασσα κόσμου αποθέωσε τον Κώστα Καραμανλή. Αν σφίξουμε το ζωνάρι η οικονομία μας θα είναι έτοιμη για την κούρσα της νέας ανάπτυξης, το 2011 Αντισταθείτε στη μεμψιμοιρία. Αποκρούστε τη μοιρολατρία. Πάρτε το μέλλον στα χέρια σας. Πάρτε τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στα χέρια σας. Με κινητοποίηση. Με συστράτευση. Με αγώνα. Με περηφάνια για όσα μας ενώνουν. Σίγουροι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε! Aναφέρθηκε στον λαϊκισμό και την ανευθυνότητα του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην ζοφερή πραγματικότητα. «Από τη μια μοιράζει τα πάντα στους πάντες και από την άλλη προσπαθεί να χτίσει άλλοθι υπαναχώρησης. Ένα είναι περισσότερο από βέβαιο! Εάν έπαιρνε την εξουσία δεν θα έκανε τίποτε από όσα λέει! Υπάρχει όμως και κάτι χειρότερο: Δεν διαθέτει κανένα σχέδιο για έξοδο από την κρίση. Εάν κέρδιζε την εξουσία θα ήταν ανήμπορο να πάρει άμεσα τα αναγκαία μέτρα..», είπε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απευθυνόμενος σ’ ένα κοινό που κυμάτιζε ελληνικές σημαίες επί το πλείστον, τον αποθέωνε και έδειχνε ότι τίποτα δεν είναι χαμένο. Η ομιλία στην Αλεξανδρούπολη ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενώ τα σενάρια που έπαιζαν ήταν φοβερά. Κάποιοι την τελευταία στιγμή διέδιδαν ότι ο κ. Καραμανλής εκτάκτως δεν θάρθει στην …Αλεξανδρούπολη. Η Θράκη απέδειξε ότι εμπιστεύεται τη Ν.Δ. Δεν ξεχνά το έργο που έγινε, δεν θα φανεί αγνώμων και αχάριστη. Πάνω από 10 λεωφορεία κινήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη και εκατοντάδες Ι.Χ. αυτοκίνητα, αφού η ομιλία του κ. Καραμανλή κάλυπτε το γεωγραφικό διαμέρισμα της Θράκης. Ο κόσμος κατέκλυσε την πλατεία Ελευθερίας, ενώ συγκρινόμενη η συγκέντρωση με αυτή του ΠΑΣΟΚ ήταν σαφώς πολυπληθέστερη και πιο δυναμική σε παλμό και συμμετοχή του κοινού. Οι νεοδημοκράτες αναθάρρησαν μετά από ένα καθολικό μούδιασμα. Ανταποκρινόταν με τον δικό τους τρόπο στις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού που συνεχίζει αταλάντευτα την γραμμή που χάραξε. Όχι να γίνεται αρεστός, αλλά να διασφαλίσει το μέλλον της χώρας σε μια άσχημη συγκυρία όταν από την άλλη πλευρά εκτοξεύονται ρουκέτες με παραπλανητικές υποσχέσεις που φυσικά θρέφουν ελπίδες και παρασύρουν τον κόσμο. Δημοσιεύουμε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του κ. Καραμανλή και κυρίως την αναφορά του στην Θράκη. Στις πρώτες σειρές όλοι, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Σταύρος Κελέτσης, Αλέκος Κοντός, Αλέκος Δερμεντζόπουλος, σε στιγμές ενθουσιασμού και κομματικού παροξυσμού οι Αντώνης Γραβάνης, Μάγδα Γιαμουστάρη, ο Χρήστος Παπανικολάου.
Ο Χρόνος

Καθόλου ενθαρρυντικά δεν είναι τα στοιχεία που έχουν να κάνουν με τις δαπάνες που αφορούν τον χώρο της παιδείας στην Ελλάδα. Δεν είναι λίγες οι φορές όπου πολλοί υποστηρίζουν πως οι δαπάνες για την παιδεία όχι μόνο δεν αυξάνονται αλλά αντιθέτως μειώνονται. Καθόλου ενθαρρυντικά δεν είναι τα στοιχεία που έχουν να κάνουν με τις δαπάνες που αφορούν τον χώρο της παιδείας στην Ελλάδα. Δεν είναι λίγες οι φορές όπου πολλοί υποστηρίζουν πως οι δαπάνες για την παιδεία όχι μόνο δεν αυξάνονται αλλά αντιθέτως μειώνονται. Παρά τις υποσχέσεις και τους προγραμματισμούς που θέλουν τις χρηματοδοτήσεις στο χώρο της παιδείας να αυξάνονται προκειμένου να λυθούν προβλήματα που ταλαιπωρούν τον χώρο, εν τούτοις κανένα στοιχείο δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο. Πρόσφατα μία ακόμα έκθεση την οποία παρουσίασε το δίκτυο «Ευρυδίκη», εμφανίζει τη δυσάρεστη εικόνα που παρουσιάζει ο ρυθμός των χρηματοδοτήσεων στον χώρο της παιδείας.
Ξυράφι

Σε μια μαζική και γεμάτη παλμό συγκέντρωση όπου δυναμικό παρών έδινε η νεολαία μίλησε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Αλέκα Παπαρήγα την Τετάρτη το βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης μας κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του Κόμματος. Η κ. Παπαρήγα κάλεσε το λαό να μην παραπλανηθεί από τον καυγά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να μην υποκύψει σε εκβιασμούς, στην τρομοκρατία και να μην πέσει και πάλι θύμα στο εμπόριο ελπίδας που κάνουν, αλλά να εμπιστευθούν την πείρα τους, να εμπιστευθούν το ΚΚΕ, να δυναμώσουν το μέτωπο των λαών ενάντια στον κοινό εχθρό, τον ιμπεριαλισμό. Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό του Γραμματέα της ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ, Νίκου Βαργεμίδη, ο οποίος παρουσίασε τους υποψηφίους του ΚΚΕ στο νομό και στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Κώστας Καζάκος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κόμματος. Παρατηρητής της Θράκης

Ο υπ. Βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής, τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου το απόγευμα επισκέφθηκε το Ροδίτη, το Ανθοχώρι και το Θρυλόριο όπου και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και πίστη για το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ.
Ο υπ. Βουλευτής Ροδόπης μίλησε στους συγκεντρωμένους πολίτες και ανέπτυξε διάλογο μαζί τους παρουσιάζοντας τις βασικές πτυχές του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου υπογραμμίζοντας την ανάγκη αλλαγής στη διακυβέρνηση της χώρας.
Ο Γιώργος Πεταλωτής εξήγησε τις βασικές προτεραιότητες του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ που αφορούν τους πολίτες της περιφέρειας και άσκησε τεκμηριωμένη κριτική στα πεπραγμένα της Ν.Δ. τόσο συνολικά για τη χώρα όσο και για τη Ροδόπη.
Φωνή της Ροδόπης

Σχετικά Άρθρα