fbpx
Γενική

«Οι νοσταλγοί του χθες τρομάζουν»

ΝΟΔΕ ΝΔ ΞΑΝΘΗΣ κατά ΠΑΣΟΚ και Γ. Παπανδρέου

Σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και στον Πρόεδρο του κο Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε η ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης με ανακοίνωση που εξέδωσε. Συγκεκριμένα κάνει λόγο για αναπάντητα ερωτήματα που άφησε ο κος Παπανδρέου στις ερωτήσεις του Πρωθυπουργού.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΝΔ ΞΑΝΘΗΣ
«Οι νοσταλγοί του «χθες», τρομάζουν από τις εκδηλώσεις ενθουσιασμού των πολιτών σε κάθε δημόσια τοποθέτηση ή ομιλία του Πρωθυπουργού του Κώστα Καραμανλή.
Δηλώνουν ότι «αφήνουν πίσω τις νοοτροπίες του παρελθόντος». Χαιρόμαστε γι αυτό και τους επαινούμε. Το μόνο που μας λυπεί είναι ότι αν αυτή η δήλωσή τους είναι ειλικρινής, τότε έπρεπε να περάσουν περίπου 6 χρόνια για να αντιληφθούν το αυτονόητο. Άλλωστε μέχρι χθες απολαμβάναμε όλοι τα αεροπανό και τις αφίσες τους των ευρωεκλογών. Ο Δήμος Ξάνθης αλλά και εμείς όλοι να είστε σίγουροι ότι σεβόμαστε την πόλη μας και θα την διατηρήσουμε καθαρή και όμορφη.
Όσο για τις «καθαρές κουβέντες και τα καθαρά λεφτά», ρωτάμε τον κ. Παπανδρέου.
Γιατί κρύβεται; Τι κρύβει;
Κρύβει την άγνοια κινδύνου και την απουσία σχεδίου;
Ή μήπως υπάρχει μια επώδυνη για τους πολίτες και για την χώρα κρυφή ατζέντα;
Ο κ. Παπανδρέου μέχρι σήμερα :
– δεν απάντησε που θα βρει τα λεφτά για όλες τις υποσχέσεις που μοιράζει
– δεν απάντησε αν θα αυξήσει τους φόρους για να βρει τα λεφτά
– δεν απάντησε αν θα δανειστεί για να βρει τα λεφτά
– δεν απάντησε αν θα τηρήσει το Σύμφωνο Σταθερότητας
– δεν απάντησε τι αλλαγές σκοπεύει να φέρει στο ασφαλιστικό σύστημα
– δεν απάντησε πως προγραμματίζει να προωθήσει τις πράσινες επενδύσεις
Δεν απάντησε στις σαφείς ερωτήσεις του Πρωθυπουργού για το:
– Ποια είναι η ενιαία φορολογική κλίμακα που σκοπεύει να εφαρμόσει.
– Ποια θεωρεί χαμηλά οικογενειακά εισοδήματα , αυτά των 20.000 ευρώ, των 30.000 ευρώ ή των 40.000 ευρώ;
– Αν θα φορολογήσει τα εισοδήματα των αγροτών και τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων.
– Αν θα επαναφέρει τα αντικειμενικά κριτήρια στην φορολόγηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών.
– δεν απάντησε ποια θεωρεί ως ενδεδειγμένη λύση για το Σκοπιανό. Υποστήριξε πως «αν υπάρξει προώθηση λύσης δεν υπάρχει λόγος βέτο». Ποια είναι η λύση που θα οδηγήσει στην απεμπόληση του βέτο και ποιος θα την προωθήσει, κ. Παπανδρέου;
Μεταξύ άλλων δήλωσε:
– ότι την ενημέρωση για τις δήθεν «μη δυναμικές διαπραγματεύσεις» στην κορυφαία εθνική συμφωνία του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη την είχε από τη βουλγαρική πλευρά! Ο κ. Παπανδρέου οφείλει άμεσα να ξεκαθαρίσει στον ελληνικό λαό ποιο ήταν το περιεχόμενο των συνομιλιών του με την κυβέρνηση της Βουλγαρίας, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της Ελλάδας διαπραγματευόταν μαζί της για τον αγωγό. Ποιο εθνικό συμφέρον εξυπηρετεί άραγε ο κ. Παπανδρέου με τις εξωθεσμικές του παρεμβάσεις;
– ότι θα επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία για τον αγωγό προκειμένου να περνούν τηλεπικοινωνίες! Αν ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε ξαφνικά να φέρει οπτικές ίνες από τη Ρωσία (μέσω της Μαύρης Θάλασσας) πρέπει να το πει εδώ και τώρα στον ελληνικό λαό.
– ότι «10 χρόνια έχω κάνει στο ΥΠΕΞ και δεν παρέδωσα ούτε σπιθαμή γης», παρουσιάζοντας το απόλυτα αυτονόητο ως επίτευγμα!
– ότι με δικές του ενέργειες ως υπουργού εξωτερικών διασφαλίστηκε η ακεραιότητα της Σερβίας, μιας χώρας που της αφαιρέθηκαν τα εδάφη του Μαυροβουνίου και του Κοσόβου.
Τουλάχιστον παραδέχθηκε ότι από τα 31 δισεκατομμύρια ανείσπρακτων φόρων- πάνω στα οποία στηρίζει ολόκληρο το οικονομικό του πρόγραμμα- το κράτος μπορεί να εισπράξει μόνο τα 6.
Τώρα πλέον όλοι γνωρίζουμε που θα βρει τα χρήματα ο κ. Παπανδρέου για την ακατάσχετη παροχολογία του: Με κατακόρυφη αύξηση των φόρων και κατακόρυφη αύξηση του δανεισμού. Το λογαριασμό για τις υποσχέσεις του κ. Παπανδρέου θα τον πληρώσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Παρά το ότι έχουν κάνει την παραπληροφόρηση και την παραπλάνηση τέχνη τους. Δεν πείθουν κανέναν. Τώρα όλοι ξέρουν για το φαύλο κύκλο του ΠΑΣΟΚ: ΔΑΝΕΙΑ- ΧΡΕΗ- ΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Σχετικά Άρθρα