Γενική

Υπέρ της Νέας Δημοκρατίας γυρίζει το κλίμα

Μετά το de bate αλλά και την παρουσία του Καραμανλή στην Αλεξανδρούπολη

Ανήσυχο τώρα το ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη σκληραίνει τη στάση του και επιτίθεται κατά πάντων

Η παρουσία του Καραμανλή στην Αλεξανδρούπολη την Τετάρτη και οι δυο τηλεοπτικές μονομαχίες, Δευτέρα και Τρίτη με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά και μεταξύ των κ. κ. Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου, δημιουργούν νέα δεδομένα στο πολιτικό, προεκλογικό σκηνικό. Διαφορετικά από τα όσα ακούγαμε μέχρι σήμερα από τις δημοσκοπήσεις. Η σαφής υπεροχή του Πρωθυπουργού έναντι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ άρχισε να επιδρά καταλυτικά στο εκλογικό σώμα και να γυρίζει το κλίμα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Είναι εμφανές πλέον ακόμη και στην Ξάνθη, ότι ανεβαίνει κατακόρυφα η συσπείρωση των οπαδών και ψηφοφόρων της.
Και στις δύο τηλεμαχίες (ντιμπέιτ) ο λόγος του Κ. Καραμανλή ήταν ξεκάθαρος, μίλησε με συγκεκριμένα στοιχεία, ενώ παρά τις προκλήσεις- προσκλήσεις σε κανένα θέμα δεν έλαβε σαφείς απαντήσεις από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος περιορίστηκε σε νεφελώδεις θέσεις, και «εκθέσεις ιδεών», όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όταν ζητήθηκε από τον Πρωθυπουργό να πάρει σαφή θέση για τον Αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη αλλά ο κ. Παπανδρέου απέφυγε το θέμα.
ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Ο εκνευρισμός και ο σκεπτικισμός που διαμορφώνεται, αποτυπώνεται σε προχθεσινή συνέντευξη του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, που επιτίθεται κατά πάντων, όσων έχουν διαφορετική άποψη και κυρίως στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία. Η επίθεση που εξαπέλυσε η Ν.Ε. δεν είναι άσχετη και με το κλίμα που εισπράττουν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στις περιοδείες του, στις οποίες εκτός των στελεχών και των μελών του, οι υπόλοιποι πολίτες απέχουν των εκδηλώσεων αυτών, επιδεικνύοντας αδιαφορία αλλά και καχυποψία για τις υποσχέσεις και τις άνευ συγκεκριμένων αναφορών εξαγγελίες.
ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗ Ν.Δ.
Την ίδια ώρα οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον υπουργό Αλέκος Κοντό και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ ΝΔ Στέλιο Μωραΐτη, ανεβάζουν τους ρυθμούς του προεκλογικού αγώνα, «οργώνοντας» το Νομό και αποδομώντας πλήρως την προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις των επιτελείων τους, η αισιοδοξία των Νεοδημοκρατών ανεβαίνει συνεχώς και παραμερίζονται οι όποιες πικρίες, καθώς έχουν αντιληφθεί όλοι πια τη σημασία της εκλογικής αναμέτρησης της 4 ης Οκτωβρίου.
«ΑΔΙΑΒΑΣΤΗ» Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ
Στην προσπάθειά της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει πόλωση και κυρίως να δικαιολογήσει τις επιθέσεις της κατά αιρετών του Νομού, επιτέθηκε προχθές δια στόματος του γραμματέα της κατά των προέδρων των δύο μεγαλύτερων συνεταιριστικών οργανώσεων της ΣΕΚΑΠ και της ΣΕΚΕ, για να λάβει βέβαια την «καλοπληρωμένη» απάντηση ότι ούτε προσλήψεις έχουν γίνει προεκλογικά ούτε άλλα ρουσφέτια, όπως υπονόησε ο κ. Τσαρτσάρας. Έτσι εκτέθηκε ανεπανόρθωτα η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ, που εμφανίσθηκε μετά από τις δηλώσεις αυτές ως «αδιάβαστη».

Σχετικά Άρθρα