Γενική

2000 Βούλγαροι εισήλθαν στην ορεινή περιοχή το Σαββατοκύριακο

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε η ενημέρωση των εκτός ημερησίας θεμάτων στην προχθεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ξάνθης, καθώς τα εντός ημερησίας ήταν κυρίως υπηρεσιακής φύσεως.
Συγκεκριμένα ο Νομάρχης Ξάνθης αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του στην Βουλγαρία όπου βρέθηκε στα πλαίσια εδαφικής συνεργασίας Ελλάδος- Βουλγαρίας 2007- 2013. Η Νομαρχία Ξάνθης έκανε 4 προτάσεις και ειδικότερα αφορούσαν: στην αντιμετώπιση της φυματίωσης- ηπατίτιδας, στην ταυτοποίηση θερμών πηγών της Κοινότητας Θερμών, στην ολοκλήρωση της υποδομής του Μουσείου Καπνού και στο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών.
Οι γείτονες μας πρότειναν πρόγραμμα αντιμετώπισης κρουσμάτων προσφύγων trafficking γυναικών και παιδιών. Δεν ήταν «ώριμες» οι προτάσεις τους για την πολιτική προστασίας φυσικού πλούτου της ορεινής περιοχής.
Όσον αφορά στα τρία τεχνικά δελτία από το Πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής αναφέρονται στους αναδασμούς στην Αλκυώνη και το Αυξέντιο.
Επίσης αναφέρθηκε από το Νομάρχη ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο για πρώτη φορά άνοιξε η τουριστική δίοδος Ζλάτογκραντ και εισήλθαν στην ορεινή μας περιοχή 2000 Βούλγαροι και εκατοντάδες Έλληνες επισκέφθηκαν την γειτονική μας χώρα.
Τέλος στο τελευταίο θέμα που αφορούσε στη γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την δημιουργία εμπορικού κέντρου στην περιοχή Πετροχωρίου- Λαμπρινού από την «Αθωνική Τεχνική Α.Ε.» ο αναπληρωτής προϊστάμενος του τμήματος περιβάλλοντος κος Βασίλης Βλαχόπουλος εισηγήθηκε ότι: «με δεδομένο ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση του της 17- 08- 2009 απέρριψε αίτημα της «Αθωνικής Τεχνική ΑΕ» για την χορήγηση άδειας ίδρυσης εμπορικού κέντρου δεν συντρέχει λόγος να διατυπώσουμε την γνώμη μας επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την ίδρυση και λειτουργία του εν λόγω εμπορικού κέντρου».
Κάτι που βρήκε σύμφωνο σύσσωμο το Νομαρχιακό Συμβούλιο και το νομικό σύμβουλο της Νομαρχίας κο Κώστα Γούναρη που παρέστη και εξέφρασε την άποψη του στην ολομέλεια του σώματος.

Σχετικά Άρθρα