Γενική

Δήμαρχος Ξάνθης: «Κυριολεκτικά άδειασε ο δρόμος»

Ρυθμίστηκαν εκ νέου τα φανάρια της κεντρικής πλατείας

Από χθες το πρωί, οι φωτεινοί σηματοδότες της κεντρικής πλατείας, λειτουργούν με νέο πρόγραμμα, το οποίο φαίνεται ότι αποδίδει καλύτερα, προς όφελος πάντα των συμπολιτών μας.
Πράγματι, ύστερα από τις νέες ρυθμίσεις στα φανάρια, η κίνηση των οχημάτων το πρωί της Τετάρτης, γινόταν πολύ ομαλά και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης «το φανάρι ήταν πράσινο και δεν υπήρχε αυτοκίνητο να περάσει». Ύστερα από τη δοκιμαστική περίοδο λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών, κρίθηκε απαραίτητη η αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των φαναριών.
«Η τεχνική μας υπηρεσία, σε συνεργασία με την εταιρεία που έχει τον προγραμματισμό των φαναριών, προέβησαν στην αλλαγή όλου του συστήματος της κίνησης των οχημάτων και νομίζω πως ήδη το μεγάλο πρόβλημα που υπήρχε στην 28 ης Οκτωβρίου δεν υπάρχει και μάλιστα το πρόβλημα αυτό δε μετατοπίστηκε στη Βασιλέως Κωνσταντίνου ή στη Μιχαήλ Καραολή», ανέφερε εμφανώς ικανοποιημένος από την πρώτη μέρα των νέων ρυθμίσεων ο Δήμαρχος Ξάνθης.
Μιχάλης Στυλιανίδης: «Η κίνηση των οχημάτων γίνεται με πολύ καλύτερο τρόπο»
Δεν ήταν λίγες οι φωνές των οδηγών, οι οποίες όλο αυτό το διάστημα μιλούσαν για μεγάλες καθυστερήσεις μεταξύ της πλατείας ελευθερίας και της κεντρικής πλατείας, αφού μερικές φορές χρειαζότανε 15 λεπτά για να διασχίσεις το δρόμο ανάμεσα στις δύο πλατείες. Με τις νέες ρυθμίσεις αυτό φαίνεται να αποτελεί παρελθόν.
«Υπάρχει σχετική ικανοποίηση. Θα περιμένουμε και πάλι να δούμε πώς θα εξελιχθεί το νέο πρόγραμμα λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών και αισιοδοξώ ότι, θα βρεθεί τα κατάλληλο πρόγραμμα, ώστε και οι πεζοί να εξυπηρετούνται, αλλά και τα οχήματα που διέρχονται από την κεντρική πλατεία να περνάνε άνετα, χωρίς να δημιουργούνται ατέλειωτες ουρές», δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης για τις νέες ρυθμίσεις, ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Αυτό δε σημαίνει ότι οι συμπολίτες μας πρέπει για «ψύλλου πήδημα», να κατεβαίνουν με το αυτοκίνητό τους στην κεντρική πλατεία».
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Ξάνθης, φιλοσοφία του Δήμου είναι η προτεραιότητα στους πεζούς και γι αυτό υλοποιείται το έργο των πεζοδρομήσεων.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα