Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, καλόγερων και καλογριών Μονών μέσα στην Αίθουσα, ξεκίνησε χθες η πολύκροτη δίκη για τις παρεμβάσεις τους στη Δικαιοσύνη για τη Λίμνη Βιστωνίδας*Η πολύκροτη δίκη ξεκίνησε χθες με τις καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας (Γ. Σακάλογλου, Μ. Γιοβανόπουλος, Γ. Πεταλωτής) και συνεχίζεται σήμερα στις 9 το πρωϊ με τις καταθέσεις του Νομάρχη Ξάνθης Γ. Παυλίδη και του δικηγόρου Θανάση Ξυνίδη. Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, καλόγερων και καλογριών Μονών μέσα στην Αίθουσα του δικαστηρίου, ξεκίνησε χθες στις 9 το πρωϊ στο Τριμελές Εφετείο Κομοτηνής η δίκη του Ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, του Αρσένιου και της πρώην Προέδρου Πρωτοδικών Ροδόπης κ.Ψάλτη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η τότε Πρόεδρος πρωτοδικών Ροδόπης, παρότι η υπόθεση των διεκδικήσεων του μοναστηριού είχε συζητηθεί στο πρωτοδικείο και τα δύο μέλη του δικαστηρίου κατέληξαν πως πρέπει να απορριφθεί η προσφυγή των μοναχών υπέρ του δημοσίου, δεν δημοσίευε επί μήνες την απόφαση, που τελικά δεν εκδόθηκε ποτέ!!!!!Μοναδική που διαφωνούσε ήταν η ίδια η κυρία Ψάλτη. Μάλιστα χρειάστηκε μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου να συζητηθεί εκ νέου η υπόθεση τον Νοέμβριο του 2009.
Μαχητής

Σκληρή καταγγελία του επικεφαλής της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρίστου Πούλιου κατά Νομάρχη Ξάνθης και Δήμαρχου Λάκη Στυλανίδη αλλά λέει τη….μισή αλήθεια!!! Ο Νομάρχης «επιστρατεύτηκε» στη πραγματικότητα από τον Δήμαρχο Ξάνθης για να «σώσει» την κατάσταση που όμως διογκώνεται μέρα με τη μέρα και περισσότερο!Η θέση της «Α» που ήταν ξεκάθαρη από την αρχή:«Άμεσες λύσεις, για λιγότερη ταλαιπωρία στο κυκλοφοριακό και οπωσδήποτε ΠΑΡΚΙΝΓΚ στη πλατεία διοικητηρίου και παράπλευρους δρόμους, κάντε αλλαγές στο έργο εδώ και τώρα, στηρίξτε την αγορά της Ξάνθης γιατί θα μειωθεί η κίνηση στο 50% το ελάχιστο, αφήστε εξόδους να φεύγουν τα αυτοκίνητα εκτός κέντρου! Δεν επαρκούν 10 μέτρα δρόμου και η Μιχ. Καραολή.
Αδέσμευτη

Πολλά εξαρτιόταν από το χθεσινό debate των δύο «μεγάλων» αρχηγών… Πληροφορίες από την Ρηγίλλης ανέφεραν ότι υπάρχει μια σχετική αναστροφή του κλίματος και πως το ποσοστό της διαφοράς μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων είναι εμφανώς μικρότερο από αυτό που οι δημοσκοπήσεις έδειξαν μέχρι το περασμένο Σαββατοκύριακο. Σε ερώτησή μου αν θεωρούν εφικτή και ενδεχόμενη ακόμη και νίκη για τη Ν.Δ., η απάντηση που έλαβα ήταν… λίαν συγκρατημένη πλην όχι αρνητική! Από την άλλη η «Ιπποκράτους» επιμένει πως έχει κλειδώσει την αυτοδυναμία της και ήδη έχει ετοιμαστεί το σχήμα της επόμενης κυβέρνησης! Θα συμφωνήσω με τον Γιώργο Παπανδρέου πως… δεν πρέπει κάποιοι να βιαστούν να ράψουν κουστούμια, γιατί πολύ πιθανόν… να τους μείνουν στη γκαρνταρόμπα τους αχρησιμοποίητα.
Θράκη

Σε εκλογικό πυρετό το κέντρο της πόλης με τα προεκλογικά στέκια κομμάτων και υποψηφίων να προσπαθούν να είναι σε ετοιμότητα το συντομότερο, ώστε να ανοίξουν τις πόρτες τους σε φίλους και οπαδούς. Το εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας θα λειτουργεί από σήμερα και θα βρίσκεται στην Ηρώων (απέναντι από τα παλιά ΚΤΕΛ), ενώ του ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτό από την προηγούμενη εβδομάδα και βρίσκεται στη Βασιλέως Κωνσταντίνου, δίπλα στην πίτσα ‘πάολο’. ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ θα χρησιμοποιήσουν τα γραφεία των κομμάτων τους ως εκλογικά κέντρα για να συντονίσουν τον αγώνα τους, ενώ το ΚΚΕ έστησε περίπτερο στην πλατεία Ελευθερίας και ο ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζει να βάλει πάγκους στο κέντρο της πόλης προς ενημέρωση και συζήτηση με τους ξανθιώτες.
Εμπρός

Με έξι θέματα στην ημερήσια διάταξη και χωρίς να τεθούν ερωτήσεις ή επερωτήσεις κατά την προημερησίας συζήτηση από την αντιπολίτευση, συνεδρίασε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ξάνθης.
Ο νομάρχης Ξάνθης πριν από τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ενημέρωσε τους νομαρχιακούς συμβούλους για τα τρία τεχνικά δελτία που εγκρίθηκαν και αφορούν στα παράλληλα έργα των αναδασμών που έγιναν στην Αλκιώνη, στο Αυξέντιο και τη Γενισέα. Σύντομα τα έργα αυτά πρόκειται να δημοπρατηθούν με το συνολικό προϋπολογισμό να ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια ευρώ.
Αγώνας

Εχθές ξεκίνησε τελικά η πολύκροτη δική για το Βατοπέδι. Μετά από μια σειρά αναβολών επιτέλους οι αγωνιστές και οι υπερασπιστές των συμφερόντων της Θράκης είδαν να κάθονται στο σκαμνί, αυτοί οι οποίοι φέρονται ως οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι της υπόθεσης. Δεν ξέρουμε βέβαια ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δίκης καθώς όπως νομικοί κύκλοι αναφέρουν πρόκειται για μια αρκετά σοβαρή και δύσκολη υπόθεση, η οποία πιθανόν και να τραβήξει πολύ.
Φωνή της Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα