Γενική

«Τα καταφέραμε…»

Ικανοποίηση στην Ξάνθη για τη νίκη

Ανακουφισμένος από την πρώτη νίκη που πέτυχε η Ξάνθη στο φετινό πρωτάθλημα (1- 0 τον Πανθρακικό), εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Γκουτσίδης, ο οποίος έχει αναλάβει χρέη προπονητή, μαζί με τον Κώστα Κωνσταντινίδη, μετά την απομάκρυνση του Βολφ. Από την πλευρά του, ο τεχνικός του Πανθρακικού, Αλμπέρ Καρτιέ, μίλησε για έλλειψη επικοινωνίας στην ομάδα του.
«Ήταν σαν να βλέπαμε το ίδιο έργο με πέρυσι, αλλά σε διαφορετική περίοδο. Ιδιοι αντίπαλοι, ίδιος διαιτητής, ίδιο σκορ, στην ίδια εστία πετύχαμε το γκολ και πάλι με στημένη φάση. Πέρυσι με πέναλτι, φέτος από κόρνερ. Ήταν μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα, χρειαζόμασταν τους τρεις βαθμούς οπωσδήποτε και τα καταφέραμε», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου.
Από την πλευρά του, ο Κώστας Κωνσταντινίδης σχολίασε: «Περάσαμε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα με τη φυγή του Βόλφ. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες που υπέρ-προσπάθησαν να γυρίσουν το κλίμα και πήραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι δίκαιη η νίκη, ξεκινήσαμε αρκετά καλά, χάσαμε τον έλεγχο αλλά σκοράραμε στο τέλος του ημιχρόνου. Στο β παίξαμε όπως έπρεπε για να πάρουμε το παιχνίδι. Ευχαριστώ τον Παναγιώτη Γκουτσίδη για τις προσπάθειες του σε προπονήσεις και ανάλυση του παιχνιδιού. Ο Πανθρακικός ήθελε να ‘κλέψει’ βαθμό και είχε ευκαιρίες για αυτό αλλά και εμείς είχαμε ανάλογες ευκαιρίες για γκολ. Χρειαζόμασταν τους βαθμούς για την ψυχολογία μας, στο μέλλον θα παίξουμε το ποδόσφαιρο που φανταζόμαστε. Σήμερα παίχθηκε ένα ντέρμπι από δύο ομάδες που ήταν με την πλάτη στον τοίχο, το θέαμα πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Κερδίσαμε έναν δύσκολο παιχνίδι, μια πολύ σφιχτή ομάδα που δυσκόλεψε τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη εβδομάδα, δεν μπορείς να παίζεις με τον Πανθρακικό και να του κάνεις 15-20 ευκαιρίες. Εμείς δείξαμε χαρακτήρα, δώσαμε βάση στο αποτέλεσμα και όχι στο θέαμα».
Ο τεχνικός του Πανθρακικού, Αλμπέρ Καρτιέ, επεσήμανε: «Ζήσαμε ένα παιχνίδι που δεν είχε άγρια επιθετικότητα σαν ντέρμπι αλλά κινήθηκε στη νόμιμη σκληράδα ενός αγώνα. Θέλαμε και οι δύο ομάδες τη νίκη αλλά όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι δεν μπορούσε να χαθεί από εμάς. Όπως και στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό έτσι και σήμερα η έλλειψη επικοινωνίας μας στοίχισε και θα δουλέψουμε περισσότερο πάνω σε αυτό. Σχεδιάσαμε το παιχνίδι και έτσι ακριβώς μας βγήκε, κάναμε ευκαιρίες και σύμφωνα με την εικόνα του παιχνιδιού δεν έπρεπε να χαθεί ο αγώνας. Ποιος έπαιξε καλύτερα μπορείτε να το κρίνετε και εσείς που είδατε τον αγώνα».
Για το γκολ που δεν έρχεται, σχολίασε: «Το θέμα είναι ότι κάναμε πολλές ευκαιρίες και αυτό είναι θέμα δουλειάς, για να μπει η μπάλα στα δίχτυα είναι θέμα ποιότητας και ατυχίας? θα μπει κάποια στιγμή και η μπάλα στα δίχτυα γιατί και δουλεύουμε και ποιότητα παικτών διαθέτουμε».
Για τους φιλάθλους της Κομοτηνής τόνισε: «Λυπάμαι πολύ γιατί θέλαμε να αφιερώσουμε τη νίκη σε αυτούς. Η ομάδα έχει μεγάλη θέληση για δουλειά, μπορεί να μην είναι ακόμη απολύτως έτοιμη από φυσικές δυνάμεις αλλά έχει την ψυχή. Το διέκρινα στο πρόσωπο των παικτών μου. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά».

Σχετικά Άρθρα