Γενική

Έργα εκπαίδευσης και πολιτισμού στο Ν. Καβάλας

Εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Δημήτρης Σταμάτης

Έργα εκπαίδευσης και πολιτισμού, ιδιαίτερα σημαντικά για το Δήμο Ελευθερούπολης και γενικότερα για το νομό Καβάλας, εγκαινίασε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης κ. Δημήτρης Σταμάτης, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009, τονίζοντας ότι, στα δυο χρόνια της θητείας του, ενέταξε στο ΠΕΠ περισσότερα από 1.000 έργα και πάνω από 1.200 στο Πρόγραμμα «Θησέας», επαναλαμβάνοντας ότι, θεωρεί σημαντικότερες επενδύσεις, τα έργα που αναβαθμίζουν τους τομείς της παιδείας και του πολιτισμού.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ελευθερούπολης κ. Γιάννης Φιλόσογλου ευχαρίστησε θερμά το Γενικό Γραμματέα για τη στενή συνεργασία και την αποφασιστική συμβολή του στην ολοκλήρωση των έργων.
Κατά σειρά παραδόθηκαν και επίσημα προς χρήση στις τοπικές κοινωνίες:
Το 3 ο δημοτικό σχολείο Ελευθερούπολης, έργο ΠΕΠ κόστους 1,7 εκατ. ευρώ
Το Πολιτιστικό Κέντρο Αντιφιλίππων, έργο «Θησέα» κόστους 180 χιλιάδων ευρώ
Το Αμφιθέατρο Δημοκρατίας, του Πνευματικού Κέντρου Ελευθερούπολης, κόστους 750 χιλιάδων ευρώ
Το Πολιτιστικό Κέντρο Αμισιανών, έργο «Θησέα» κόστους 180 χιλιάδων ευρώ
«Όπου ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή», τόνισε ο κ. Σταμάτης αναφερόμενος στο σύγχρονο εκπαιδευτήριο του 3 ου δημοτικού σχολείου Ελευθερούπολης, ενός διδακτηρίου «που δίνει την εικόνα του μελλοντικού σχολείου». Το διώροφο σχολείο αποτελείται από επτά αίθουσες, αίθουσα πληροφορικής, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη, γραφεία εκπαιδευτικών και άλλους βοηθητικούς χώρους.
Εγκαινιάζοντας το Αμφιθέατρο Δημοκρατίας, του Πνευματικού Κέντρου Ελευθερούπολης ο κ. Σταμάτης αρχικά μετέφερε το θερμό χαιρετισμό του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Αθανάσιου Νάκου, για τον οποίο, όπως είπε, πείστηκε για την αναγκαιότητα του έργου και συνέβαλε ώστε να ολοκληρωθεί.
Η ίδρυση και η κατασκευή του Κέντρου πέρασε από διαδοχικές φάσεις, ενώ το αμφιθέατρο κοσμεί κυριολεκτικά τον χώρο και θα το χαρούν πολλές γενιές. Έχει χωρητικότητα 200 θέσεων και μπορεί να φιλοξενήσει σημαντικό εύρος δραστηριοτήτων όπως ομιλίες, συνέδρια, θεατρικές παραστάσεις κα.
Το Πολιτιστικό Κέντρο Αντιφιλίππων, ένα κόσμημα για την περιοχή, θα αποτελέσει χώρο κοινωνικής συνάθροισης, «κυρίως για τους νέους ανθρώπους οι οποίοι θα αποτελέσουν και αποτελέσουν το Ελληνικό αύριο», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
Τέλος, «πανέμορφο κτίριο με ξεχωριστό ενδιαφέρον και ποιοτικά στοιχεία», χαρακτήρισε ο κ. Σταμάτης το Πολιτιστικό Κέντρο Αμισιανών, ενώ αναφερόμενος στις εξαιρετικές επιδόσεις του Δήμου Ελευθερούπολης στο πρόγραμμα «Θησέας», σημείωσε ότι για τους Δήμους, όπως η Ελευθερούπολη, «που απορρόφησαν το σύνολο των πόρων που τους αντιστοιχούσαν, θα ξεκινήσουν και οι εντάξεις στον «Θησέα 2», ως επιβράβευση της αποτελεσματικότητας τους».

Σχετικά Άρθρα