Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΤΟΝ ΠΑΡ’ ΟΛΙΓΟ….ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ.!*Η Ασφάλεια Ξάνθης συνέλαβε χθες επ’ αυτοφόρω και οδήγησε στον Εισαγγελέα Ξάνθης τον εκδότη του «Μ» Παπαδόπουλο, επειδή χαρακτήρισε…«λαμόγιο» τον μειονοτικό υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ. Μπουδούρ Αχμέτ με βάση την ΔΙΑΓΡΑΦΗ του από το Σωματείο Οικοδόμων τον Φλεβάρη του 2006 για την ανάμιξή του σε ατασθαλίες στο ταμείο του Σωματείου. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ & ΖΩΝΤΑΝΟΣ! *Ο εκδότης του «Μ» παρέμεινε στο γραφείο του Εισαγγελέα Ξάνθης μαζί με την δικηγόρο του Σταυρούλα Ταρπίδου, ο Εισαγγελέας Ξάνθης όρισε τακτική δικάσιμο και αφέθηκε ελεύθερος, για να πάει στον ραδιοσταθμό και να συνεχίσει τις εκπομπές του!!!! Με «ματωμένη» τη καρδιά για τη παράταξη που στήριξε τόσα χρόνια, ΟΡΘΙΟΣ όμως και ΖΩΝΤΑΝΟΣ! ΟΙ «ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ» ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ!
Μαχητής

Ο ΠΑΠΠΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ, ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ «Φωτιές» σ’ ένα έτσι κι αλλιώς φλεγόμενο χώρο, αυτόν της γαλάζιας παράταξης, έρχονται ν’ ανάψουν οι σοβαρές καταγγελίες του γραμματέα του ΠαΣοΚ Ξάνθης κ. Αχιλλέα Τσαρτσάρα. Οι «φλόγες» Τσαρτσάρα έφτασαν χθες το πρωί πρώτα στη «Θ», με τον γραμματέα του ΠαΣοΚ να δηλώνει σε τηλεφωνική επικοινωνία μας: «Έχω να θέσω δύο ερωτήματα προς τη Νέα Δημοκρατία, τη ΣΕΚΑΠ και προσωπικά στον πρόεδρο της τελευταίας: Είναι αλήθεια ή όχι ότι μετά την προκήρυξη των εκλογών προχώρησαν σε προσλήψεις, αξιολογήσεις και μεταβολές προσωπικού (προϊσταμένους κλπ); Είναι νόμιμο; Είναι ηθικό; Και δεύτερο ερώτημα, που απευθύνεται ευθέως και προσωπικά στον πρόεδρο της ΣΕΚΑΠ: στο Πολιτικό Γραφείο του απασχολεί υπαλλήλους της ΣΕΚΑΠ, ναι ή όχι;».
Θράκη

Χτύπημα για την ελευθεροτυπία η επ’ αυτοφόρω σύλληψη του Πάνου απαδόπουλου. Να ντρέπονται οι ηθικοί αυτουργοί, να ντρέπεται πρώτα πρώτα ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Στέλιος Μωραϊτης. Έτσι θέλει να «πείσει» τους αγνούς Νεοδημοκράτες να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο στη Ξάνθη; Με τέτοιες πρακτικές; Τον άκουσα και χθες στην εκπομπή του κυρίου Γκορόγια και πραγματικά –κι είναι η πρώτη φορά που εκφράζω κάτι τέτοιο-αισθάνθηκα θλίψη!!! Πραγματική θλίψη.
Αδέσμευτη

Όλοι συμφωνούμε ότι περνάμε μια από τις δυσκολότερες περιόδους της νεότερης ιστορίας μας, με ορατό τον κίνδυνο να χάσομε ό,τι με θεμιτά και αθέμιτα (ας μη γελιόμαστε) μέσα έχουμε αποκτήσει, δηλ. τη θέση μας στην Ευρώπη και το βιοτικό μας επίπεδο. Πέραν εκείνων οι οποίοι περί άλλα τυρβάζουν, το τεράστιο δημόσιο και ιδιωτικό χρέος, τα σοβαρά προβλήματα στην παιδεία, στην καθημερινή μας ασφάλεια, στην παραγωγή, στην απασχόληση, στις εξωτερικές σοβαρότατες επιβουλές, απαιτούν άμεση και υπεύθυνη λύση.
Εμπρός

Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Γεωργία Ανδρέου Μιχαηλίδη προχθές επισκέφθηκε φορείς του νομού ενώ το βράδυ παραβρέθηκε στην ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στις Σέρρες. Χθες επισκέφθηκε τους δημάρχους και άλλες υπηρεσίες σε όλη την επικράτεια του νομού.
Αγώνας

Κατά 175 εκατ.€ αυξάνεται ο Προϋπολογισμός της Δημόσιας Δαπάνης του Προγράμματος για την “Εγκατάσταση Νέων Γεωργών” του ΠΑΑ 2007-2013, για την 1η Προκήρυξη Έτους 2009, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη.
Συγκεκριμένα και ενώ το αρχικά εγκεκριμένο ποσό ανήρχετο σε 100.000.000€, με την εν λόγω απόφαση εγκρίνεται ποσό συνολικού ύψους 275.000.000€ για την χορήγηση ενισχύσεων για την 1η Προκήρυξη του έτους 2009, το οποίο και εκχωρείται – κατανέμεται στις Περιφέρειες με βάση το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε και τα αποτελέσματα των αρμόδιων γνωμοδοτικών επιτροπών.
Ακρίτας

Πάντως αυτές οι εκλογές, για την Ξάνθη ειδικότερα, είναι το κάτι άλλο. Ακόμα και ψηφοδέλτιο το οποίο θα συμπεριλαμβάνει τα ονόματα του Σωκράτη Ξυνίδη και του Αλέκου Κοντού μου ζήτησαν Ξανθιώτες να προτείνω, ώστε να μπορέσουν να σταυρώσουν και τους δυο εκλεκτούς τους, γιατί έτσι μας αρέσει μου είπανε, άσχετα αν δεν είναι μπύρα. Δεν ξέρω το τι ακριβώς θα γίνει μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά εκείνο που είναι σίγουρο είναι το γεγονός πως όσο και να επιχειρούν κάποιοι να ηρεμήσουν τα πράγματα ασκώντας κριτική στους αντιπάλους των αφεντικών τους, τόσο χειρότερα θα είναι τα πράγματα για την ΝΔ και τόσο καλύτερα για το ΠΑΣΟΚ, που δείχνει να εδραιώνει την κυριαρχία του για πολλά χρόνια ακόμα.
Φωνή της Ξάνθης

Ακόμη δεν το φτιάξανε, το «έσπασε» ο …Ζαγναφέρης! Φυσικά πρόκειται για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Ξάνθη στο οποίο ο γνωστός πολιτευτής ήθελε να συμ­μετέχει αλλά τελικά αποφάσισε να …μην συμμετέχει, φέρνοντας τα πάνω κάτω στην κυβερνητική παράταξη, τόσο τοπικά όσο και κεντρικά. Βεβαίως οι πληροφορίες μιλούν για «υποσχέσεις καθαρότητας» που δεν τηρήθη­καν, όμως οι εντυπώσεις μένουν… Ο Φανουράκης τελικά δεν ξεχνά! Το Δ.Σ. της ΔΕΑΞ απο­φάσισε να μην αφήσει το θέμα Χατζιδάκι να ξεχαστεί, κινώντας νομικές διαδικασίες κατά του καλλιτεχνικού γραφείου που «έσπασε» την συμφωνία για την εμφάνιση της ορχήστρας «Μάνος Χατζιδάκις» και του κ. Φραγκούλη στο άνοιγμα των Γιορτών Παλιάς Πόλης. Συνάντηση γνωριμίας μετά γεύματος μεταξύ του υποψη­φίου βουλευτή Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, κ. Σωκράτη Ξυνίδη και των εκδοτών του τοπικού Τύπου. Ποιος είπε ότι των φρονίμων τα παιδιά δεν …μαγειρεύουν; Ο κ. Σγουρίδης πάντως φαίνεται να διαφοροποιήθηκε αφού ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία με …δείπνο και μάλιστα με πολυπληθέστατη παρουσία φίλων και υποστηρικτών του.
Επικαιρότητα

Σχετικά Άρθρα