Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Έτοιμες είναι οι νομαρχίες για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης. Τα Κέντρα Εμβολιασμού της γρίπης έχουν ήδη ανακοινωθεί, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει ήδη εκφράσει την εθελοντική προσφορά του. Εν αναμονή των εμβολίων της νέας γρίπης και πολλά λέγονται και ακούγονται περί της επικινδυνότητας των εμβολίων. Σύμφωνα με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οι ειδικοί ανησυχούν για το θέμα αυτό. Τα ΜΜΕ και οι διάφοροι ειδικοί επιστήμονες τους τελευταίους 5 μήνες περιγράφουν καθημερινά τους κινδύνους, ότι «ολόκληρη η Ελλάδα θα γίνει ένα απέραντο νεκροταφείο με τον ερχομό της νέας γρίπης. Οι μισοί Έλληνες θα πεθάνουν από τη γρίπη και οι άλλοι μισοί από τις παρενέργειες του νέου εμβολίου. Λέγεται ότι θα νοσήσει το 50-60% του Ελληνικού πληθυσμού, δηλαδή 5,5-6,6 εκατομμύρια Έλληνες».
Παρατηρητής της Θράκης

Δεν είναι λίγες οι φορές που από αυτήν εδώ την εφημερίδα έχουμε καταγγείλει τις παράνομες και προκλητικές για κάθε δημοκρατικό πολίτη ενέργειες Τούρκων αξιωματούχων του προξενείου που δυναμιτίζουν το ήρεμο κλίμα της περιοχής.
Ο πρόξενος, τα εντεταλμένα του όργανα καθώς και οι ουκ ολίγοι έμμισθοι του κεμαλισμού στην περιοχή μας καταβάλουν προσπάθειες ώστε κάθε φορά να δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα στην περιοχή της Θράκης και να σπέρνουν μίσος μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων. Φυσικό επακόλουθο λοιπόν είναι να υπάρξει η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας η οποία δεν επιθυμεί εξωτερικές παρεμβάσεις τέτοιου είδους.
Το πρωί λοιπόν της Κυριακής, πολίτες της Κομοτηνής, μεταξύ των οποίων χριστιανοί αλλά και μουσουλμάνοι ανάρτησαν μεγάλο πανό στην δυτική είσοδο της πόλης, ακριβώς πάνω στη γέφυρα του τραίνου που έγραφε «ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ» ενώ το ίδιο συνέβη και σε γειτονικό μπαλκόνι πάνω από το γήπεδο με πανό που ανέφερε «ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ». Τα πανό διαμαρτυρίας είδαν χιλιάδες κόσμου αφού λόγω του χθεσινού αγώνα Πανθρακικού – Παναθηναϊκού την Κομοτηνή επισκέφθηκαν χιλιάδες κόσμου από όλη την Ελλάδα ενώ πλάνα πήραν και οι κάμερες του συνδρομητικού καναλιού που προβάλει τα αθλητικά γεγονότα.
Φωνή της Ροδόπης

Αγανάκτησαν οι κάτοικοι της περιοχής που βρίσκεται το τέρμα της οδού Μαραθώνος, να εξηγούν τους παραπλανημένους οδηγούς ότι ο δρόμος αυτός δεν οδηγεί στην πανεπιστημιούπολη. Ειδικά προχθές με την ορκωμοσία των παιδιών, γινόταν το αδιαχώρητο. -Και χθες ακόμα περίπου 15 αυτοκίνητα έψαχναν εναγωνίως και ρωτούσαν στα καφενεία πως θα βρουν την πανεπιστημιούπολη. Αυτή η έλλειψη πινακίδων μέσα στην πόλη αλλά και η μονοδρόμηση της οδού Φιλίππου που τους οδηγεί να βρεθούν στα βόρεια προάστια. -Να μπουν λοιπόν επιπλέον πινακίδες για να κατευθύνουν τους οδηγούς προς την πανεπιστημιούπολη σε διάφορους κεντρικούς δρόμους και σημεία της πόλης, γιατί οι ήδη υπάρχουσες μάλλον δεν εξυπηρετούν τους επισκέπτες και νεοφερμένους. Γιατί όχι και να ανοιχτεί επιτέλους ο δρόμος που θα οδηγεί κατευθείαν στην πανεπιστημιούπολη από την έξοδο της Εγνατίας οδού.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα