Απολογισμός πεπραγμένων 2008 από τον Δήμαρχο Ξάνθης
Ο απολογισμός των πεπραγμένων του 2008 του Δημάρχου Ξάνθης πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Ο κος Μιχάλης Στυλιανίδης αναφέρθηκε στο έργο του για την περσινή χρονιά λέγοντας:
«Στις Δημοτικές Εκλογές του 2006 ζήτησα την ψήφο των Ξανθιωτών λέγοντας ότι: «Δεν έχω πολλά να πω, έχω όμως πολλά να κάνω», γιατί άλλωστε ως άνθρωπος δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια, αλλά τα έργα και μάλιστα αυτά που έχουν άμεσο όφελος για τον πολίτη.
Στα δύο χρόνια που πέρασαν, προσπάθησα να φανώ συνεπής, κάνοντας τις προεκλογικές μου δεσμεύσεις επιχειρησιακό πρόγραμμα δράσης για τον Δήμο μας.
Οι προτεραιότητες μας έγιναν στόχοι προγραμμάτων μετρήσιμης αποτελεσματικότητας, ένα δείγμα της οποίας θελήσαμε να αποτυπώσουμε στην παρούσα έκδοση που σας διανέμουμε σήμερα, καταθέτοντας τον απολογισμό του Δήμου για το 2008.
Το μεγαλύτερο μέρος των προσπαθειών μας, δεν έχει γίνει ακόμα, όσο θα θέλαμε ορατό. Θελήσαμε ωστόσο, να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση σε έργα και δράσεις που χρειάζεται η κοινωνία μας παρά σε πρόσκαιρες επικοινωνιακές κινήσεις εντυπωσιασμού και έργα βιτρίνας.
Είμαστε σίγουροι ότι με αυτό τον τρόπο υπηρετούμε καλύτερα τους Δημότες και βάζουμε τα θεμέλια της αναδημιουργίας ενός σύγχρονου αστικού κέντρου με κοινωνική συνοχή, υψηλές προδιαγραφές, βιώσιμο περιβάλλον και βελτιωμένη ποιότητα ζωής.
Γι αυτό και προσπαθήσαμε να δρομολογήσουμε ταυτόχρονα, προγράμματα και υποδομές καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού, αύξησης της λειτουργικότητας, ολοκλήρωση των έργων υποδομής και ανάπλασης τόσο του αστικού ιστού της πόλης, όσο και των οικισμών μας.
Ο Δήμος είναι συνεχώς κοντά σε κάθε γωνιά της πόλης, σε κάθε οικισμό των τοπικών διαμερισμάτων, εκεί όπου οι απαιτήσεις- ανάγκες των πολιτών μας οδηγούν και πρωτίστως σε υποβαθμισμένες περιοχές.
Προνοιακές υποδομές όπως νέοι Βρεφονηπιακοί- Παιδικοί Σταθμοί, νέο ΚΑΠΗ, ενίσχυση λειτουργίας του ιατροκοινωνικού κέντρου, είναι μερικά μόνο από τα παραδείγματα των πρωτοβουλιών που αναλάβαμε προς την κατεύθυνση της προστασίας των κοινωνικά ασθενέστερων συμπολιτών μας.
Η αλλαγή του ιστορικού μας κέντρου, συνιστά ένα άλλο παράδειγμα της θέλησης μας να εξασφαλίσουμε στην πόλη ένα περιβάλλον φιλικότερο και προς τον άνθρωπο και προς την φύση. Αντί για ανεύθυνες πλειοδοσίες προτιμήσαμε να ακολουθήσουμε το δρόμο που θα επιτρέψει στην Ξάνθη μας να γίνει μια σύγχρονη φιλική πόλη, με πολλούς κοινόχρηστους χώρους, με πεζόδρομους και πολύ πράσινο.
Είναι όλα αυτά, η απόδειξη του πως μπορεί η Ξάνθη μας να μετατρέπει τα όποια μειονεκτήματα σε πλεονεκτήματα που θα κάνουν τη ζωή κάτι περισσότερο από αναγκαστική επιλογή, και την Ξάνθη, Πόλη της Ζωής μας».