Γενική

«Να το σκεφτούν και να με ψηφίσουν και από την πλειονότητα»

Αϊσέλ Ζεϊμπέκ: Νέα, δυναμική και μοντέρνα- Συνέντευξη της υποψηφίου βουλευτή ΝΔ Ξάνθης στην «XANTHINEWS»

Το όνομά της, φιγουράρει στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, για τις βουλευτικές εκλογές 2009. Ποια είναι η Αϊσέλ Ζεϊμπέκ; Το όνομά της σημαίνει φεγγαρόλουστη. Γεννήθηκε το 1977 στον Εχίνο Ξάνθης σε πολύτεκνη οικογένεια. Είναι άγαμη, αφού οι αγώνες που έδωσε στο παρελθόν, δεν άφησαν περιθώρια για την δημιουργία οικογένειας. Τελείωσε με άριστα το τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας του Πάντειου Πανεπιστήμιου Αθηνών.
Η σχέση της με την πολιτική είναι στενή, αφού ο προπάππους της και ο θείος της, υπήρξαν βουλευτές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα, ασχολείται με τη δημοσιογραφία και εργάζεται στην ελληνική υπηρεσία της τουρκικής κρατικής ραδιοτηλεόρασης.
Xanthinews: Κα Ζεϊμπέκ, πώς αισθάνεστε ως υποψήφια βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας;
Αϊσέλ Ζεϊμπέκ: Με τιμά πάρα πολύ, γιατί είμαι μία κοπέλα από τον Εχίνο και αυτό έχει σημασία για μένα, να δείξουμε ότι και οι γυναίκες της μειονότητας είναι δυναμικές, είναι καλλιεργημένες και έχουνε να προσφέρουνε στον τόπο τους και στον κόσμο τους, Γι αυτό είμαι πολύ ευτυχισμένη για την υποψηφιότητά μου. Αν καταφέρω να εκλεγώ, θα είμαι η πρώτη γυναίκα βουλευτής της μειονότητας. Αυτό έχει μεγάλη σημασία για μένα, για να αποδείξουμε ότι, έχουμε εκσυγχρονιστεί, πάμε μπροστά και παλεύουμε.
XanthiNews: Αναμένατε την επιλογή σας ή ήταν κάτι το εντελώς ξαφνικό;
Α.Ζ.: Είχαμε συζητήσει και πιο παλιά για την υποψηφιότητά μου, αλλά στις προηγούμενες εκλογές δεν την είχα αποδεχθεί. Τώρα μου ξαναέγινε πρόταση και την αποδέχθηκα. Με λίγα λόγια, λίγο πολύ, ήταν αναμενόμενη.
XanthiNews: Αισθάνεστε έτοιμη να δώσετε την εκλογική μάχη;
Α.Ζ.: Αν δεν ήμουν έτοιμη, δε θα ήμουν εδώ. Επειδή νιώθω έτοιμη και είμαι έτοιμη και πιστεύω σε μένα και στις ικανότητές μου, μπορώ να εκπροσωπήσω τη μειονότητα. Είμαι εδώ και θα αγωνιστώ μέχρι το τέλος.
XanthiNews: Τι περιμένετε από τις εκλογές αυτές;
Α.Ζ.: Για να πούμε την αλήθεια, η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι φανερή σε όλη την Ελλάδα. Ακόμη πιο δύσκολη είναι στη μειονότητα. Έχουν γίνει κάποια λάθη. Εμείς όμως είμαστε εδώ για να διορθώσουμε αυτά τα λάθη και να ξαναδώσουμε στον κόσμο της μειονότητας, την πίστη, προς τη Νέα Δημοκρατία. Με την επιλογή του προσώπου μου, που έχει κάνει η ΝΔ, δείχνει ότι προσπαθεί να έρθει πιο κοντά με τη μειονότητα. Θα είναι δύσκολη η μάχη, αλλά εγώ πιστεύω στην ψήφο της μειονότητας και γι αυτό λέω ότι οι ψήφοι της μειονότητας, πρέπει να πάνε στους μειονοτικούς. Δυστυχώς, μακάρι να περιμέναμε ψήφους και από την πλειονότητα, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει αυτό, μέχρι σήμερα πάντα η μειονότητα ψήφιζε την πλειονότητα, αλλά η πλειονότητα ποτέ δεν ψήφισε τη μειονότητα. Ελπίζω αυτή τη φορά κάποιοι να το σκεφτούν και να με ψηφίσουν και από την πλειονότητα.
XanthiNews: Ποιο είναι το μήνυμά σας προς το εκλογικό σώμα;
Α.Ζ.: Θέλω να με πιστέψουνε. Θέλω να με εμπιστευθούνε και να με στηρίξουνε, γιατί ξέρουνε τον αγώνα που έχω κάνει στο παρελθόν, ξέρουνε τι μπορώ να καταφέρω. Αν με πιστέψουνε και με στηρίξουνε και εκλεγώ, πιστεύω ότι θα λύσουμε τα περισσότερα προβλήματα που υπάρχουνε εδώ και χρόνια, τα οποία δεν είναι καθόλου εύκολο να λυθούν, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για να τα επιλύσουμε. Θα δώσω βαρύτητα στην παιδεία, γιατί οι νέοι μας είναι πολύ σημαντικοί και δεν πρέπει να χάνονται. Υπάρχουν ταλαντούχα παιδιά στη μειονότητα, που πρέπει να τα αναδείξουμε. Υπάρχουν τόσα παιδιά που έχουν ταλέντο, αλλά δεν αναδεικνύονται. Γι αυτό θα προσπαθήσω πάρα πολύ για τους νέους μας, για τις γυναίκες μας, οι οποίες χρειάζονται στήριξη και βοήθεια. Για τα άλλα προβλήματα, τα οποία ήδη είναι γνωστά, θα κάνουμε τα μέγιστα, για να επιλυθούν και αυτά, για να ζήσουμε πιο ειρηνικά και πιο φιλικά.
XanthiNews: Κα Ζεϊμπέκ, είστε μια δυναμική παρουσία, νέα και μοντέρνα, προερχόμενη από τη μειονότητα. Κατά πόσο αυτό έπαιξε ρόλο στην επιλογή σας;
Α.Ζ.: Όλα τα κόμματα κάνουν τις επιλογές τους, με βάση κάποια κριτήρια. Ο αγώνας που έχω κάνει στο παρελθόν και το ότι το όνομά μου είναι γνωστό στη μειονότητα, σίγουρα έχει παίξει μεγάλο ρόλο. Επίσης το ότι αγωνίζομαι συνέχεια, δείχνει πως ενδιαφέρομαι για τα κοινά, ενδιαφέρομαι για το λαό μου. Τα κόμματα θέλουν ανθρώπους , οι οποίοι θα αγωνίζονται να επιλύουν τα προβλήματα του κόσμου. Για αυτά έχει γίνει η επιλογή του ονόματός μου.
Θα ήθελα επίσης να πω και κάτι άλλο. Όλα τα κόμματα και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έχουνε την ίδια πολιτική για τη μειονότητα. Για μας, δεν πρέπει να παίξουν ρόλο τα κόμματα, αλλά η προσωπικότητα. Οι ψήφοι της μειονότητας, πρέπει να πάνε στους υποψήφιους της μειονότητας, διότι δεν μπορούμε να χάσουμε ούτε μία ψήφο. Είναι μετρημένες οι ψήφοι μας και πρέπει να στηριχθούν οι μειονοτικοί υποψήφιοι.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα