Γενική

Γίνεται λόγος για μικροπρέπεια και μικροπολιτική

Απάντηση Δ.Σ. ΔΕΑΞ στην Μπ. Πατσίδου: «Εκεί, όπου οι προσπάθειες ξεκινούν από όλους και κάνουν την Ξάνθη πόλη- πρότυπο πολιτισμού»

Απάντηση έδωσε το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Ξάνθης στην Δημοτική Σύμβουλο κα Μπέτυ Πατσίδου αναφορικά με την σκληρή κριτική της για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης. Στην ανακοίνωση που θα σας παραθέσουμε γίνεται λόγος για μικροπρέπεια και μικροπολιτική. Ας δούμε όμως αναλυτικά το περιεχόμενο της:
«Πιστεύουμε, έστω και ρομαντικά, ότι στην πολιτική υπάρχει πολιτισμός και παιδεία, ιδιαίτερα στη μικρή κοινωνία μας, όπου η επικοινωνία είναι πιο στενή και άμεση. Οι πολιτικές διενέξεις και καταγγελίες υπάρχουν και θα υπάρχουν μέσα στο πολιτικό τοπίο. Όταν αυτές, όμως, διέπονται από μικροπρέπεια και μικροπολιτική αυτό δηλητηριάζει κάθε προσπάθεια που έχει στόχο την αναβάθμιση της Ξάνθης.
Οι Γιορτές της Παλιάς Ξάνθης και οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές με την επιτυχία που στέφονται όλα αυτά τα χρόνια, έκαναν την πόλη μας γνωστή τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Η πόλη της Ξάνθης και οι κάτοικοι της, για όσους το αγνοούν ή δεν έδωσαν την δέουσα σημασία έλαβε Παγκόσμιο Βραβείο για την πολιτιστική και εθελοντική της δραστηριότητα.
Είναι λυπηρό να μη το θυμούνται άνθρωποι που ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση και να εκτοξεύουν τα βέλη περί αποφάσεως των «λίγων».
Κυρία Μπέττυ Πατσίδου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι οι ευχαριστίες είναι προσωπική υπόθεση του καθενός μας και δεν υποδεικνύονται από εμάς. Είναι ευτελές και φαιδρό να σχολιάζουμε γιατί κάποιοι καλλιτέχνες ευχαρίστησαν συγκεκριμένους ανθρώπους. Είναι ένα ερώτημα που πρέπει να το θέσετε στους ίδιους.
Όσον αφορά υπαινιγμούς για τους υπαλλήλους της ΔΕΑΞ, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι διεκπεραιώνουν άριστα τα διαδικαστικά ζητήματα μέσα στο πλαίσιο της εργασίας τους και εργάζονται με αξιέπαινο ζήλο για να αντεπεξέλθουν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις και όχι μόνο της πόλης.
Αναφέρετε «ότι προς μεγάλη σας έκπληξη διαπιστώσατε ότι η διοργάνωση των Γιορτών γίνεται αποκλειστικά από το Δ.Σ. της ΔΕΑΞ, από μία δυσκίνητη επιτροπή αποτελούμενη από τους Προέδρους των Συλλόγων, η οποία μόνον διακοσμητικό ρόλο έχει γιατί είναι αδύνατον να συνεδριάσει, καθώς και από μεμονωμένους υπαλλήλους του Δήμου».
Πόσο άδικη είστε… Είναι ντροπή να μιλάτε έτσι για Προέδρους, Διοικητικά Συμβούλια και μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων οι οποίοι θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι είναι η «ψυχή» των εκδηλώσεων και προσφέρουν το έργο τους αφιλοκερδώς χωρίς ώρα και χρόνο για την επιτυχία των θεσμών και την ανάπτυξη της πόλης. Όσο για το Δ.Σ. της ΔΕΑΞ και τους μεμονωμένους υπαλλήλους της, νομίζουμε ότι δεν είναι άξιο σχολιασμού.
Επίσης, αγαπητή κυρία Πατσίδου θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε, ότι δεν υπάρχουν «κολλητοί» χορηγοί. Οι χορηγίες ανευρίσκονται με μεγάλη προσπάθεια και πολύ δυσκολία, είναι αθέμιτο να μιλάτε για κριτήρια επιλογής των χορηγών. Σας προκαλούμε απερίφραστα, να συμμετέχετε κι εσείς στην ανεύρεσή τους.
Οι Γιορτές της Παλιάς Ξάνθης και οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές, δεν είναι υπόθεση των πολύ λίγων, αλλά μέσω των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπόθεση όλων των κατοίκων της Ξάνθης. Είναι λυπηρό εκ μέρους σας, να γράφετε τέτοιες επιστολές ουσιαστικά χωρίς προτάσεις και να κάνουμε, μέσω του τύπου, μαθήματα πολιτικής αγωγής.
Όσο για την παρέμβασή σας έγινε απλώς για να δημιουργήσετε «εντυπώσεις»».

Σχετικά Άρθρα